• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Mexico

In Mexico vindt u de fantastische ruïnes van de Azteken en de Maya's, superstranden aan beide oceanen en een bonte folklore. Dit samen maakt Mexico een perfecte bestemming voor een culturele autoreis gecombineerd met een strandvakantie.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Highlights of Mexico Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen en jungle. In deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat.
  Lees meer
 • Haciendas van Yucatán De Haciendas waren vroeger landhuizen die zich bezig hielden met veelteelt en landbouw, nu zijn het schitterende musea en/of hotels!
  Lees meer
 • Stranden van Mexico Van kleinschalige hotels tot strandresorts. Na uw rondreis is het heerlijk genieten aan de stranden van Yucatán.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Reisinformatie Mexico

Een rondreis door Mexico is een bijzondere ervaring. In Mexico vindt u eeuwenoude culturen, tradities, folklore, afwisselend landschap én een heerlijke keuken die wereldwijd is erkend en overal wordt gewaardeerd. De bezienswaardigheden zijn zeer divers; van archeologische schatten naar superstranden, van antieke koloniale steden naar ultramoderne resorts.

Bekijk onze rondreizen naar Mexico >


Bezienswaardigheden en highlights van Mexico

Yucatan Stranden

Ziet u zichzelf al op het strand liggen met een Margarita in uw hand? In Yucatan vindt u dat typisch Mexicaanse sfeertje. Tussen Cancún en Playa del Carmen liggen parelwitte stranden, die uitnodigen tot de hele dag zonnen, ontspannen een boekje lezen en genieten van heerlijke drankjes en hapjes.
Lees meer over de stranden van Yucatan >


Cancun en Playa del Carmen

In de comfortabele badplaatsen Cancun en Playa del Carmen kunt u heerlijk uitrusten van de opgedane indrukken in de ‘Mundo Maya’. Een stop in een van deze badplaatsen is pure verwennerij. Er zijn talrijke strandhotels waar u van alle gemakken bent voorzien.

Lees meer over Cancún >

Lees meer over Playa del Carmen >


Riviera Maya

De Riviera Maya is een prachtige strook strand met parelwit strand en een turquoise zee. Langs het strand liggen verschillende all inclusive hotels, verscholen tussen de tropische bomen en planten. Het is hier het paradijs op aarde. In een typisch Mexicaans  sfeertje geniet u van rust, heerlijk eten en drinken en luxe. Als u wilt uitrusten na uw indrukwekkende rondreis Mexico moet u in de Riviera Maya zijn!

Lees meer over de Riviera Maya >


Yucatan Maya steden

De Mexicaanse provincie Yucatan staat bekend om de sporen van de oude Mayacultuur. Een rondreis Mexico is niet compleet zonder een bezoek aan de oude Mayasteden van Yucatan. Geniet van de mooie tempels, piramiden en kloosters.
Lees meer over Yucatan Maya steden >


Palenque

Diep verscholen in de ruige jungle ligt een prachtig monument van de Maya-beschaving. Palenque wordt door vele Mexico-fans bestempeld als de mooiste Maya-stad. Daar kunnen wij ons zeker bij aansluiten. Als u voldoende heeft gezien van de Maya-overblijfselen, kunt u hier ook prachtige wandelingen maken door de natuur. Loop bijvoorbeeld ook eens langs de watervallen van Misol Ha, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Lees meer over Palenque >


Chichen Itza

Chichen Itza is een van de bekendste Mayasteden. De stad kreeg in het Maya-tijdperk een heilige status vanwege de aanwezigheid van de vele tempels, waarvan de Piramide van Kukulkán het bekendst is. Ook een bezoekje waard zijn de Rode Jaguar en het balspeelveld waar de Maya’s het spel ‘juego de pelotes’ speelden, waarbij ballen door stenen ringen moeten worden gegooid.

Lees meer over Chichen Itza >


Uxmal

Wilt u nog meer tempels zien? Dan is Uxmal een must om te bezoeken tijdens uw Mexico rondreis. Het dorp biedt namelijk maar liefst 150 tempels, waarvan er vele toegankelijk zijn ter bezichtiging. De mooiste zijn volgens ons de Piramide van de Tovenaar en het Nonnenklooster. Hier wordt iedere avond een indrukwekkende ‘Sound & Light show’ opgevoerd.

