• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Franz Josef Glacier & Fox Glacier

De Franz Josef Glacier is een unieke gletser die zich vlakbij de zee bevindt. Een geweldige manier om de gletsjer te bezoeken is met een Heli Hike. Vlieg naar de gletsjer toe en maakt daar een spectaculaire wandeling. Een unieke ervaring!
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Franz Josef Glacier & Fox Glacier

De regio aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bevindt zich het ruige berglandschap met de gletsjer Franz Josef en Fox Glacier. De Maori’s geloven in de legende van Franz Josef. Deze gaat over een meisje die haar vriend verliest nadat hij met bergbeklimmen is omgekomen. Zij heeft zóveel verdriet, dat haar overvloed aan tranen bevroren raakte tot een gletsjer.


Franz Josef Glacier

Langs de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn twee van de meest indrukwekkende gletsjers van het land te vinden: de Franz Josef Gletsjer en de Fox Gletsjer.

In één van de grootste nationale parken van Nieuw-Zeeland, het Westland National Park, vindt u de Franz Josef Gletsjer. De Maori geloven in een legende, waarin het verhaal wordt verteld van een meisje dat haar vriend verloor tijdens een wandeling door het ruige gebied. Zij had vervolgens zoveel verdriet, dat haar tranen de Franz Josef Gletsjer vormden, die uiteindelijk bevroor.
Een bijzondere ervaring is een helikoptervlucht over het park, zodat u de prachtige omgeving van de Franz Josef Gletsjer. Wilt u nog meer beleven, dan is een zogenaamde ‘helihike’ iets voor u. Hierbij vliegt u per helikopter naar de Franz Josef Gletsjer, waarna u onder begeleiding van een gids een wandeling maakt door de indrukwekkende omgeving. U komt door ijstunnels en –grotten. Deze trip wordt volledig voor u verzorgd. Zo krijgt u bij aanvang van de tocht een complete uitrusting, waaronder schoenen en ijzers voor onder uw schoenen, zodat u niet uitglijdt.

Fox Glacier

Deze meest toegankelijke gletsjer van Nieuw-Zeeland is 14 kilometer lang en loopt van boven in de bergen tot 250 meter boven zeeniveau. Ook hier kunt u wandeling maken over de gletsjer of genieten van een spectaculaire helihike.
Reisblog Nieuw-Zeeland

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Nieuw-Zeeland met u.


Bekijk alle berichten


Onze online landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de mooiste routes en bezienswaardigheden. U kunt uw vragen via de chat aan ons stellen. Meld u nu aan en mis geen enkele tip.

10 december 2020Nieuw-Zeeland
Aanvang: 19:30 uur Locatie: Online
Online

U ontvangt na aanmelden een bevestigingsmail met daarin een link om de presentatie te bekijken.


Info & aanmelden


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me