Sydney

Sydney, need we say more? Neem voldoende tijd om de wijken Darling Harbour, The Rocks en Paddington te ontdekken. Of neem surfles bij Bondi Beach, beklim de Sydney Harbour Bridge en ga naar het Opera House. En dat is nog lang niet alles!

Sjaak Tol
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Oost-Australië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Kajakken in Sydney

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Laat u dan inspireren op de pagina over onze verschillende rondreizen door de Oostkust van Australië. Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Sjaak Tol

Reisspecialist Australië

Reisinformatie Sydney

 • Over onze reizen
 • Foto's
 • Video's

Sydney, de bruisende hoofdstad van de staat New South Wales, is de grootste en oudste stad van Australië.

Bezienswaardigheden van Sydney

Opera House

Te vinden op het onofficiële lijstje van de zeven ‘moderne’ wereldwonderen samen met onder meer de Sagrada Familia in Barcelona en de Eiffeltoren in Parijs. Het Opera House is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Sydney. Het winnende ontwerp in een wedstrijd onder architecten ligt aan de haven en nabij de Sydney Harbour Bridge. Voor opera’s, balletvoorstellingen of informatieve rondleidingen is dit de ‘place to see and be’.

Sydney Harbour Bridge

De brug, door de Aussie’s ook wel de ‘kleding hanger’ genoemd, verbindt de zuidelijke stadskern met het woongebied in het noorden. Wanneer u geen hoogtevrees heeft is een Bridge Climb zeker aan te raden. U klimt onder begeleiding in groepjes van twaalf naar de top van de boog via trappen en ladders. Het uitzicht over de haven is magnifiek.

Darling Harbour

Een aantal toeristische trekpleisters rondom de haven vormt gezamenlijk het grote activiteitencentrum van Darling Harbour: van musea tot het Sydney Aquarium, met leuke terrasjes tot fine-dining restaurants. Vooral op zondagen oefent dit gebied grote aantrekkingskracht op de lokale bevolking uit, wanneer straatmuzikanten en goochelaars de aandacht opeisen.

The Rocks

Deze oudste wijk van Sydney, met vele oude pakhuizen die met schitterende zandkleurige stenen zijn gebouwd, doet bijzonder sfeervol aan. Heerlijk om doorheen te slenteren en een café latte te drinken op een terrasje.

Woolloomoolloo Wharf

Woolloomoolloo is een oude wijk met een nieuw gezicht, moderne en trendy gebouwen hebben rond 2000 deze wijk op de kaart gezet. Veel beroemdheden kiezen hier hun restaurants langs de ‘dining strip’ of flaneren langs de kade van de haven. De nieuwste ‘hot spot in town’! Vanuit deze wijk kunt u ook eenvoudig een bezoekje brengen aan de Botanical Gardens en Chinatown.

Overige wijken en bezienswaardigheden in Sydney

Eigenlijk biedt Sydney teveel om op te noemen:

 • Circular Quay nabij de Rocks is het vertrekpunt voor de ferry’s en de Sydney ‘Hop On Hop off’ bus.
 • De echte kern van de stad vindt u in het CBD, oftewel het Central Business District rondom Pitt Street en George Street. U vindt hier vele grote kantoren, afgewisseld door hotels en shopping centra.
 • Hyde Park. In het CBD. Dit park is dankzij de centrale ligging erg populair bij joggers en fietsers.
 • Wilt u het liever iets authentieker, dan is Paddington een gezellige wijk met charmante huisjes, leuke marktjes en veel boekwinkeltjes.
 • Genieten van de kunsten van surfers of een boek lezen kunt u op het strand van Bondi Beach, Coogee Beach, Manly Beach of een van de andere 60 strandjes.

Reisfoto's Sydney

Skyline in Sydney

Skyline in Sydney

Vivid Sydney

Vivid Sydney

Barangaroo

Barangaroo

Harbour Bridge

Harbour Bridge

Sydney Harbour

Sydney Harbour

Bondi Beach

Bondi Beach

Sydney Skyline in de avond

Sydney Skyline in de avond

Opera House, Sydney

Opera House, Sydney

Kajakken in Sydney

Kajakken in Sydney

The Rocks

The Rocks

Surfen op Bondi Beach

Surfen op Bondi Beach

Vuurwerk op Oudejaarsavond

Vuurwerk op Oudejaarsavond

Impressie Sydney en Manly Beach

Onze videoverslaggevers Sander en Bas hebben voor u een mooi sfeerverslag van Sydney en het nabijgelegen Manly Beach gemaakt: