• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

River Kwai

De treinrit over de Dodenspoorweg is bijzonder en indrukwekkend tegelijk. Bijzonder omdat de trein dwars door een mooie groene jungle rijdt en indrukwekkend als u de verhalen en de geschiedenis over de spoorlijn hoort en leest.
Mirjam Grotjohann
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie River Kwai

Een absolute aanrader tijdens uw rondreis door Thailand is Kanchanaburi. Kanchanaburi is mooi gelegen in een heuvelachtig, groen landschap op circa 3 uur rijden van Bangkok, aan de Kwai-rivier. Naar deze omgeving hebben de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog geallieerde gevangenen gezonden om een spoorweg naar Birma (het huidige Myanmar) aan te leggen. Hierbij zijn duizenden gevangen omgekomen, onder wie vele Nederlanders.


Bezienswaardigheden River Kwai en Kanchanaburi

Dodenspoorweg

Deze omstreden spoorweg naar Birma is aangelegd door duizenden krijgsgevangen en dankt zijn naam aan het feit dat er duizenden mensen omgekomen zijn tijdens de bouw van de brug. Het is absoluut een aanrader om hier naar toe te gaan. Na uitleg van een gids zult u absoluut geboeid zijn door de brute geschiedenis.

Kwai River Bridge

De beruchte brug over de Kwai-rivier is zeer bekend. Hele gedeelten van de brug bestaan nog. De brug is in vele Vietnam-Hollywood-films een welbekende attractie en zal bij menigeen een herkenbaar gebouw zijn van Thailand.

Begraafplaats van de geallieerde krijgsgevangenen

Op deze begraafplaats zijn alle overleden krijgsgevangen begraven. Het is zeer indrukwekkend hoeveel mensen hier begraven liggen.

Oorlogsmuseum

In het museum in Kanchanaburi krijgt u een goed beeld van deze heftige historie. Met foto's, attributen en verhalen van gevangen ervaart u de barre omstandigheden waarin de krijgsgevangen hebben moeten leven.Reisblog Thailand

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Thailand met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me