Vakantie Dubai

Noem Dubai extreem, noem het bizar; hoe je het ook noemt, het is en blijft een fascinerende stad wat continue in ontwikkeling is en waar je alles overal op ieder uur van de dag tot je beschikking hebt.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Verenigde Arabische Emiraten

Reisinformatie Dubai

  • Overzicht

Dubai heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. In hoog tempo zijn prachtige wijken ontwikkeld, met elk een geheel eigen karakter en aanblik.

De diverse wijken van Dubai

Jumeirah Beach

De meeste toeristen verblijven in de luxe strandresorts aan Jumeirah Beach. Wilt u vooral genieten van rust, ontspanning en strand, dan kunnen wij u een verblijf in Jumeirah Beach aanraden. De combinatie van het hagelwitte zandstrand met het azuurblauwe water van de Perzische Golf maakt dit strand tot de ideale basis voor een ontspannen vakantie.

Dubai City

Gaat u tijdens een vakantie liever de stad in, of wilt u kennismaken met zoveel mogelijk aspecten van de emiraten? Dan is een hotel in Dubai City een goede keuze, omdat u zich dicht bij de bezienswaardigheden bevindt. Vanuit deze basis kunt u ook gemakkelijk starten met een privé- of autoreis.

Dubai Marina

Aan de achterkant van Jumeirah Beach is de Dubai Marina gebouwd, waarlangs de hippe boulevard The Walk @ Jumeirah Beach Residences loopt. De beroemde iconen Burj Al Arab en The Palm Jumeirah zijn hier voor de kust in zee gebouwd.

Burj Khalifa

De levendige wijk rondom Burj Khalifa (momenteel het hoogste gebouw ter wereld) is ook interessant om te bezoeken tijdens uw vakantie in Dubai. De accommodaties in deze wijk zijn gebouwd in een mix van stijlen. Traditionele, Arabische elementen worden gecombineerd met een modern interieur en strak ingerichte kamers. In deze wijk bevindt zich ook de Dubai Mall.

Bastakia

Het Arabische verleden komt in de oude wijk Bastakia in Bur Dubai naar voren, waar de traditioneel gebouwde huisjes met hun windtorens een leuke bezienswaardigheid zijn. De natuurlijke haven bij Dubai Creek werd eeuwen geleden al aangedaan tijdens handelsreizen. De traditionele ‘dhows’ varen hier nog steeds.

Deira

Steek vanuit de haven bij Dubai Creek met een lokale watertaxi de Creek over naar Deira. Hier treft u traditionele winkeltjes, de Grote Moskee met de hoogste minaret van Dubai, de goud-soek en de kleurrijke, geurige kruiden-soek.