• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Zuid-Afrika

Maak tijdens uw rondreis Zuid-Afrika een safari en spot de Big Five in een van de (privé-)wildparken. Of volg de Tuinroute langs wijnboerderijen en door een afwisselend landschap. Begin of eindig in Kaapstad, wat ons betreft een van de mooiste steden van de wereld.
Paula van Beurden
Reisspecialist Tenzing Travel
 • Met de camper op pad Kampeer midden in fraaie wildparken, verken woestijnen en verblijf nabij sfeervolle steden. Een campervakantie in Zuid-Afrika is onvergetelijk.
  Lees meer
 • Per auto door Zuid-Afrika In uw eigen tempo Zuid-Afrika te verkennen. U kunt zelf de route bepalen en onderweg kunt u stoppen waar u wilt.
  Lees meer
 • Nature & Adventure Een gevarieerd land als Zuid-Afrika heeft de natuurliefhebber veel te bieden.
  Lees meer
 • Groepsreizen Zuid-Afrika Verken Zuid-Afrikain een internationale groep onder begeleiding van een professionele gids.
  Lees meer
 • Op safari Ga op safari en spot de 'Big Five' vanuit een open voertuig, zowel in groepsverband of privé.
  Lees meer
 • Zuid-Afrika & Mauritius Een combinatie van de mooiste wildparken in Zuid-Afrika met een hemels strandverblijf op Mauritius. Een ideale combinatie wat ons betreft!
  Lees meer
 • Reizen met de kids Met de kids op safari is iets wat u zich nog jaren zult herinneren! Er zijn diverse excursies inbegrepen speciaal gericht op kinderen. Gezellig en leerzaam!
  Lees meer
 • People & Culture In Zuid-Afrika leven veel verschillende bevolkingsgroepen naast elkaar, verspreid door het hele land en ieder met hun eigen gewoontes en gebruiken.
  Lees meer
 • Urban Vibes Steden als Kaapstad en Johannesburg liggen niet alleen ver bij elkaar vandaan, ze verschillen ook behoorlijk van elkaar.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelHotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer infoReisinformatie Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika bieden wij u verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen: rondreizen, zowel met de auto als in privé-verband, natuurarrangementen, een wandelsafari, camperreizen, hotels, lodges en game reserves. Vraag nu uw offerte aan voor uw vakantie naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten staan klaar om u de vakantie van uw leven te bezorgen.

Onze reizen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika bieden wij verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen. U kunt een van onze vaste rondreizen kiezen, zowel in groepsverband als met de auto. Ook kunt u daarbij nog kiezen of u zelf wilt rijden of dat u u laat rijden door een privé-chauffeur.

Onze rondreizen in Zuid-Afrika zijn zeer gevarieerd en veelal inclusief excursies en eventuele safari's.
Bekijk alle reizen in Zuid-Afrika >De mensen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wonen meer dan 44 miljoen mensen. Hoe verschillend ook in uiterlijk en tradities, u wordt met een brede glimlach verwelkomd.


De natuur van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een zeer varierend landschap en er zijn talrijke natuurparken met zowel wilde dieren, zoals de Big Five en bijzondere vogelsoorten, waar u diverse safari's en gamedrives kunt maken.


Op safari gaan in Zuid-Afrika

Op safari gaan is wellicht een van de meest bijzondere ervaringen van uw vakantie in Zuid-Afrika. Het woord 'safari' is afkomstig uit het Arabisch en betekent 'reis'. Het is een tocht door een of meer natuurparken om dieren in het wild op te sporen, te observeren, te filmen en te fotograferen. We bieden ook diverse 'game drives' aan: dit zijn tochten van een paar uur waarbij u op zoek gaat naar wild.
Het safarivoertuig verschilt in grootte en aantal zitplaatsen, en is meestal niet voorzien van een dak en ramen. Naast de ranger (chauffeur) gaat er vaak een 'tracker' (spoorzoeker) mee, die voorop zit. Deze is onmisbaar vanwege zijn kennis van de bush en zijn vermogen dieren van verre te zien. In Zuid-Afrika zijn er privé-wildparken. Waar u in de nationale en regionale parken gehouden bent aan de bestaande wegen, mag uw gids in de privé-wildparken van de paden afwijken.

In Zuid-Afrika bieden wij u verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen: rondreizen, zowel met de auto als in privé-verband, natuurarrangementen, een wandelsafari, camperreizen, hotels, lodges en game reserves. Vraag nu uw offerte aan voor uw vakantie naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten staan klaar om u de vakantie van uw leven te bezorgen.

Tijdsverschillen Zuid-Afrika

Tijdens onze zomertijd (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd (zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika.

