Camper huren Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land met overweldigend natuurpracht en hoe fijn is het dan dat kamperen in de vrije natuur overal is toegestaan! De campings zijn hier van uitstekende kwaliteit en u kunt kiezen voor eenvoudige campings in de ongerepte natuur van de National Parks, of luxe campings met vele voorzieningen als zwembad en supermarkt. Kortom, Nieuw-Zeeland is een land dat volledig is ingericht om uw campervakantie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.


Verhuurmaatschappijen Nieuw-Zeeland

Alle maatschappijen in Nieuw-Zeeland bieden standaard 24/7 Roadside Assistance en binnen het huurtarief kunt u ongelimiteerd kilometers rijden. De verzekeringen verschillen per maatschappij. Wij adviseren u graag.
Maui alvast boekbaar logo Maui Bij Maui krijgt u:
 • Eersteklasse campers
 • Campers gemiddeld tot 2,5 jaar oud
 • Automaat
 • Campers met 2-6 slaapplaatsen
naar de campers
Britz alvast boekbaar logo Britz Bij Britz krijgt u:
 • Middenklasse campers
 • Campers gemiddeld tot 5 jaar oud
 • Automaat
 • Campers met 2-6 slaapplaatsen
naar de campers
StarRV alvast boekbaar logo StarRV Bij StarRV krijgt u:
 • Eersteklasse campers
 • Campers maximaal 1 jaar oud
 • Vele extra's al inbegrepen in basistarief 
 • Campers met 2-6 slaapplaatsen
naar de campers
Apollo alvast boekbaar logo Apollo Bij Apollo krijgt u:
 • Middenklasse campers
 • Campers gemiddeld tot 3 jaar oud
 • Automaat
 • Campers met 6 slaapplaatsen
naar de campers
Mighty alvast boekbaar logo Mighty Bij Mighty krijgt u:
 • Budget campers
 • Campers minimaal 5 jaar oud
 • Automaat
 • Campers met 2-6 slaapplaatsen
naar de campers
Cheapa Campa alvast boekbaar logo Cheapa Campa Bij Cheapa Campa krijgt u:
 • Budget campers
 • Campers minimaal 3 jaar oud
 • Automaat en handgeschakeld
 • Campers met 2-6 slaapplaatsen
naar de campers
Jucy alvast boekbaar logo Jucy Bij Jucy krijgt u:
 • Middenklasse campers
 • Camperinterieur van maximaal 7 jaar oud, voertuig zelf kan ouder zijn
 • Automaat
 • Campers met 2-4 slaapplaatsen
naar de campers

Uitleg sterren

BUDGET:
Low-cost campers die vaak al intensief gebruikt zijn en waarbij de lagere prijs doorslaggevend is.
Meer info
ECONOMY:
Eenvoudige, veelal verouderde maar motorisch prima campers. Prijs is belangrijker dan comfort.
Meer info
MIDDENKLASSE:
Nieuwe(re), degelijk afgewerkte campers met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Meer info
EERSTEKLAS:
Jonge campers van de beste kwaliteit met luxe faciliteiten. Comfort is belangrijker dan prijs.
Meer info

  Budgetklasse verhuurmaatschappij

Campers: Low-cost campers met beperkte uitrusting. Vaak al meerdere jaren in de verhuur en dus een aanzienlijk aantal kilometers gereden. Er kunnen zichtbare gebruikssporen zijn aan binnen- en buitenkant.
Service: Veelal minder persoonlijk.
Voor wie:De reiziger die er geen probleem mee heeft dat de campers al intensief gebruikt zijn en waarbij de lagere prijs doorslaggevend is. In geval van problemen dient men zelf actief in overleg met de verhuurder te handelen.

