• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat voor ontspanning en avontuur. Maak kennis met de cultuur van de Maori's en relax op een van de mooie stranden op het Noordereiland. Of bezoek het Zuidereiland voor de ruige bergen, fjorden en het regenwoud: alle facetten om het avontuur op te zoeken.
Janneke IJske
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Bestemmingen in Nieuw-Zeeland
Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege de ruige natuur die ongetwijfeld indruk op u maakt tijdens een rondreis. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land: vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, leuke steden en de gezonde en lekkere keuken, maakt een rondreis Nieuw-Zeeland een verrassende, goede keuze.Noordereiland

Op het Noordereiland is het over het algemeen iets warmer dan op het Zuidereiland. Daarnaast is ook het landschap wat platter, rustiger en lieflijker. Op het Noordereiland treft u naast Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, uitgestrekte landschappen met mooie witte stranden, grasgroene weiden en ongerepte regenwouden. In veel plaatsjes is nog altijd de Maori-cultuur nadrukkelijk aanwezig en kunt u deze oorspronkelijke bevolking zelf ontmoeten.

Lees meer over het Noordereiland >Zuidereiland

Het Zuidereiland is bergachtiger dan het Noordereiland. Hier ontdekt u schitterende uiteenlopende natuurgebieden zoals de Marlborough Sounds en Abel Tasman. Spot het hele jaar door walvissen langs de oostkust bij Kaikoura. Aan de westkust ligt een gletsjergebied met de Fox Galcier en Franz Josef Glacier. Tip: boek een helikoptervlucht en vlieg naar deze gletsjer toe. Tot slot vindt u hier de Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland!
Lees meer over het Zuidereiland >


Ons aanbod in Nieuw-Zeeland

Wij bieden diverse reizen voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Zowel per auto als per camper, maar ook in groepsverband bieden zijn er talloze mogelijkheden. Iedere reis wordt aangepast op basis van uw wensen.

Bekijk ons aanbod reizen in Nieuw-Zeeland en laat u adviseren door onze reisspecialisten.

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege de ruige natuur die ongetwijfeld indruk op u maakt tijdens een rondreis. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land: vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, leuke steden en de gezonde en lekkere keuken, maakt een rondreis Nieuw-Zeeland een verrassende, goede keuze.

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd (eind maart tot eind oktober) is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland +10 uur. In onze wintertijd (eind oktober tot eind maart) is het tijdsverschil +12 uur. Uitzondering hierop is de tijd tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober, wanneer het 11 uur later is dan in Nederland.

Feestdagen

Feestdagen die in Nieuw-Zeeland elk jaar op dezelfde dag vallen zijn:

Nieuwjaar: 1-2 januari

Waitangi Dag: 6 februari

Anzac Dag: 25 april

Queen's Birthday: De 1e maandag in juni

Labour Day: De 4e maandag in oktober

Kerstmis: 25 en 26 december

Goede Vrijdag en Pasen vallen op wisselende data, op dezelfde dagen als in Europa. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Taal Nieuw-Zeeland

De officiële talen in Nieuw-Zeeland zijn Engels en Maori. Engels wordt door vrijwel iedereen als voertaal gebruikt.

Geldzaken Nieuw-Zeeland

De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). De meest actuele koersen kunt u nalezen op de website: www.oanda.com

Creditcard: Tijdens een reis door Nieuw-Zeeland kunt u vrijwel niet buiten een creditcard. De creditcard is een zeer gebruikelijk betaalmiddel, waarmee u zonder moeite zelfs de kleinere bedragen kunt afrekenen. Ook is de creditcard vereist bij het betalen van borgsommen voor autohuur, huur van een motorhome en voor hotels. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: Tevens kunt u op de meeste plaatsen geld pinnen mits uw pas en de geldautomaat voorzien is van een Maestro en/of Cirrus-symbool.

Paspoort en visum Nieuw-Zeeland

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste drie maanden geldig is. Als u uw reis onderbreekt in Azië dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst.

Een visum is alleen verplicht indien u langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland op vakantie bent.