Lees meer over Uxmal >


Tulum

Bijzonder aan Tulum is dat hier het enige bekende Maya-fort staat dat aan de kust is gebouwd. Het dateert uit de 10e eeuw. Visliefhebbers moeten tijdens hun rondreis Mexico zeker een bezoekje brengen aan Laguna Xel Ha, een prachtige visrijke lagune. Ook snorkelliefhebbers zullen zich hier niet vervelen, want ook onder water is de lagune prachtig.
Lees meer over Tulum >


Yucatan Koloniale steden

De steden in Yucatan hebben stuk voor stuk een rijke historie. Het bijzondere van het koloniale hart van Mexico, is dat iedere plaats weer zijn eigen typische sfeer en uitstraling heeft. De invloeden van Franse en Spaanse kolonisten zijn nog overal te zien. Zij vernielden veel van de oorspronkelijke, door de indianen gebouwde bebouwing en de resten werden gebruikt om nieuwe gebouwen te bouwen. De Spanjaarden hebben wel bijgedragen aan de opbouw van de lokale economie, door hier een landbouwcultuur te introduceren. Er zijn nog steeds haciënda’s, grote boerderijen die tegenwoordig sfeervol zijn omgetoverd tot museum of hotel. 

Lees meer over de Koloniale steden in Yucatan >


Campeche

In Campeche, aan de Golf van Mexico,  ervaart u de sfeer van weleer, uit de tijd van de Spaanse kolonisten. Al lopend door de stad ervaart u de oude legendes. Vroeger was Campeche het centrum van de tarwe- en oliehandel, waardoor het vroeger een van de rijkste steden van Mexico was.  Het stadje is prachtig gelegen aan de Golf van Mexico. Ook geniet u van prachtige uitzichten in de haven van Campeche. In de oude stad kunt u prachtige wandelingen maken langs de boulevard Avenida Daarnaast is Campeche ook een echte culinaire hot spot. U kunt hier heerlijk genieten van verse zeevruchten en vis. Vanaf Campeche kunt u ook een uitstapje maken naar de archeologische plek Edzna. Hier vind u meerdere tempels en een grote Acropolis op een plein, Circuito Baluartes.

Lees meer over Campeche >


Mérida

Vanwege de vele witte gebouwen wordt Mérida ook wel ‘de witte stad’ genoemd. De stad werd gesticht door de Spanjaarden, waardoor er een typisch koloniale sfeer hangt.
Lees meer over Mérida >


Centraal Mexico

De omgeveing van Mexico City is bruisend. De stad zelf is een echte wereldstad, maar in de omgeving zijn er ook historische, lieflijke stadjes te vinden.

Lees meer over Centraal Mexico >


Mexico City

Mexico City wordt door sommigen bestempeld als grootste stad ter wereld. Op de zócalo, het op twee na grootste plein ter wereld, staan prachtige historische gebouwen. Even verderop staat de imposante Basiliek van Guadalupe. Ook biedt Mexico City een grote diversiteit aan musea, winkels en restaurants.

Lees meer over Mexico City >


Oaxaca

Oaxaca is een koloniale stad met gezellige kronkelende steegjes en kleurrijke huizen.

Lees meer over Oaxaca >


Chiapas en Tabasco

De provincie Chiapas is als een openluchtmuseum. Veel mensen kleden zich nog altijd in traditionele klederdrachten van de Maya’s, en zijn nog altijd gehecht aan tradities van vroeger. Soms offeren zij bijvoorbeeld nog aan de goden.
Lees meer over Chiapas en Tabasco >


San Cristóbal de las Casas

In San Cristóbal de las Casas ervaart u het échte Mexico. Hier leven de mensen nog op authentieke wijze, compleet met klederdracht en de tradities en gebruiken van vroeger.

Lees meer over San Cristóbal de las Casas >


Villahermosa

Naast de Mayacultuur zijn er in Chiapas ook sporen terug te vinden van de Olmeken, aan wie in Villahermosa een heus openluchtmuseum is gewijd. Hier is de stad nagebouwd waar het volk leefde van 1500voor Christus tot  400 voor Christus.

Lees meer over Villahermosa >


Chiapa de Corzo

Chiapa de Corzo is een lieflijk stadje met een koloniaal karakter. Het oude centrum staat vol met prachtige oude huizen, kerken en andere gebouwen. Hier wordt elk jaar in januari het Fiesta Grande de Enero gevierd, om de patroonheiligen van de stad te eren.

Lees meer over Chiapa de Corzo >

Een rondreis door Mexico is een bijzondere ervaring. In Mexico vindt u eeuwenoude culturen, tradities, folklore, afwisselend landschap én een heerlijke keuken die wereldwijd is erkend en overal wordt gewaardeerd. De bezienswaardigheden zijn zeer divers; van archeologische schatten naar superstranden, van antieke koloniale steden naar ultramoderne resorts.

