• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Argentinië

Argentinië is een Europees land maar heeft in overvloed wat wij missen: leegte, ruimte en ongepolijste natuur. Hoe je ook rondreist in Patagonië, in de bus of met een huurauto, in alle gevallen is de natuur overweldigend.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Argentinië

Een rondreis Argentinië is indrukwekkend en veelzijdig. Het is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. De hoofdstad Buenos Aires is de toegangspoort tot het land van de sensuele tango en de stoere 'gauchos'. In Argentinië vindt u ongepolijste natuur, het ruige Patagonië en Vuurland.


Regio’s Argentinië

Buenos Aires

De metropool Buenos Aires is het economische en culturele hart van Argentinië en misschien zelfs wel van Zuid-Amerika. De stad is een bezoek waard, en is meestal uw begin- en eindpunt van uw rondreis Argentinië.
Lees meer over Buenos Aires >

Argentijns Patagonië

Patagonië is het zuidelijk deel van Argentinië en Chili en spreekt tot ieders verbeelding, omdat de foto's van gletsjers, pinguïns, walvissen, gaucho's en steppes alom bekend zijn.
Lees meer over Argentijns Patagonië >

Bariloche & Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Het is een groot bossen- en merengebied aan weerszijden van Andes. Aan de oevers van de meren liggen kleine dorpen met veel houten woningen, in de bergen van de Andes vallen vooral de enorme besneeuwde vulkaantoppen op.

El Calafate & Gletsjers

Maak een tocht naar de gletsjers in het zuiden. Er zijn er tientallen, zowel in Chili als in Argentinië.
Lees meer over El Calafate en de gletsjers van Argentinië >

Valdés

Wilt u beesten zien tijdens uw rondreis Argentinië? Ga dan naar het schiereiland Valdés. Dit is dé plek om beesten te zien, zoals zeeolifanten, zeeleeuwen, pinguins en walvissen.
Lees meer over Valdés >

Vuurland & Ushuaia

Vuurland is een eiland maar lijkt op de kaart de zuidelijke tip van het continent te zijn. Chili en Argentinië hebben het grondgebied onderling verdeeld in twee helften, langs een kaarsrechte lijn.
Lees meer over Vuurland en Ushuaia >

Mendoza & Omgeving

Ook de Argentijnse wijnen zijn wereldberoemd. Reis naar Mendoza, hét wijngebied van Argentinië, tijdens uw rondreis Argentinië en bezoek de wijngaarden.
Lees meer over Mendoza & Omgeving >

Rondom Salta

Het landschap rondom Salta in het noordwesten van Argentinië behoort tot een van de mooiste van het land. Over korte afstanden wisselt het landschap voortdurend tussen wijngaarden, kloven, en verwilderde rivieren.
Lees meer over Salta en omgeving >

Cafayate & Cachi

Cafayate en Cachi liggen ten zuiden van Salta en kunnen het beste bezocht worden tijdens een rondreis, want dan ziet u alle mooie landschappen van dit gebied.
Lees meer over Cayate & Cachi >

Purmamarca & Humahuacavallei

De Humahuacavallei is een canyonachtige vallei met steile hellingen van uiteenlopende steensoorten, die bij lage zon prachtige kleuren krijgen.
Lees meer over Purmamarca & de Humahuacavallei >

Watervallen van Iguazú

Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis Argentinië zijn de watervallen van Iguazú, een natuurwonder van wereldformaat. Het water stort over een lengte van een kilometer in twee etappes zo’n 80 meter naar beneden. Overal zijn wandelpaden - laag, hoog, halverwege en dat alles in een heerlijk tropische setting vol bossen, vlinders en bloemen. De rivier is een grensrivier, dus de highlights liggen aan weerszijden van de grens, zowel in Argentinië als Brazilië.
Lees meer over de Watervallen van Iguazú >

De Moerassen van Iberá

In dit beschermde natuurgebied komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.
Lees meer over de moerassen van Iberá >

Een rondreis Argentinië is indrukwekkend en veelzijdig. Het is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. De hoofdstad Buenos Aires is de toegangspoort tot het land van de sensuele tango en de stoere 'gauchos'. In Argentinië vindt u ongepolijste natuur, het ruige Patagonië en Vuurland.

Tijdsverschil met Argentinië

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben.
Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.