  Economyklasse verhuurmaatschappij

Campers:Eenvoudige campers van nieuw tot meerdere jaren oud maar motorisch in goede staat. Gebruikssporen zijn zeker geen uitzondering en de oudere types kunnen gedateerde inrichtingen hebben.
Service:Wisselend.
Voor wie:De reiziger die weinig waarde hecht aan nieuwe en uitgebreid ingerichte campers en juist prijs de doorslag geeft.

  Middenklasse verhuurmaatschappij

Campers:Degelijk afgewerkte en kwalitatief goede campers die nieuw of maximaal enkele jaren oud zijn.
Service:Goede persoonlijke service voor en tijdens de reis.
Voor wie:De reiziger die een goede prijs/kwaliteit verhouding en service het belangrijkste vindt.

  Eersteklas verhuurmaatschappij

Campers:Jonge campers van de beste kwaliteit met luxe faciliteiten. Motorisch en qua inrichting verkeren deze campers in een uitstekende staat.
Service:Uitstekende persoonlijke service voor, tijdens en na de reis.
Voor wie:De reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een uitstekende persoonlijke service.


  

Tenzing Travel Camper Tips

Routesuggesties camperhuur Nieuw-Zeeland


Wilt u graag een camper huren in Nieuw-Zeeland, maar weet u nog niet wat uw precieze route wordt? Bekijk dan onze routesuggesties voor een camperreis Nieuw-Zeeland.
Lees meer »

De diverse campings in Nieuw-Zeeland


Zomaar met de camper ergens in de vrije natuur gaan staan? In principe is dat in het kampeervriendelijke Nieuw-Zeeland toegestaan, mits u reist met een camper die gecertificeerd zelfvoorzienend is. Wij geven u meer informatie over de campings in Nieuw-Zeeland.
Lees meer »

Campings in Nieuw-Zeeland

Campings in Nieuw-ZeelandZomaar met de camper ergens in de vrije natuur gaan staan? In principe is dat in het kampeervriendelijke Nieuw-Zeeland toegestaan, mits u reist met een camper die gecertificeerd zelfvoorzienend is. Als het ergens niet is toegestaan, staat dit aangegeven.

Campings Nieuw-Zeeland
Wij raden echter aan om te overnachten op een van de vele campings in Nieuw-Zeeland. Dit kunnen staatscampings (prijs tussen NZD 10 en NZD 25 per nacht) zijn, particuliere campings (prijs tussen NZD 20 en NZD 75 per nacht) of campings die lid zijn van campingorganisatie Top 10 Holiday Parks: www.top10.co.nz. Al deze campings hebben een hoge kwaliteitsstandaard met zeer goede voorzieningen.

Tijdens uw reisvoorbereidingen kunnen naast de gebruikelijke landkaarten en reisgidsen de volgende websites over campings en routes heel nuttig zijn: Wilt u meer informatie over het maken van een camperreis Nieuw-Zeeland? Neem dan contact met ons op, via: 020 - 398 9398 of vertel ons uw reiswensen en wij gaan voor u aan de slag.

Beste reistijd camperreis Nieuw-Zeeland


Wat is de beste periode om een camperreis Nieuw-Zeeland te maken? Dat is geheel afhankelijk van het gebied waar u naar toe reist. Wij zetten graag de ideale reismaanden voor u op een rijtje.
Lees meer »

Beste reistijd camperreis Nieuw-Zeeland

beste reistijd camperreis Nieuw-ZeelandWat is de beste periode om een camperreis Nieuw-Zeeland te maken? Dat is geheel afhankelijk van het gebied waar u naar toe reist. Wij zetten graag de ideale reismaanden voor u op een rijtje.
Nieuw-Zeeland kent tegenovergestelde seizoenen dan bij ons in Nederland. Over het algemeen kunt u de volgende reisseizoenen hanteren:
 • December - januari: de drukste en warmste maanden
 • Oktober - half november / half februari - half mei: rustiger qua toeristen en mooie kleuren in het landschap
 • Mei - augustus: winterperiode in Nieuw-Zeeland en vooral op het Zuidereiland vrij koud en kan er sneeuw vallen
Wilt u naar een specifieke regio van nieuw-Zeeland op vakantie? Houdt dan onderstaande richtlijnen aan:
 • Noordereiland: half oktober - half april
 • Zuidereiland: oktober - maart
Wilt u meer informatie over het maken van een camperreis Nieuw-Zeeland? Neem dan contact met ons op, via: 020 - 398 9398 of vertel ons uw reiswensen en wij gaan voor u aan de slag.