Feestdagen Zuid-Afrika

Nationale feestdagen van Zuid-Afrika zijn:
• Mensenrechtendag: 21 maart
• Vrijheidsdag: 27 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dag van de Jeugd: 16 juni
• Erfgoeddag: 24 september
• Dag van de Verzoening: 16 december
• Kerstmis: 25 december
• Goodwill Day: 26 december
Daarnaast kent Zuid-Afrika wisselende (christelijke) feestdagen zoals Pasen, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Taal in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn de officiële talen Afrikaans, Engels, is iNdebele, isiXhosa, isiZulu, Tswana, Sesotho, Siswati, Tshivenda en Xitsonga. Met Engels kunt u overal terecht. Enkele woorden Afrikaans:
Aartappelskyfies: patat
Baaikostuum: badpak
Bababroeikas: couveuse
Bakkie: pick-uptruck
Beeldradio: televisie
Hysbak: lift
Inkopies: boodschappen
Mengeldrankie: cocktail

Verkleurmannetjie: kameleon

Baie dankie: hartelijk dank

Geldzaken Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika betaalt u met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- =  ZAR 15,52 (ZAR 1 =  €0,06). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/.
Creditcard:

Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika kunt u tevens met uw creditcard betalen. Bij de meeste grote winkels, hotels en lodges worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur en voor hotels. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.
Pinnen:
Ook kunt u pinnen tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Let u er wel op dat de geldautomaat voorzien is van een Maestro- of Cirrus-teken.
N.B.: Benzinestations rekenen vaak uitsluitend af in contant geld.

Paspoort & visum Zuid-Afrika

Voor een rondreis in Zuid-Afrika dient u in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig indien u maximaal 90 dagen verblijft.

Indien u reist met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar bent u verplicht een officieel geboortecertificaat van de kinderen mee te nemen. Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Indien u reist met geadopteerde kinderen dient u een adoptiecertificaat mee te nemen. 

Indien een kind met 1 ouder reist is het tevens verplicht het volgende mee te nemen:

→ Een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin toestemming gegeven wordt dat het kind reist met de betreffende persoon.

→ Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind

→ Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Er gelden afwijkende regels indien een kind reist in gezelschap van volwassenen, maar zonder zijn biologische ouders of wanneer een kind alleen reist zonder volwassenen.

Er wordt naar leeftijd van de kinderen gekeken op de dag van vertrek. Indien uw kind bij vertrek 17 jaar is, maar tijdens de reis 18 jaar wordt, dient u alsnog een geboortecertificaat bij zich te hebben.

Accommodatie

U zult in Zuid-Afrika verschillende vormen van accommodatie tegenkomen: hotels, guesthouses,  game reserves met lodges, chalets en of luxe safaritenten, restcamps en kampeerterreinen.

Hotels vindt u zowel in de grote steden als in kleine plaatsen. Zij beschikken gewoonlijk over een of meer restaurants, een zwembad en andere faciliteiten. De kleinere hotels beschikken niet altijd over een restaurant en andere faciliteiten. Wel hebben zij vaak een (klein) zwembad.

Als u een camper heeft gehuurd zult u voornamelijk op kampeerterreinen overnachten. Vrij kamperen is ongebruikelijk.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Indien u verblijft in een lodge waar de game drives inclusief zijn, dan verzoeken wij u uiterlijk 13.00 uur bij de lodge aan te komen, zodat u, indien inclusief, de lunch kunt gebruiken en een game drive hoeft te missen.
Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:

> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten en bij vertrek af te rekenen.

> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika kunt u prima eten. Ook in de meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants waar u terecht kunt voor een (eenvoudige) maaltijd. Alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. Er zijn fast foodketens en take-aways; ook verkopen bezinestations vaak eenvoudig 'meeneem-etes'.

Zuid-Afrikaanse wijnen
U kunt in Zuid-Afrika uitstekende wijnen drinken. In de omgeving van de Wijnroute, in het zuiden van Zuid-Afrika, liggen diverse wijnboerderijen zoals Stellenbosch en Franschhoek, waar u op bezoek kunt gaan en zich kunt versmaden aan de overheerlijke wijnen. Probeert u ook eens het drankje Amarula, een typisch Zuid-Afrikaans likeurtje.

Klimaat in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die van ons. De gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ligt in onze zomermaanden tussen de 16-21°. In onze wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20-26°. De meeste regen kunt u in Zuid-Afrika tussen november en maart verwachten.
In de avonden kan het flink afkoelen, ondanks dat het een warme dag is geweest.

Entreegelden

Bij onze reizen zijn entree gelden niet inbegrepen. Alle nationale parken en wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt, ook als u verblijft in het park. De entreegelden worden per dag, per persoon en per autro berekend.

Gezondheid

Zuid-Afrika hanteert strenge regels in verband met verspreiding van gele koorts. U hebt een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts nodig als u voor aankomst in Zuid-Afrika in een 'risico-land' heeft gereisd of daar bent overgestapt. Een toenemend aantal landen in Afrika (en in Zuid- en Midden-Amerika) valt onder deze 'risico-landen'. In sommige delen van Zuid-Afrika komt malaria voor. Het malariaseizoen loopt van oktober t/m mei.

Informeert u voor vertrek bij de GGD of uw huisarts voor de meest actuele informatie.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
www.kompas.buzaservices.nl/registration/

Lokaal vervoer Zuid-Afrika

Vervoer in de steden: In de grote steden hebben de grotere hotels vaak een eigen shuttle-dienst naar en van de luchthaven. Daarnaast kunt u in de grote(re) steden het beste gebruikmaken van een taxi. Taxi's staan meestal gereed en zijn relatief goedkoop.
Interlokaal: Indien u geen auto of camper heeft gehuurd, zult u meestal per vliegtuig, auto of (mini)bus naar uw volgende bestemming reizen.


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

18-11-2017Tanzania
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
18-11-2017Mauritius & Seychellen
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Zuid-Afrika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zuid-Afrika met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.