Tuinroute en wijngebied

Bezoek de Tuinroute in de maanden september en oktober. De natuur is dan op haar mooist en bij Hermanus zijn dan walvissen voor de kust te zien. Bent u een wijnliefhebber? Franschhoek en Stellenbosch staan bekend om hun fijne proeverijen.

Jamie Eveleens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Zuid-Afrika met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Wijngaarden van Stellenbosch

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Bekijk onze selectie van droomreizen en laat ons uw onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika op maat samenstellen. Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Jamie Eveleens

Reisspecialist Zuid-Afrika

Reisinformatie Tuinroute en wijngebied

  • Over onze reizen
  • Foto's

De zuidelijke kustlijn tussen Kaapstad en Port Elizabeth wordt ook wel de Tuinroute genoemd. De naam duidt op het feit dat in het voorjaar – in oktober en november – de flora hier zo uitbundig bloeit dat het net één grote tuin lijkt. Het wijngebied, in de directe omgeving van Kaapstad, met pittoreske plaatsjes als Stellenbosch en Franschhoek, is ook absoluut een hoogtepunt tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika.

Bekende plaatsen en gebieden langs de Tuinroute

Uw vakantie in Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan de Tuinroute en de wijngebieden. Wij lichten er een aantal aan u toe:

Hermanus & Grootbos

Het plaatsje Hermanus is vooral bekend vanwege de walvissen die u hier langs de kust kunt spotten in de maanden juni t/m november.
Het natuurreservaat Grootbos is een zeer vogelrijk gebied met ongeveer 1100 ha aan fynbos. Een echte bestemming voor de natuurliefhebbers onder u.

Knysna

Knysna is een gezellig plaatsje met veel restaurants en winkeltjes.

Oudtshoorn

Het plaatsje Oudtshoorn is vooral bekend vanwege de vele struisvogelboerderijen.

Plettenberg

Plettenberg is een exclusief vakantieoord in een prachtige omgeving dat ’s zomers veel bezoekers trekt.

Bekende wijngebieden

De Kaapse Zuid-Afrikaanse wijnen zijn wereldberoemd. De Coastal Region is de meest bekende wijnstreek van Zuid-Afrika. Het bestaat uit plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Swartland. Binnen deze streek liggen beroemde plaatsen als Franschhoek en Constantia. Het gebied van Stellenbosch telt al meer dan 300 wijnhuizen. Genoeg redenen dus voor wijnliefhebbers om lekker te ontspannen in deze schitterende omgeving.

Reisfoto's Tuinroute en wijngebied