Tanzania Complete

13-daagse privéreis

Wilt u naast de bekende highlights van Tanzania ook de minder bekende en toeristische nationale parken verkennen? Dan biedt deze rondreis door Tanzania u die mogelijkheid. Met uw eigen gezelschap en privé-chauffeur bezoekt u achtereenvolgend eerst het befaamde Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area.
lees verder

Reisfoto's

Zonsondergang, Serengeti

Zonsondergang, Serengeti

Selous National Park vanuit de lucht

Selous National Park vanuit de lucht

Leeuw in Ruaha National Park

Leeuw in Ruaha National Park

Masai local

Masai local

Flamingo's in Tanzania

Flamingo's in Tanzania

Highlights

 • Game drives in Serengeti National Park
 • Verblijf aan de Ngorongoro-krater, een wereldwonder van formaat
 • Drie binnenlandse vluchten in kleine toestellen
 • Verkennen van Ruaha en Selous
 • Verblijf in 4-sterren lodges en tented camps
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Wilt u naast de bekende highlights van Tanzania ook de minder bekende en toeristische nationale parken verkennen? Dan biedt deze rondreis door Tanzania u die mogelijkheid. Met uw eigen gezelschap en privé-chauffeur bezoekt u achtereenvolgend eerst het befaamde Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area. Om daarna in het kleine vliegtuigje te stappen en naar het zuiden van Tanzania te vliegen, waar twee spectaculaire nationale parken op u liggen te wachten, met de Big Five op de loer… Ruaha & Selous. U verblijft in 4-sterrenaccommodaties waarvan met name de ligging en de kleinschaligheid geweldig zijn! Een complete Tanzania-ervaring rijker keert u weer huiswaarts.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha

Relaxen in Arusha

Relaxen in Arusha

U reist per rechtstreekse KLM vlucht naar Kilimanjaro. Na aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro wordt u welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht. Een ideale start van deze reis. Arusha heeft door haar hoge ligging op circa 1.350 meter een aangenaam klimaat. Er is een Afrikaanse markt en het is de moeite waard de kunstnijverheidscentra binnen te stappen. Er is uitstekend Makonde-houtsnijwerk te koop.

U verblijft in Arusha Coffee Lodge - Arusha
Dag 2

Arusha - Lake Manyara - Lake Eyasi

Olifanten in Lake Manyara National Park

Olifanten in Lake Manyara National Park

In de ochtend vertrekt u naar het Lake Manyara National Park. Eenmaal in het park aangekomen spendeert u de ochtend op zoek naar het wildleven in dit nationale park, om uiteindelijk op een mooie locatie te genieten van een picknicklunch. Na afloop rijdt u in westelijke richting naar Lake Eyasi. Alwaar u twee nachten zult verblijven in de prachtig gelegen Lake Eyasi Safari Lodge.

U verblijft in Eyasi Safari Lodge - Lake Eyasi
Dag 3

Vrije dag Lake Eyasi

Masai vrouw in Olpopongi Cultural Village

Masai vrouw in Olpopongi Cultural Village

Dat Tanzania vele wildparken heeft en de Big Five herbergt is al bekend, maar over de cultuur van de verschillende dorpen en stammen is de kennis vaak nog beperkt. Vandaag gaat u met uw gids op pad om hier meer over te leren. U bezoekt kleine dorpen, ziet hoe landbouwbedrijven hier werken en leert over de vaak eeuwenoude tradities van de lokale stammen. U keert aan het einde van de middag terug naar uw lodge.

U verblijft in Eyasi Safari Lodge - Lake Eyasi
Dag 4

Lake Eyasi - Serengeti National Park

Cheetah familie in Serengeti National Park

Cheetah familie in Serengeti National Park

Vanuit Lake Eyasi rijdt u door het Ngorongoro-gebied naar het Serengeti National Park. De route die u aflegt naar uw overnachtingsplek is tevens meteen een game drive door dit fascinerende uitgestrekte nationale park. Serengeti bestaat voornamelijk uit savannen en hier en daar granieten rotsformaties en er heerst een aangename droge warmte. Dit wildpark behoort tot de mooiste van de wereld, niet alleen vanwege zijn bijzondere variatie aan wilde dieren die in grote kuddes over de vlakten trekken, maar ook om zijn spectaculaire landschap en weidse vergezichten. U arriveert einde middag bij Mbuzi Mawe Tented Camp.

U verblijft in Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park
Dag 5

Vrije dag Serengeti National Park

Op safari in Serengeti National Park

Op safari in Serengeti National Park

Vandaag maakt u ochtend- en middagsafari's. Tijdens de game drives gaat u op zoek naar onder meer de zwart gemaande leeuwen, gestreepte hyena's, jakhalzen, buffels en gnoes. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een boeiend gebied.

U verblijft in Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park
Dag 6

Serengeti National Park - Ngorongoro Crater

Ngorongoro Crater Conservation Area

Ngorongoro Crater Conservation Area

Nog één laatste game drive in het Serengeti National Park, een picknicklunch bij de Olduvai-kloof en een bezoek aan het museum aldaar en dan op weg naar de Ngorongoro-krater. U verblijft twee nachten in de Ngorongoro Serena Lodge aan de rand van de krater.

U verblijft in Ngorongoro Sopa Lodge - Ngorongoro
Dag 7

Vrije dag Ngorongoro Crater

Zebra's in Ngorongoro Conservation Area

Zebra's in Ngorongoro Conservation Area

Een hele dag die in het teken staat van het spotten van wild. Op de bodem van de Ngorongoro-krater is een biotoop ontstaan waar veel diersoorten zich thuisvoelen. Er zijn bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannen, dit alles op een relatief kleine oppervlakte. Er leven permanent leeuwen, antilopen, nijlpaarden en neushoorns. Met iets meer geluk ziet u hyena's, cheetah's, elandantilopen en luipaarden. De picknicklunch gebruikt u bij een klein meer met uitzicht op de nijlpaarden.