Afkoop eigen risico op camperhuur


Wij bieden u de mogelijkheid om het eigen risico op het huren van een camper volledig af te kopen via de verzekerings-maatschappij Allianz Global Assistance. Hoe werkt dit en wat zijn de kosten?
Lees meer »

Afkoop eigen risico

Afkoop eigen risicoWij bieden u de mogelijkheid om het eigen risico op het huren van een camper volledig af te kopen via de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Hoe werkt dit en wat zijn de kosten?

Hoe werkt het?
Mocht er ter plaatse iets gebeuren dan wordt u in eerste instantie doorbelast voor het eigen risico door de camperverhuurder op uw creditcard. Na indienen van de schade krijgt u de onkosten terug van Allianz. De maximale dekking van het eigen risico bedraagt: € 6.000,-

Wat kost deze verzekering?
Deze exclusieve verzekering kost vanaf € 8,- per dag.

Geeft u bij het maken van een boeking aan bij onze reisspecialisten indien u deze verzekering wilt bijboeken.

Wilt u meer informatie over het maken van een camperreis? Neem dan contact met ons op, via: 020 - 398 9398 of vertel ons uw reiswensen en wij gaan voor u aan de slag.

FAQ's camper huren/ camperreizen


Wij kunnen ons voorstellen dat een camperreis een hoop vragen bij u oproept. Daarom hebben wij de veelgestelde vragen ten aanzien van camperreizen voor u op een rijtje gezet.
Lees meer »

FAQ's camper huren

veelgestelde vragen camper huren Wij kunnen ons voorstellen dat een camper huren een hoop vragen bij u oproept. Daarom hebben wij de veelgestelde vragen ten aanzien van camper huren voor u op een rijtje gezet.

Welke informatie is bij het boeken van een camperreis noodzakelijk?
Bij het boeken van een camperreis dient u op te geven welke categorie camper u wilt boeken en eventueel een alternatieve categorie. Daarnaast ontvangen wij graag de informatie over het aantal personen: aantal volwassenen en aantal kinderen.
Uiteraard dient bij het maken van een boeking de informatie over het ophaal- en inleverstation te worden vermeld, de ophaal-en inleverdatum, eventuele pakketten die u wilt bijboeken(indien van toepassing), welke regio’s u wilt bezoeken(vanwege meerprijs bij bepaalde regio's) en de gewenste verzekeringspakketten.

Wat zijn flextarieven?
Flextarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod; bij een hoge vraag stijgt de prijs, bij een groot aanbod is de prijs laag. Het is belangrijk te weten dat vroeg boeken hier zeker loont, want u profiteert dan optimaal van de beste prijzen! De flextarieven worden door ons wekelijks aangepast en via onze website kunt u voor de maatschappijen die flextarieven hanteren de prijs automatisch berekenen.

Kan ik het eigen risico volledig afkopen?
Veel camperverhuurmaatschappijen bieden een mogelijkheid om het eigen risico gedeeltelijk af te kopen, echter dit is veelal niet het volledige eigen risico. Wij bieden u de mogelijkheid om het eigen risico op camperhuur volledig af te kopen via de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Mocht er ter plaatse iets gebeuren dan wordt u wel doorbelast voor het eigen risico door de camperverhuurder op uw creditcard, alleen krijgt u dan achteraf de onkosten terug van Allianz, door middel van het indienen van de schade.

