We kunnen je alvast verklappen; als je naar Nieuw-Zeeland reist, dan ben je verkocht! Je sluit het land met zijn prachtige gletsjers, felblauwe meren, machtige bergen en indrukwekkende kraters meteen in je hart. Onze Nieuw-Zeeland specialisten hebben dit zelf ervaren en denken graag terug aan hun eigen reizen naar dit wonderschone land. Ben je nieuwsgierig naar de mooiste momenten die onze specialisten hier beleefden? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor je eigen rondreis naar Nieuw-Zeeland!

Onze specialisten
19 april 2022
Oceanië
Nieuw-Zeeland
Reisspecialist Inge in het Aoraki Mount Cook National Park

Nieuw-Zeeland specialist Suus voer door de Milford Sound

“Rondom het plaatsje Te Anau ligt het Fiordland National Park. Ik heb hier de Milford Sound bezocht, het bekendste fjord van het land. De weg ernaartoe is wat mij betreft de mooiste van Nieuw-Zeeland. Ik passeerde snelstromende rivieren en reed door een dal tussen hoge bergen met besneeuwde toppen. Waar de weg ophoudt, begint de Sound.

Een tip van mij als Nieuw-Zeeland specialist? Maak net als ik een boottocht door de Milford Sound. Watervallen klateren langs de steile wanden van het fjord, dolfijnen zwemmen met de boot mee en regenbogen vormen zich in het water. Ik had er geen woorden voor, zo mooi vond ik het!”

Milford Sound
Milford Sound

Nieuw-Zeeland specialist Bart liep de Kepler Track

“De Kepler Track is een van de negen Great Walks van Nieuw-Zeeland. De meeste van deze wandelingen zijn oude Moari-routes, maar de Kepler Track is speciaal aangelegd voor hikers. Sommigen zien dit als een nadeel omdat de track niet authentiek zou zijn, maar ik kan je verzekeren dat deze route wandelen een waanzinnige ervaring is. Je komt alle facetten van de Fiordlandregio tegen; hoge bergen, oude bossen, klaterende watervallen en prachtige gletsjervalleien. De gehele track duurt vier dagen, maar je kunt natuurlijk ook een gedeelte wandelen. Een must do voor iedere natuurliefhebber!

Mijn tip? Pas op voor de Kea, de enige alpine papegaai ter wereld. Het zijn prachtige dieren, maar uitzonderlijk brutaal. Houd alles wat los en vast zit goed in de gaten, want voor je het weet gaan ze ermee aan de haal.”

Kea op de Kepler Track
Kepler Track

Onze directeur Simone bezocht de Otago Peninsula

“Het schiereiland Otago Peninsula ligt in het zuidoosten van het Zuidereiland (niet ver van Dunedin vandaan) en vond ik echt adembenemend mooi. Je vindt er ruige kustlijnen en steile kliffen, schilderachtige baaien, mooie tuinen en historische gebouwen. In het noorden van Otago Peninsula kun je daarnaast bijzondere dieren tegenkomen, zoals de zeldzame geeloogpinguïn.

Mijn tip? Maak met de auto een mooie tour van 64 kilometer over de Highcliff Road en geniet van de geweldige uitzichten over de Otago Peninsula. Plan een bezoek in aan het noordelijke gedeelte van het schiereiland en bewonder zeldzame geeloogpinguïns van dichtbij en gigantische koningsalbatrossen vanaf een observatiepost. Wist je dat de spanwijdte van de vleugels van koningsalbatrossen maar liefst drie meter is?

Nog een tip die ik je niet wil onthouden; Larnach Castle. Dit is het enige kasteel van heel Nieuw-Zeeland, waar je nu ook luxueus kunt overnachten. Maak tijdens je verblijf ook een wandeling door de tuin van het kasteel, die is prachtig. Ik vond het een bijzondere ervaring en raad het je zeker aan!”

Otago Peninsula
Geeloogpinguïn op Otago Peninsula

Nieuw-Zeeland specialist Stephanie vloog boven de Franz Josef gletsjer

“Langs de westkust van het Zuidereiland ligt de indrukwekkende Franz Josef gletsjer. Een bezoek aan deze gletsjer was absoluut een hoogtepunt tijdens mijn reis. Ik had voor vertrek een heli-hike geboekt, waarbij we na een prachtige scenic flight hoog op de gletsjer werden afgezet. Met speciale klimijzers (crampons) onder de schoenen maakten we een wandeling over het ijs. We kwamen natuurlijke ijsgrotten tegen, waar ik me een weg onderdoor heb gebaand.

Mijn tip als Nieuw-Zeeland specialist? Bezoek de gletsjer vroeg in de ochtend, dan is de kans op goed weer het grootst. Wij zagen een strakblauwe lucht, wat prachtig contrasteerde met het spierwitte ijs. Is wandelen op de gletsjer niets voor jou? Kies dan voor alleen een helikoptervlucht. De helikopter landt kort op het ijs, zodat je wel de gelegenheid krijgt om de gletsjer van heel dichtbij te bewonderen.”

Reisspecialist Stephanie op de Franz Josef gletsjer

Nieuw-Zeeland specialist Inge wandelde door het Tongariro National Park

“Mijn mooiste moment was zonder twijfel de wandeling door het Tongariro National Park. Dit is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland, gelegen op het Noordereiland. De drie nog actieve vulkanen Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe typeren het indrukwekkende landschap. Ik verbleef twee nachten in het park, zodat ik een volle dag de tijd had om een mooie hike te maken.

Mijn tip? Om dit spectaculaire landschap echt goed in je op te nemen is de Tongariro Alpine Crossing een must. Dit is een bijzondere dagwandeling van maar liefst 19.4 kilometer over vulkanisch terrein. Een goede conditie is geen overbodige luxe, maar na een behoorlijke klim word je beloond met een adembenemend uitzicht over het ruige maanlandschap, wat een magisch contrast oplevert met de blauwe meren.”

Wil je net als onze Nieuw-Zeeland specialisten naar dit prachtige land? Bekijk dan onze rondreizen door Nieuw-Zeeland.

Tongariro National Park, Noordereiland
Reisspecialist Inge in het Tongariro National Park