Colourful Highlights of Oman

10-daagse autoreis per 4-wd

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi's, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en indrukwekkende berggebieden. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Jinz-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman.
lees verder

Reisfoto's

Jebel Akhdar gebergte, Oman

Jebel Akhdar gebergte, Oman

Local in Oman

Local in Oman

Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid

Moskee, Muscat

Moskee, Muscat

Kameel in Wahiba Sands

Kameel in Wahiba Sands

Highlights

 • Traditionele Omaanse dorpjes
 • Het fort van Nizwa
 • De Groene Berg van Oman
 • 4-WD excursie door Wahiba Sands
 • Overnachting in een bedoeïenenkamp
 • Reuzenschildpadden op het strand
+ +

Indicatieprijs

€ 1.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi's, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en indrukwekkende berggebieden. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Jinz-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

Deze reis kan ook worden uitgevoerd met een privégids/-chauffeur in plaats van de eigen huurauto.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Oman.

Dag 2

Aankomst Muscat

Muscat

Muscat

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. Muscat wordt ook wel de 'Juweel van Arabië' genoemd en heeft een perfecte samensmelting van heden en verleden. De stad wordt ingeklemd door mythische bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Daarnaast wordt deze bijzondere stad ook wel de 'Witte Hoofdstad' van Oman genoemd door de vele witte gebouwen en moskeeën.

U verblijft in Centara Muscat Hotel Oman - Muscat
Dag 3

Vrije dag Muscat

Souk, Muscat

Souk, Muscat

Vanochtend neemt u de huurauto in ontvangst bij het hotel, waarna u de tijd heeft om Muscat te gaan verkennen. Muscat betekent 'ankerplaats' en u ziet meteen waar deze naam vandaan komt wanneer u langs de natuurlijk gevormde haven rijdt. Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn de Sultan Qaboos Grand Mosque (gesloten op vrijdag), het Alam-paleis en de Muttrah Souk. In de namiddag kunnen wij optioneel een ontspannen Sunset-bootexcursie voor u reserveren. Geniet van een koel drankje in de hand terwijl de boot langs de prachtige kust vaart.

U verblijft in Centara Muscat Hotel Oman - Muscat
Dag 4

Muscat - Barka & Nakl - Wadi Bani Awf - Nizwa

Nizwa Fort

Nizwa Fort

Vandaag staat in het teken van een interessante rit. U start bij de levendige vismarkt van Barka, waar het een drukte van jewelste is. Dan rijdt u naar Nakhl, waar het hoogste fort van Oman trots boven de stad uit torent. Vervolgens gaat u naar de natuurlijke waterbron van Ayn Thowara, uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Door de plaatsing van de traditionele irrigatiekanalen is dit water letterlijk de bron van leven voor de locals. Dit bezoek wordt gevolgd door een rit via ruiger terrein (een 4-WD is hier een absolute must) naar Wadi Bani Awf, een van de vijf spectaculaire wadi's in Al Rostaq Wilayat. U vindt hier kleine oases, pittoreske stadjes, waterbronnen en falaj. Aan het einde van de dag bereikt u Nizwa.

U verblijft in Falaj Daris - Nizwa
Dag 5

Nizwa - Jebel Akhdar

Jebel Akhdar Tuinen

Jebel Akhdar Tuinen

U start met een bezoek aan het fascinerende fort van Nizwa, een van de imposantste cultuurmonumenten van Oman. Het historische gebouw wordt omgeven door dadelpalmen. Hierna bezoekt u de drukke, traditionele zilvermarkt. Bij de pottenbakstad Bahla bewondert u het bijzondere fort, dat op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco. Toch ook hierna weer een spectaculaire stop, namelijk bij het kasteel van Jabreen, dat gebouwd is in een periode van vrede en rust. In de tijd van de Koningin van Sheba was dit een zomerpaleis. Waarschijnlijk werd er wierook verhandeld in de omgeving. Het rijkelijk gedecoreerde kasteel is bekend vanwege de mooi beschilderde plafonds. Vervolgens rijdt u naar de 'Groene Berg' Jebel Akhdar. Wellicht bent u aan de voet van de berg nog niet zo onder de indruk, maar naarmate u naar boven rijdt wordt u verrast door kleine dorpjes temidden van fruit- en notenbomen, bloemen en struiken. De vruchtbare grond wordt voorzien van een bovengemiddelde hoeveelheid regen, wat in combinatie met het koelere weer zorgt voor een prachtige bestemming voor de komende twee dagen.