U verblijft in Ngorongoro Sopa Lodge - Ngorongoro
Dag 8

Ngorongoro Crater - Arusha - Ruaha

Airstrip in Ruaha National Park

Airstrip in Ruaha National Park

De meest geweldige highlights van het noorden van Tanzania heeft u nu gezien. U keert terug naar Arusha. Waar echter de meeste rondreizen nu eindigen, reist u verder richting het zuiden om ook een minder toeristisch stukje van Tanzania te verkennen. U vliegt vanuit Arusha naar Ruaha waar u zult overnachten in de Ruaha River Lodge, met sfeervolle chalets aan de Great Ruaha River, een heerlijke overnachtingsplek.

U verblijft in Ruaha River Lodge - Ruaha National Park
Dag 9

Vrije dag Ruaha

Hyena in Serengeti National Park

Hyena in Serengeti National Park

U verkent vandaag Ruaha National Park samen met de andere gasten van de Ruaha River Lodge. Het landschap varieert enorm; groene stroken langs de rivier, rotsformaties en savannes. Met name in het droge seizoen vindt u het meeste wild bij de rivier. U kunt hier leeuwen, hyena's en luipaarden verwachten, uiteraard met een beetje geluk. Tussen de ochtend- en middagsafari keert u terug naar uw lodge voor een lunch en wellicht een klein middagdutje?

U verblijft in Ruaha River Lodge - Ruaha National Park
Dag 10

Ruaha - Selous

Leeuw in Selous Game Reserve

Leeuw in Selous Game Reserve

Uw laatste game drive is tevens ook de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Selous. Uw volgende overnachtingsplek is alweer een fraaie lodge: Selous Serena Camp. Kleinschalig met slechts 12 luxe tenten en gelegen op een geweldige locatie.

U verblijft in Selous Serena Camp - Selous Game Reserve
Dag 11

Vrije dag Selous

Landschap in Selous National Park

Landschap in Selous National Park

De safari's die u hier gaat maken zijn afwisselend te voet, per boot of per voertuig. En ook deze safari's maakt u samen met de andere gasten van het camp. Selous staat bekend om haar grote aantallen olifanten die hier voorkomen. De natuur is ongerept met acacia-bomen en begroeide savannes en de Rufiji-rivier is natuurlijk weer een ware trekpleister voor de dieren. Houd uw camera in de aanslag! Tussen de safari's door, is het heerlijk vertoeven in de lodge bij het infinity-zwembad.

U verblijft in Selous Serena Camp - Selous Game Reserve
Dag 12

Selous - Dar es Salaam - Amsterdam

U vliegt vanaf Selous via Dar es Salaam terug naar Amsterdam.

Dag 13

Aankomst Amsterdam

Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Tanzania heeft een tropisch klimaat, vanwege de ligging vlak bij de evenaar. Over het algemeen is het kustgebied bijna het hele jaar warm en vochtig. De temperaturen variëren tussen de 22 en 30 graden en de gemiddelde luchtvochtigheid ligt tussen 75 en 80 procent. Over het gehele land bezien valt er 750 millimeter regen per jaar. Er zijn echter gebieden waar meer dan 1250 millimeter regen per jaar valt, terwijl het in de droge gebieden in het binnenland bij 500 millimeter stopt.

Zanzibar heeft een tropisch moessonklimaat, waarbij gedurende het hele jaar veel neerslag voorkomt. In Zanzibar zijn er twee regenperiodes, de eerste periode duurt van maart tot en met juni en de tweede periode van oktober tot en met januari. Desondanks liggen de temperaturen gedurende het hele jaar rond de 30 graden. Door de hoge temperaturen en vele neerslag is er een hoge luchtvochtigheid in Zanzibar.

Inentingen

We willen u alvast even informeren over de juiste inentingen. Officieel mogen wij geen medisch advies geven uiteraard, maar willen u erop attenderen op het tijdig regelen van de juiste vaccinaties. U kunt bij de huisarts of GGD nagaan of alle info volgens hen correct is, maar ons contactpersoon bij KLM Travel Clinic geeft aan dat u nodig heeft:
 
– DTP
– Hepatitis A
– Malaria recept
– Gele koorts
 
Neemt u de vaccinatieboekjes dus zeker ook mee op reis. Soms wordt er gevraagd naar het gele vaccinatieboekje met het bewijs dat u bent ingeënt tegen gele koorts. Zorg dat u het vaccinatieboekje bij de hand houdt! Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken.
 
Verder werken wij samen met de organisatie Thuisvaccinatie, voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzingtravel

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Kenia en Tanzania en een visum. Verder dient uw paspoort per land nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Tanzania kunt u bij aankomst op de luchthaven van Arusha of bij de grensovergang van Kenia naar Tanzania ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). Het is ook mogelijk het visum vooraf aan te vragen online. We adviseren u hierover bij boeking.
 
Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. Alle kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomer is er 1 uur tijdsverschil. 's Winters is het 2 uur later dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Binnenlandse vluchten (Arusha - Ruaha, Ruaha - Selous, Selous - Dar es Salaam/Zanzibar)
 • Genoemde excursies en safari-activiteiten inclusief parkentreegelden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Engelssprekende reisbegeleiding
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • De safari's worden soms uitgevoerd met andere gasten van de lodge, maar het transport en de game drives 'en route' legt u in eigen gezelschap af
 • De binnenlandse vluchten zijn in kleine toestellen en in het gezelschap van andere gasten.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Leeuwen in een boom in Serengeti NP

Waarom naar Tanzania met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds