• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Bangalore & Omgeving

Bangalore is een stad met vele gezichten. Het is in de 16e eeuw gebouwd door achtereenvolgens een leenheer. Vervolgens is de stad verrijkt door de legendarische heerser Tipu Sultan, die fel streed tegen de Britse overheersing. Hij werd zo een symbool van de Indiase onafhankelijkheid.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Bangalore & Omgeving

Bangalore is een stad met vele gezichten. Het is in de 16e eeuw gebouwd door achtereenvolgens een leenheer. Vervolgens is de stad verrijkt door de legendarische heerser Tipu Sultan, die fel streed tegen de Britse overheersing. Hij werd zo een symbool van de Indiase onafhankelijkheid. Juist onder diezelfde Britten groeide Bangalore uit tot een gracieuze stad met brede lanen, pleinen, bloemrijke parken en mooie architectuur. Daarnaast is Banagalore één van de snelst groeiende steden van India, die een grote rol speelt in de technologische ontwikkeling van het land. Daarom wordt de stad ook wel het ‘Silicon Valley van India’ genoemd. Mede hierdoor kent Bangalore ook een groot uitgaanscentrum. Bangalore heeft kortom alles voor uw perfecte India rondreis.


Omgeving van Bangalore

In de buurt van Bangalore is genoeg te beleven. Wilt u naast mooie steden ook de prachtige lokale natuur ontdekken? Bezoek dan Rajiv Ghandi National Park, waar olifanten en andere wilde dieren rondlopen. Gaat u toch voor cultuur? Bezoek dan Mysore, een voormalige hoofdstad van het rijk van de eerdergenoemde Tipu Sultan. Hier vindt u vele bijzondere tempels, die prachtig gelegen zijn in de groene omgeving. Krijgt u geen genoeg van alle tempels? Bezoek dan de vele tempelsteden in de omgeving, zoals Belur, Halebid en Chikmagalur. Tot slot moet u het dorp Hampi zeker niet overslaan tijdens uw India rondreis. Het zeer imposante openluchtmuseum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar eigenlijk is de hele omgeving één groot openluchtmuseum. Zo zijn de Jog-watervallen ook een pareltje.Reisblog India

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor India met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me