U verblijft in Sahab Resort & Spa - Jebel Akhdar
Dag 6

Vrije dag Jebel Akhdar

Jebel Akhdar dorp

Jebel Akhdar dorp

U heeft de gehele dag vrij om te genieten van de faciliteiten van uw accommodatie of om de omgeving tijdens een optionele wandeltocht te verkennen. Al lopend door dit vruchtbare terrein kijkt u absoluut uw ogen uit. Kiest u vandaag voor een relatief makkelijke wandeling of gaat u liever de uitdaging aan?

U verblijft in Sahab Resort & Spa - Jebel Akhdar
Dag 7

Jebel Akhdar - Wahiba Sands

Wahiba Sands

Wahiba Sands

Na het ontbijt gaat u naar het stadje Birkat Al Mauz. Hier bezoekt u dadel- en bananenplantages en ziet u het verlaten fort. Vervolgens rijdt u door naar het beginpunt van Wahiba Sands, een woestijnlandschap met vele wadi’s. Hier staat de chauffeur van uw accommodatie voor u klaar. Deze chauffeur brengt u ‘off road’, via imposante, metershoge duinen naar uw bijzondere overnachtingsplek; een bedoeïenenkamp. Aan het eind van de middag gaat u met een 4-WD de zandduinen verder verkennen. Wellicht spot u onderweg nog kamelen!

U verblijft in 1000 Nights Camp - Wahiba Sands
Dag 8

Wahiba Sands - Ras Al Jinz

Raz Al Jinz

Raz Al Jinz

Na het ontbijt wordt u terug naar uw huurauto gebracht en gaat u op weg naar Wadi Bani Khalid. Na uw bezoek aan de woestijn kunt u hier heerlijk afkoelen in het water. Wees niet verbaasd als de vissen aan uw voeten knabbelen; het voelt als een natuurlijke 'Fish Spa'. Tenslotte arriveert u bij Ras Al Jinz, waar u in de avond met een beetje geluk groene schildpadden eieren ziet leggen op het strand.

U verblijft in Sama Ras Al Jinz - Ras Al Jinz
Dag 9

Ras Al Jinz - Muscat

Sultan Qaboos Moskee, Muscat

Sultan Qaboos Moskee, Muscat

De rit van vandaag volgt de weg langs de kust van Sur naar Quriyat. U passeert mooie stranden langs de Golf van Oman. Bij Wadi Tiwi stopt u voor een korte wandeling door het dorp en ziet u typische dorpshuizen. Volgende stop is bij de Bimmah Sinkhole, een natuurlijk gevormd zoutwatermeer met groenblauw water, dat in contact staat met de zee. Bij Wadi Al Arabeen geniet u van het uitzicht op de bergen in de omgeving. In de loop van de middag bereikt u tenslotte Muscat, waar de huurauto weer wordt opgehaald bij het hotel.

U verblijft in Centara Muscat Hotel Oman - Muscat
Dag 10

Vertrek Muscat

U wordt naar de luchthaven gebracht, waar u zich klaarmaakt voor de vlucht naar huis.

Dag 11

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis door een bijzonder land!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Het is in Oman tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland en België en wanneer wij wintertijd hebben 3 uur.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en hepatitis A. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Oman kunt u het gehele jaar bezoeken. In de zomer heerst de moesson en kunnen er aan de kust flinke buien vallen. In het binnenland heerst een woestijnklimaat, waar het vooral in de zomer zeer heet kan zijn.
Oman heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. In de zomer kan het er erg heet zijn. In het binnenland heerst een woestijnklimaat waarbij de temperatuur tot boven de 45 graden kan stijgen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Er geldt een visumplicht voor Oman. U dient het visum online aanvragen, meer informatie hierover ontvangt u bij boeking. Een single entry visum voor een verblijf van maximaal 30 dagen bedraagt OMR 20,- (circa € 50,-).

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Visum Oman, vooraf te regelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • De Grand Mosque is alleen geopend van zaterdag t/m donderdag tussen 8.00 – 11.00 uur
 • Indien u kiest voor middenklasse accommodaties wordt in het merendeel daarvan geen alcohol geschonken. Het nuttigen van zelf meegebrachte alcoholische drankjes is wel toegestaan in de kamer
 • Vrijdag en zaterdag zijn publieke vrije dagen in Oman. Veel bezienswaardigheden zijn op vrijdag gesloten.
 • Wilt u liever niet zelf rijden? Geen probleem, u kunt deze reis ook als individuele reis met gids/chauffeur boeken. Wij informeren u graag.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Sultan Qaboes-moskee, Muscat

Waarom naar Oman met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds