• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Maleisië

Rijden door berglandschappen, wandelen door tropische jungles en uitrusten op hagelwitte stranden, dat beleeft u allemaal tijdens een Maleisië vakantie. Maleisië is bovendien een prettig land om rond te reizen; de wegen zijn goed, de hotels fantastisch en de mensen zeer vriendelijk.
Bianca Lam
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Kruip zelf achter het stuur en kies de reis die het beste bij u past. Het is gemakkelijk rijden met duidelijke bewegwijzering en goede snelwegen.
  Lees meer
 • Colourful Highlights of Malaysia Ontdek het kleurrijke West-Maleisië en eindig met een paar nachten in een heerlijk strandresort op Langkawi.
  Lees meer
 • Neusapen op Borneo Wijk van de gebaande paden! Zoek naar neusapen in het ruige Bako N.P. en combineer dit met de bijzondere grottenstelsels van Gunung Mulu N.P.
  Lees meer
 • Meritus Pelangi Beach Resort Dit grote resort met een weelderige, tropische tuin, strekt zich uit langs een prachtig stuk kustlijn waar u heerlijk kunt wandelen en zwemmen.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Bestemmingen in Maleisië
Reisinformatie Maleisië

Maleisië bestaat uit het schiereiland West-Maleisië en de deelstaten Sabah en Sarawak op Borneo. Wij bieden vele manieren voor een rondreis Maleisië: internationale groepsreizen, autoreizen, privé-reizen, flexibele autoreizen met chauffeur, natuur, duik- en strandarrangementen. Maleisië is een prettig land om rond te reizen; de wegen zijn goed, de natuur en cultuur is afwisselend, de accommodaties zijn fantastisch, het eten is uitstekend, het is een veilig land en de mensen zijn zeer vriendelijk.


West-Maleisië

West-Maleisië biedt een perfecte combinatie van koloniale plaatsen, uitgestrekte natuurgebieden en theeplantages, goede wegen en prachtige stranden voor een welverdiende strandvakantie als afsluiter van uw rondreis door West-Maleisië.
Lees meer over West-Maleisië >


Borneo

Het andere deel van Maleisië is het oostelijke deel, Borneo. Op Borneo domineert de natuur en de jungle. Borneo en West-Maleisië kunt u in één rondreis gemakkelijk met elkaar combineren zo kunt u vanuit West-Maleisië per vliegtuig Borneo bereiken.
Lees meer over Borneo >


Persoonlijk reisadvies rondreis Maleisië

Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van uw perfecte rondreis Maleisië. Neemt u dus gerust contact met ons op indien u meer informatie wilt hebben over uw rondreis Maleisië of vraag onze reisspecialisten om hun persoonlijke ervaringen. Wij weten als geen ander wat de mooiste routes zijn en geven u graag tips over uw rondreis Maleisië.

Maleisië bestaat uit het schiereiland West-Maleisië en de deelstaten Sabah en Sarawak op Borneo. Wij bieden vele manieren voor een rondreis Maleisië: internationale groepsreizen, autoreizen, privé-reizen, flexibele autoreizen met chauffeur, natuur, duik- en strandarrangementen. Maleisië is een prettig land om rond te reizen; de wegen zijn goed, de natuur en cultuur is afwisselend, de accommodaties zijn fantastisch, het eten is uitstekend, het is een veilig land en de mensen zijn zeer vriendelijk.

Tijdsverschil Maleisië

Het is in Maleisië tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur later.

Feestdagen Maleisië

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen, zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Verjaardag van de Koning: 1e zaterdag van juni
• Dag van de Onafhankelijkheid: 31 augustus
• Dag van Maleisië: 16 septembe
• Geboortedag Mohammed: 20 september
• Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Hari Raya Puasa (het einde van de Ramadan), Vesak-dag en het Chinees Nieuwjaar, deze viering duurt 15 dagen en wordt afgesloten met een groot feest. Veel openbare voorzieningen zijn op feestdagen gesloten.