Feestdagen in Argentinië

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Veteranendag Falklandoorlog: 2 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Herdenking Meirevolutie 1810: 25 mei
Souvereiniteitsbevestiging Falklandeilanden: 10 juni
Dag van de Vlag: 20 juni
Onafhankelijkheidsdag: 9 juli
Sterfdag van Generaal José de San Martin: 17 augustus
Columbus ontdekt Amerika: 12 oktober
Onbevlekte Ontvangenis: 8 december
Kerstmis: 25 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Argentinië op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens de paasperiode - de lijdensweek of  ‘Semana Santa’ en het Paasweekeinde, kunnen beperkte openingstijden gelden. Soms worden feestdagen verschoven van een midweekdag naar een maandag om zo een lang weekend te creëren.

Gezondheid

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Argentinië.

Informatie over Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue, Chikungunya en Zika zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.

Voorkomen voor Dengue, Chikungunya en Zika
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Aanbevolen inentingen voor Argentinië
Alleen in het noorden (in het grensgebied met Bolivia en Paraguay) en ook bij de watervallen van Iguazú zijn gele koorts, DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) vaccinaties aanbevolen.

Meer informatie
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of
www.rivm.nl 
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel 
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com 
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com

Hoogteziekte in de altiplano
I
ndien u naar gebieden boven de 2500 meter reist, is er kans dat u last van de hoogte krijgt. Of u er al dan niet, een beetje of veel last van krijgt is afhankelijk van uw gezondheidstoestand, de snelheid van stijgen en of u voldoende rust neemt.
Oorzaak: Last van de hoogte ontstaat door een verlaagde zuurstofspanning in de inademinglucht. Dat wil zeggen: hoe hoger u komt, hoe ijler de lucht en dus hoe minder zuurstof deze bevat. Het lichaam heeft dan moeite de benodigde zuurstof binnen te krijgen.
Verschijnselen: De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn (ondanks pijnstillers), misselijkheid, gebrek aan eetlust, slapeloosheid, duizeligheid, braken, kortademigheid zelfs in rust en ongewone vermoeidheid.
Behandeling: De beste maatregel is afdalen naar een lager niveau.
Voorkomen: Last van de hoogte is in de meeste gevallen te voorkomen als u de volgende tips in acht neemt:
• Stijg langzaam, in uw eigen tempo en neem voldoende rust, vooral op de eerste dag dat u 'op hoogte' bent
• Drink zeer veel water, meer dan 3 liter per dag
• In Peru bieden alle hotels cocathee aan en dat helpt!
• Vermijd alcohol
• Neem bij hoofdpijn paracetamol (werkt dit na twee tabletten niet, raadpleeg dan een arts)
• Er bestaan ook medicijnen ter voorkoming of behandeling; raadpleeg uw (huis)arts.

Hoogtelijst, in meters bij benadering:
San Pedro de Atacama 2500, San Antonio de los Cobres ca. 3800, Tolar Grande 4500, Antofagasta de la Sierra 3300.

Taal Argentinië

De officiële taal is Spaans. In de grote steden en aan de hotelrecepties kan men redelijk met Engels terecht. Verder is de kennis van het Engels in het gehele land matig.

Geldzaken
De munteenheid is de Argentijnse Peso. Dollars en euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld, vaak ook wel aan de hotelrecepties. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Hotelrecepties hebben voorkeur voor euro's.

Op moment van schrijven is de koers: EUR1 = ca. ARS 16  en ARS 1 = ca. EUR 0,06
De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com

Creditcard: In de grote steden en toeristische gebieden accepteren de meeste hotels, de duurdere restaurants en winkels de bekende creditcards. U kunt er met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten.

Pinpas: Er zijn overal geldautomaten waar u met onze reguliere bankpasjes geld kunt pinnen. Er zijn vele banken in Argentinië, maar lang niet alle banken accepteren uw pasje. Probeer dus meerdere banken.(Onze schatting: bij één op de 3 automaten lukt het). In steeds toenemende mate zijn geldautomaten leeg.  De maximale bedragen per trekking zijn naar Nederlandse maatstaven laag. Betalen met de bankpas kan op veel plekken: winkels, recepties, restaurants. Maar ook hier geldt: reken er niet 100% op. Bij benzinepompen moet meestal contant in peso's worden betaald.
Ook voor fooien, taxi's, etc. hebt u Argentijnse peso's nodig.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een reis met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist. Reist u via de Verenigde Staten naar Argentinië, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de USA zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Houdt u er rekening mee dat de invoerbepalingen per land kunnen verschillen, bedenk dus vooraf wat u in uw (hand)bagage stopt als u op reis gaat. Vaak gelden er extra regels voor dierlijke producten, levensmiddelen, planten, bloemen, groenten, en fruit en moet u er bijvoorbeeld belasting over betalen. De douane in het land van uw bestemming weet exact wat u wel/niet mag meenemen. Reist u de EU uit met meer dan € 10.000 op zak? Dan moet u sowieso aangifte doen bij de douane bij aankomst op de luchthaven. Voor meer informatie, raadpleeg de volgende website: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/ik-reis-nederland-uit