Bekijk onze rondreizen naar Mexico >

Tijdsverschillen met Mexico

Het is in Mexico 7 uur vroeger vergeleken met Nederland; ook wanneer wij zomertijd hebben.
Uitzonderingen:
Baja California Sur: 8 uur vroeger
Sonora: 8 uur vroeger
Sinaloa: 8 uur vroeger
Nayarit: 8 uur vroeger
Baja California Norte: 9 uur vroeger

Feestdagen in Mexico

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen zijn:
Dag van de Arbeid: 1 mei
Puebla Dag: 5 mei
Onafhankelijkheidsdag: 16 september
Columbusdag: 12 oktober
Allerheiligen: 1 november
Allerzielen: 2 november
Gedenkdag van de Revolutie: 20 november
Dag van Onze Vrouwe van Guadelupe: 12 december
Kerstmis: 24-26 december
Nieuwjaarsviering: 31 december - 1 januari

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Mexico op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Tijdens de paasperiode, de week voor Pasen, de zogenaamde ‘Semana Santa’ en tijdens Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika in Mexico
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Mexico. Het zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal in Mexico

Tijdens uw vakantie in Mexico kunt u zowel Spaans als Engels spreken. De officiële taal in Mexico is Spaans. Veel mensen spreken echter ook (enig) Engels.

Geldzaken Mexico

De munteenheid is de Nieuwe Mexicaanse Peso (N$). In- en uitvoer van de Nuevo Peso is geoorloofd (met maximale omrekening tot USD 10.000). Vreemde valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren, al zijn er restricties ten aanzien van het wisselen van contante Amerikaanse dollars in Mexicaanse Peso. Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen ongelimiteerd worden gewisseld, alsook travellers cheques in Amerikaanse dollars of Euro’s.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. 18,24 Nieuwe Mexicaanse Peso (10 Nieuwe Mexicaanse Peso = ca. € 0,55). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com
Creditcard: De meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels accepteren de bekende creditcards. U kunt met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling voor vertrek te controleren of uw bank/pinpas geactiveerd is voor gebruik in Mexico en niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Op Isla Holbox is geen bank of geldautomaat aanwezig.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na uw terugkomst. Tevens heeft u een geldige toeristenkaart voor Mexico nodig. Deze wordt in het vliegtuig aan u verschaft.
Reist u via Amerika naar Mexico, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov voor meer informatie.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Mexico

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Mexico

Tijdens uw vakantie in Mexico kunt u uitstekend eten in de verschillende restaurants. De tortilla's uit Mexico zijn inmiddels overal bekend, maar ook is er genoeg keus voor zowel de vegatariers als de vleeseters. Er zijn restaurants in diverse prijsklasses.

All Inclusive
In sommige hotels in Mexico wordt de All Inclusive formule gehanteerd. Veelal zijn dit de strandhotels in Playa del Carmen en Riviera Maya. In deze resorts is vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. In het algemeen geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat

In Mexico duurt het droge seizoen van november tot mei en het regenseizoen van mei tot november. Het zuiden en Yucatan zijn tropisch warm (waar ook kans is op orkanen en tropische stormen in het regenseizoen) met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 ºC. Guadalajara en Mexico Stad zijn gelegen in het centrale hooggebergte, waar het klimaat het hele jaar door redelijk stabiel is met een gemiddelde temperatuur die varieert tussen de 18 tot 22 ºC. In Noord-Mexico zijn bovendien droge steppen en woestijngebieden, in de zomer is het er zeer heet en in de winter kunnen de temperaturen enorm dalen, zelfs tot onder het vriespunt. Mexico is een bestemming die het gehele jaar kan worden bezocht.

Souvenirs
Overal waar u komt worden souvenirs aangeboden; houdt u er rekening mee dat het verboden is om schelpen, dieren, planten en koraal uit te voeren. Met name in de deelstaat Chiapas worden er door de Indiaanse bevolking kleurrijke, folkloristische (meestal handgemaakte) producten aangeboden. U kunt op de gevraagde prijs afdingen. Er bestaat geen graadmeter hoeveel er uiteindelijk dient te worden betaald; het beste biedt u wat u ervoor over hebt. Het veelvuldig aanklampen/aanbieden kan als ergerlijk overkomen; beseft u echter wel dat de lokale bevolking sterk afhankelijk is van de opbrengsten daar het de belangrijkste vorm van inkomen betreft.

Douane bepalingen Mexico
Alle passagiers dienen bij aankomst in Mexico ingecheckte bagage op te halen en bij de douane in te klaren. Passagiers op doorreis naar een binnenlandse bestemming moeten de bagage weer opnieuw inchecken alvorens hun reis te vervolgen. Dit zorgt voor een minimale overstaptijd van 2h15u voor KLM- en AIR FRANCE-passagiers die een doorverbinding hebben op SkyTeam-partner Aeromexico.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: 
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
Reisblog Mexico

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Mexico met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me