Floor Borsboom

Reisspecialist

Bezocht:

New York, Jordanië, Costa Rica, Ecuador, Ierland

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Riba de Sella in Asturias, Spanje

Asturias

De schitterende bergen in de Picos de Europa, groene heuvels, parelwitte stranden, prachtige stadjes en de beste kaas van de wereld. Wat wil ik nou nog meer? Precies, niks. Ik verbleef in een cabin met uitzicht op de bergen; overdag wandelen in de natuur of stadjes bezoeken, ‘s avonds vis eten of een heerlijke Asturiaanse stoofpot. En elke dag kaas… De Asturiaanse queso Cabrales won de gouden medaille tijdens de World Cheese awards in 2021. Dat zegt genoeg, toch?

Madeira

Tijdens mijn bezoek aan Madeira in december was ’t nog heerlijk weer. In zat in m’n zomerjurk op het terras! Ik ging vooral voor de beroemde  ‘levada’ wandelingen die je door de jungle, langs groene valleien, diepe afgronden, schitterende watervallen en zeezichten voeren. Onvergetelijk! Het mooie stadje Funchal was de perfecte afsluiting van een lange dag wandelen. Er zijn veel leuke restaurantjes en cafes en een markt vol tropische vruchten die ik nog nooit had gezien of geproefd. Geweldig!

Berglandschap, Madeira
La Laguna, Tenerife

Tenerife

Op Tenerife viel ik van de ene verbazing in de andere. Veel mensen denken dat het een party eiland is, maar niks is minder waar. Ja, je kunt er feesten. Maar de natuur, de prachtige stadjes én het eten zijn overweldigend! Ik heb gehiked in het regenwoud, vulkanen beklommen, door maanlandschappen gereden en gegeten in de typische ‘guachinches’: kleine familierestaurantjes, vaak in iemands garage of tuin, met heerlijke traditionele gerechten. Ik vind het ongelofelijk dat Tenerife zo dichtbij is, het is een totaal andere wereld. Ik ga binnenkort weer terug!

Mijn 'Bucket List'

Rocky Mountains, Canada

Een van de mooiste plekken in Noord-Amerika met indrukwekkende bergketens, gletjsers en felblauwe meren. Een droom van mij die ik hopelijk volgend jaar kan waarmaken. Alle hiking gear en camera gaan mee!

1

Japan

Naar Japan tijdens het ‘sakura’ (kersenbloesem) seizoen! Ook Kyoto en het Sagano bamboebos staan hoog op mijn lijstje. En behalve de prachtige natuur heb ik ook een grote fascinatie voor de cultuur, tradities en ambachten zoals de theeceremonie, geishas, kalligrafie, origami en kimono’s.

2

Peru

Ooit wil ik de Macchu Piccu bezoeken. En Cuzco, en de heilige  vallei van de Incas, en de amazone… en  eten in restaurant Central van Virgilio Martinez (van Masterchef!). Ook het Peruaanse textiel en aardewerk is bijzonder mooi, daar alleen al is een reis aan te wijden!

3

Mijn fotoalbum

Banos, Ecuador

Banos, Ecuador

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Porto, Portugal

Porto, Portugal

Wandelen in Madeira

Wandeling op Madeira, Portugal

Connemara, Ierland

Connemara, Ierland

Petra, Jordanië

Petra, Jordanië

Ziplinen in Costa Rica

Ziplinen in Costa Rica

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Floor Borsboom naar:

info@tenzingtravel.nl