Accommodaties in Argentinië

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf:Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Argentinië

In Argentinië wordt veel vlees gegeten; dé specialiteit is natuurlijk Argentijns rundvlees, welke op een open vuur wordt bereid. Verdere specialiteiten zijn de ‘empanadas’, gevulde pasteitjes en diverse regionale specialiteiten zoals ‘tamales’, een maïsgerecht met hartige vulling. In het hele land kan goed Italiaans worden gegeten, inclusief het Italiaanse ijs dat prominent aanwezig is. Liefhebbers van zoetigheid kunnen genieten van de typische Argentijnse ‘alfajores’, koekjes gevuld met dulce de leche, caramel room, en de flan. Zoals bekend is de wijn uit Argentinië uitstekend. De nationale drank is de ‘mate’ thee, gemaakt van yerba kruiden; deze wordt gedronken met een bombilla, een metalen rietje uit een ‘mate’ beker. Vooral in de weekenden ziet men overal in parken en bij attracties Argentijnen flaneren met de thermoskan onder de arm en de mate-beker in de hand.

Klimaat van Argentinië

Voor geheel Argentinië geldt, dat de maanden november, december, januari en februari de warmste maanden zijn. In Buenos Aires kan de temperatuur oplopen tot 30 °C, in het gebied rond Salta tot zelfs ver boven de 30°, maar in het zuiden van Patagonië kan het zelfs in deze zomermaanden af en toe sneeuwen en hagelen met de volgende dag een Hollandse zomerdag van 20° C.
De wintermaanden juli en augustus zijn de koudste maanden. Reizen in het zuiden, zoals El Calafate en Ushuaia is dan zeer onaangenaam. In Buenos Aires is het kil en regenachtig. Verder naar het noorden, zoals bij de watervallen van Iguazú en rond Salta is het ook in de wintermaanden prettig reisweer.

NOORDOOSTEN: Het noordoosten (Iguazú) is subtropisch met gedurende het gehele jaar aangename warme temperaturen en praktisch elke dag een regenbui.
NOORDWESTEN
: In het noordwesten (Salta) heerst een mediterraan klimaat met hete zomers (januari t/m maart) en frisse, droge wintermaanden (juli-oktober). De zomertijd is ook de regentijd, met soms zware regenbuien die straten doen onderlopen. De mooiste reistijd is het voor- en najaar.
MERENGEBIED:
 In het Merengebied en de pampa (in centraal Argentinië) heerst een continentaal klimaat, met zeer warme zomers en kille wintermaanden. In de Andes rond Bariloche sneeuwt het dan flink en is het wintersport-hoogseizoen.
PATAGONIË:
 Het reisseizoen in Patagonië loopt van oktober tot in maart. Veel zon, amper regen en wisselende temperaturem tussen 15° en 25° C. Maar op het meer noordelijker gelegen schiereiland Valdés is er in het walvis-seizoen vanaf juli al redelijk weer met droge zonnige maar wel frisse dagen. Het weer wordt aangenamer naarmate het voorjaar vordert.

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee. Dit is toepassing op de vluchten in Argentinië met een LA vluchtnummer.

Binnenlands vervoer
Lokaal: Het taxivervoer in en rondom Buenos Aires is relatief goedkoop en wordt aanbevolen. De taxi’s zijn voorzien van meters.

Binnenlandse vluchten: Let u er op dat voor de binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas (AR) een bagagevrijdom van 15 kilo in de Economy Class geldt. In het geval dat u een toeslag moet betalen:
Toeslag ruimbagage (onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen):
16 t/m 23 kg: ARS 650,- per persoon per vlucht

On board flight entertainment en informatie

Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee.  Dit is van toepassing op de vluchten in Argentinië met een LA vluchtnummer.
Reisblog Argentinië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Argentinië AR met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me