Op vakantie in Maleisië tijdens de Ramadan:
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. In 2019 start de Ramadan op 5 mei en eindigt het op 4 juni.
Houdt u rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Er zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek. Daarnaast wordt er vaak alleen alcohol geserveerd in het hotel, maar niet in lokale restaurants/bars. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als klanten zich conservatiever kleden in deze periode. Gedurende deze periode zijn ook veel winkels, musea en restaurants gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Maleisië

De officiële taal in Maleisië is Bahasa Malaysia. U kunt tijdens uw rondreis Maleisië ook goed met Engels terecht.

Geldzaken Maleisië

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR). Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Het verzilveren van reischeques en gebruik van creditcards vormt zelden een probleem in West-Maleisië en op Borneo. De meeste banken wisselen ook euro’s. Bijna alle hotels in ons programma hebben een wisselbalie.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. 4,60 MYR (1 MYR = ca. € 0,22). De actuele koersen kunt u raadplegen op: http://www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. In winkels past men echter in toenemende mate een tweedelig prijsstelsel toe: een goedkoper voor wie contant betaalt en een duurder voor een ieder die met een creditcard afrekent. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen pinnen bij een ATM. Bij een bank of ATM-automaat kunt u ook contant geld opnemen.
Pinpas:
Pinnen kan in Maleisië bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro).

Paspoort en visum Maleisië

Voor een rondreis Maleisië dient u in het bezit te zijn van een paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum voor een reis die niet langer dan 90 dagen duurt, is niet vereist. Bij aankomst in en vertrek uit Sarawak en Sabah op Maleisisch Borneo moet de douane worden gepasseerd, ook als u vanuit West-Maleisië aanvliegt.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels Maleisië

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Verblijf:
Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 11.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Maleisië

Van Maleis tot Chinees en van Thais tot Indiaas, Maleisië kent veel verschillende culturen en dat ziet u dan ook goed terug in de gerechten, want het eten is werkelijk fantastisch. Niet alleen in de talloze restaurants en eethuisjes, ook in de zogenaamde ‘hawker-stalletjes’, eetstalletjes op straat, kunt u uitstekend, en veilig, eten. Het eten is minder pittig dan wat u wellicht gewend bent van andere Aziatische bestemmingen en de verkopers houden rekening met toeristen, u krijgt veelal een milde variant van het gerecht.
Voor wie niet zo gecharmeerd is van de Aziatische keuken, is er ook volop keuze: van de bekende fast food-ketens tot uitstekende Italiaanse restaurants.
Water uit de kraan kunt u beter niet drinken. Alle hotels hebben flessen water of thermoskannen met drinkwater staan. Tandenpoetsen kan wel met kraanwater. Drink buiten de hotels alleen het water uit voorverpakte flessen mineraalwater.

Tip:
Op de markt kunt u bij diverse eetstalletjes verschillende gerechtjes kopen die u kunt samenvoegen tot een complete en overheerlijke maaltijd. Een aanrader is de saté met verse groenten en rijst. Om uw vingers bij af te likken!

Het weer in Maleisië

Maleisië kent geen echte seizoenen, het is het hele jaar zomer, met in de meeste plaatsen dagtemperatu­ren van rond de 30°C en nachttemperaturen van ca. 23°C. Alleen in hoger gelegen gebieden als de Cameron Highlands en het Kinabalu National Park op Borneo is het gemiddeld tien graden koeler. Er valt regelmatig een hevige bui. Gedurende bepaalde perioden kan het elke dag regenen, maar vrijwel nooit de gehele dag.

West-Maleisië

Alleen de oostkust van het schiereiland West-Maleisië kent een echte moessonperiode.  De meeste resorts zijn gesloten of slecht bereikbaar gedurende de periode november tot en met februari. De zee is dan veel ruwer en er valt relatief veel regen.
Het westen van het schiereiland heeft een regenseizoen van mei tot oktober. De neerslag is echter anders van aard. Het gaat hier met name om (korte) buien die aan het einde van de dag vallen, vaak in combinatie met onweer.

Borneo

Het klimaat op Borneo is het gehele jaar door erg warm en vochtig. De moessonperiode is van november tot maart, maar de regenbuien zijn veel kortstondiger en de weersomstandigheden minder bepalend voor uw verblijf, dan bij de oostkust van West-Maleisië.Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

02 november 2019Japan Dag
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Maleisië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Maleisië MY met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me