Via Amerika naar Nieuw-Zeeland

Vliegt u via Amerika naar Nieuw-Zeeland dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is dan een ESTA-Reistoestemming verplicht voor reizigers. Zie voor meer informatie: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels in de grote steden hebben één of meer restaurants. Over het algemeen zijn de restaurants in Nieuw-Zeeland minder internationaal georiënteerd dan in Australië. U zult dan ook voornamelijk de invloeden van de Engelse keuken aantreffen.
Bier en andere alcoholhoudende dranken kunt u in Nieuw-Zeeland overigens niet in de supermarkt kopen. Hiervoor dient u bij een zgn. Liquor Shop (slijterij) te zijn. Restaurants die bier en wijn mogen serveren worden ‘fully licenced’ genoemd. Flink wat restaurants in Nieuw-Zeeland zijn ook zgn. BYO-restaurants. Dit zijn restaurants zonder drankvergunning, waarbij u uw eigen in de liquor shop aangekochte wijn kunt meenemen en nuttigen (BYO = Bring Your Own). Het restaurant rekent dan een bedrag voor het ontkurken van de fles en het gebruik van de glazen van het restaurant. Tafelreserveringen zijn in grote steden of in populaire restaurants aan te raden.
In Nieuw-Zeeland kunt u in het gehele land het water uit de kraan goed drinken.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het is in Nieuw-Zeeland zomer wanneer het bij ons winter is en winter tijdens onze zomer. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer, met uitzondering van de berggebieden op het Zuidereiland, waar het 's winters vaak sneeuwt.

Op het Noordereiland is het in de winter gemiddeld 10-15 ºC en in de zomer 20-25 ºC.

Op het Zuidereiland liggen de temperaturen lager.

Als gevolg van de westenwind regent het aan de westkust meer dan aan de oostkust.

24/7 BZ Informatieservice
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/  

TravelSafe

Indien u een Smartphone met Android heeft kan de app TravelSafe NZ heel handig zijn tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland. Deze app geeft u up-to-date reisinformatie over oa. wegafsluitingen, ongelukken, files etc. zodat u de juiste en snelste weg naar uw bestemming kunt kiezen.  

DriveSafe

Ook de website www.DriveSafe.org.nz geeft u basis informatie over het weggebruik in Nieuw-Zeeland. Op deze site vindt u verkeersregels en etiquette om u op weg te helpen wanneer u het land per auto verkent. 

SH1 route tussen Picton en Christchurch

In november 2016 vond er een hevige aardbeving plaats die de kustweg SH1 tussen Picton - Kaikoura - Christchurch heeft beschadigd. De route van Picton naar Christchurch is vanaf 15 december 2017 weer geheel geopend voor verkeer. Er vinden echter nog steeds wegwerkzaamheden plaats. Zo blijft de route gesloten in de avond en is de weg alleen toegankelijk tussen 07.00 - 20.00 uur. Ook zijn er nog ongeasfalteerde stukken en enkele weghelften gesloten, die de reistijd zullen vertragen. Houdt u ongeveer rekening met 1 uur extra reistijd. 

De route van Christchurch naar Kaikoura is slechts geopend van vrijdag t/m maandag en ook alleen van 07.00 - 20.00 uur.

Kaikoura zelf is goed bereikbaar via een alternatieve route die door het binnenland loopt (Route 70).

Belangrijk: Vertrouw niet op Google Maps of uw GPS, maar volg de bewegwijzering of check www.nzta.govt.nz/p2c. Tevens kunt u bellen met 0800 44 44 49 voor meer informatie. Checkt u deze informatiebronnen goed voordat u deze route wilt gaan rijden. Nieuw-Zeeland

Reis mee met reisspecialisten Wendy en Janneke naar Nieuw-Zeeland.
Nieuw-Zeeland per camper

Geniet van de vrijheid en ga volledig op in de natuur door te kiezen voor een camperreis.
Nieuw-Zeeland

Ontdek de spectaculaire natuur van Nieuw-Zeeland
Franz Josef Glacier Heli Hike

Beleef de gletsjer op z'n best door mee te gaan op deze spectaculaire heli hike. Geniet van een prachtig uitzicht vanuit de helikopter en maak vervolgens een wandeling over het ijs. Een onvergetelijke ervaring!
Doubtful Sound Overnight Cruise

U ontdekt pas echt de magische natuur van de indrukwekkende Doubtful Sound tijdens de Overnight Cruise.


Reisblog Nieuw-Zeeland

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Nieuw-Zeeland NZ met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me