De mooiste duikresorts van de Malediven

De Malediven, het rijk van meer dan duizend eilanden. Naast hagelwitte stranden en wuivende palmbomen zijn de eilanden omgeven met een zee die vele mogelijkheden biedt. Een waar paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers. Reisspecialist Liselotte Graaf licht drie uitstekende duikresorts uit.

Liselotte Graaf
03-01-2017
Azië
Malediven
Reistip
Activiteiten, Natuur

LUX* South Ari Atoll

Het LUX* South Ari Atoll resort bevindt zich op Dhidhoofinolhu, een van de grotere eilanden van de Malediven. Het resort beschikt over een eigen Marine Biology Centre dat volledig toegewijd is aan het onderzoeken en behouden van de walvishaai. Ook heeft het resort een 5-sterren PADI-duikschool. Hier kun je diverse programma’s volgen voor alle niveaus, onder leiding van ervaren instructeurs. In de onderwaterwereld rondom dit resort vind je onder meer scholen koraalvissen, oosterse diklipvissen, dolfijnen en nog veel meer. De walvishaaien en manta’s zijn bij het Ari-Atoll vrijwel het hele jaar door te spotten. Grote kans dat je dus met manta’s kunt duiken, een unieke ervaring!

LUX* South Ari Atoll resort
LUX* South Ari Atoll resort

Reethi Beach Resort

Het Reethi Beach Resort bevindt zich op het Baa Atol. Vanaf Mahé vlieg je rechtstreeks binnen 35 minuten met een watervliegtuigje naar het eiland. Tijdens deze vlucht heb je een prachtig uitzicht over de atollen die als een parelsnoer aaneengeregen zijn, een waanzinnig gezicht! Het resort zelf neemt slechts 15% van het gehele eiland in beslag, waardoor je omringd bent door een prachtige eco-vriendelijke omgeving.

Aan de zuidkant van het eiland vind je een aantal waterbungalows met een uitstekende locatie. Hier schijnt de hele dag zon op je terras en kun je direct snorkelen vanuit je bungalow. Door het schitterende huisrif van het eiland heeft het resort een kleine voorsprong als het gaat om het aantal snorkel- en duikmogelijkheden. Dit huisrif vind je aan westkant van het eiland. De prachtige rifmuur daalt tot wel 30 meter diep! Langsnuitdolfijnen, adelaarsroggen, scholen barracuda's en schildpadden zijn enkele hoogtepunten die je zal tegenkomen.

Wil je de onderwaterwereld op een andere manier beleven? Ga dan eens mee op de excursie ‘nacht snorkelen’! Zonder het daglicht denk je misschien niks te kunnen zien in zee, maar het plankton licht dan juist op. Dit zorgt voor een magisch licht in de donkere duisternis.

Tip: In dit gebied zijn de dolfijnen bijna het gehele jaar aanwezig; midden juni tot eind november heb je zelfs kans om manta’s te spotten. Een prachtig gezicht!

Reethi Beach Resort: dolfijnen zijn bijna het gehele jaar aanwezig
Reethi Beach Resort: dolfijnen zijn bijna het gehele jaar aanwezig

Veligandu Island Resort & Spa

De glorieuze lange zandbank waarnaar het eiland is vernoemd - Veligandu betekent 'zandbank' in Maldivische - is te vinden aan de zuidkant van het eiland. Dit is ook de perfecte plek om te snorkelen. Het rif wordt geroemd als beste huisrif van de Malediven.  


Het atol waarop het unieke Veligandu Island Resort & Spa zich bevindt is relatief klein, maar biedt toch nog 17 duiklocaties variërend voor beginners tot meer uitdagende duiklocaties. Er zijn een aantal uitstekende duikplaatsen in de buurt om haaien, manta's (het hele jaar door, maar het beste te zien van december tot mei) en zelfs hamerhaaien spotten. Neem eens een duik bij het Veligandu North. Deze duiklocatie biedt twee top riffen waar vele glasvissen voorkomen. Diverse soorten murene, waaronder de zeldzame honingraat murene zijn hier gevonden. Ook duikplekken als Hammerhead Site en Madivaru Corner zijn zeer de moeite waard.

Van plan om hier te overnachten? Geef dan je preferentie door voor een van de kamers met een kamernummer tussen 158-170. Dit zijn de kamers met het mooiste uitzicht op de zonsondergang en het grootste deel van de lagune.Wil jij de onderwaterwereld van deze paradijselijke eilanden ontdekken? Bekijk dan al onze resorts op de Malediven!please chat with me