Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Vakantie Lombok en de Sunda-eilanden

De Sunda-eilanden en Lombok zijn zeer geschikt als vakantiebestemming wanneer u houdt van authenticiteit en eenvoudig reizen. Op deze eilanden vindt u prachtige paradijsjes voor de avontuurlijk ingestelde reiziger!

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Indonesië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Komodo National Park (Padar)

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Indonesië

Reisinformatie Lombok en Sunda-eilanden

  • Overzicht

De Sunda-eilanden en Lombok zijn zeer geschikt als vakantiebestemming wanneer u houdt van authenticiteit en eenvoudig reizen. Op deze eilanden vind u prachtige paradijsjes voor de avontuurlijk ingestelde reiziger!

Lombok

Het eiland Lombok ligt naast Bali en wordt ook wel ‘het Bali van 20 jaar geleden’ genoemd. Vooralsnog is het eiland authentieker dan Bali, hoewel het toerisme ook hier sterk in opkomst is. Hier vindt u mooie stranden zoals Senggigi, Tanjung en Kuta, maar ook een fraai binnenland met indrukwekkende tempels als Batubolong en de tempel van Mount Pengson die bekend staat om de honderden apen die erin wonen. Meer dan 90% van de bevolking op Lombok bestaat uit Sasakkers. Deze Islamitische bevolkingsgroep heeft een unieke taal en cultuur die alleen op Lombok voorkomt. In de kleine dorpjes waar zij leven kunt u zien hoe zij onder andere uitblinken in pottenbakken. Lombok: veelzijdig, uniek en authentiek.

Sunda-eilanden

Naast Lombok behoren ook Komodo, Flores en Satonda tot de Sunda-eilanden. Deze eilandengroep is nog vrij onbekend en biedt u daarmee de kans om een stukje van het ‘echte’ en onaangetaste Indonesië te ontdekken.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.