Wat is de prijs van deze verzekering?
De prijs van deze Afkoop Eigen Risico Verzekering bedraagt € 8,- per dag. De maximale dekking van het eigen risico bedraagt: € 6.000,- Mocht u deze verzekering af willen sluiten, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit bij het maken van een boeking op te geven.

Hoe wordt het aantal huurdagen berekend?
Verschillende verhuurmaatschappijen hanteren een systeem van dagprijzen die variëren per seizoen. Binnen dit systeem bestaan weer twee methoden: ofwel is de ophaaldag bepalend voor alle huurdagen of worden de huurdagen bij overschrijding van een seizoen apart berekend. Bij de flextarieven is de ophaaldag altijd bepalend voor de dagprijs. Verschillende maatschappijen hanteren na een bepaald aantal dagen een nieuw flextarief.

Hoe zit het met lokale belastingen?
Voor Amerika en Canada gelden lokale belastingen over alle bedragen die u in Nederland of ter plaatse betaalt. Voor Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika en Chili, zijn alle lokale belastingen bij de huurprijs inbegrepen. Over alle extra’s die u ter plaatse betaalt, wordt ter plaatse een lokale belasting berekend.

Hoeveel personen mag ik in een camper vervoeren?
In de bestuurderscabine kunnen altijd maximaal twee personen zitten, de bestuurder en een passagier. De overige personen, de passagiers, kunnen afhankelijk van het campertype achterin plaats nemen. Bij campers met een doorgang tussen cabine en woongedeelte zitten de passagiers in het woongedeelte, bij Truck Campers met een opbouw en de 4-Wheel Drive campers zitten de passagiers achterin de bestuurderscabine, maar nooit in het woongedeelte.

Hoeveel bedragen de achterlatingskosten?
Als u de camper inlevert in een andere plaats dan u hem ophaalt, kan het zijn dat er achterlatingskosten van toepassing zijn. Het bedrag van deze achterlatingskosten zijn per maatschappij verschillend. Neem contact met ons op voor de exacte bedragen.

Hoeveel bedraagt de kampeeruitrusting?
Deze kosten, die per persoon worden berekend, zijn per maatschappij verschillend. Neem contact met ons op voor de exacte bedragen.

Kan ik campingstoelen en campingtafels huren?
Dit kan per land en per maatschappij verschillen. Bij sommige maatschappijen is dit inbegrepen, andere maatschappijen bieden de mogelijkheid om ter plaatse een campingtafel en campingstoelen te huren. De mogelijkheden en kosten worden vermeld in de voorwaarden van de camperverhuurmaatschappij.

Hoe werkt de transfer naar het verhuurstation?
Afhankelijk van de camperverhuurmaatschappij kunt u een transfer reserveren vanaf de luchthaven, een geselecteerd hotel bij de luchthaven of een stadshotel. Ook voor de terugreis kan dit. U dient contact op te nemen met het verhuurstation op de dag voor u de camper ophaalt om een definitieve tijd af te spreken. De terugreistransfer is altijd op vastgestelde tijden, afhankelijk van de inlevertijd die de maatschappij voorschrijft. In sommige gevallen zijn extra kosten verbonden aan de transfers. Dit wordt dan in de voorwaarden van de betreffende camperverhuurmaatschappij vermeld.

Kan ik de camper ophalen op de dag van aankomst?
In Amerika, Canada en Chili is dit niet toegestaan en dient u altijd één hotelovernachting te boeken voor u de camper ophaalt. In Australië, Nieuw-Zeeland en Afrika bestaat deze verplichting niet, maar Tenzing Travel adviseert u één of meerdere hotelovernachtingen te boeken voor u met uw camperreis begint.

Kan ik tussen bestuurderscabine en woonruimte lopen?
Dit is uitsluitend mogelijk bij de motorhomes, de grotere campers en de campervans. Bij Truck Campers is dit niet mogelijk omdat deze bestaan uit een 'pick-up' met camperopbouw.

Moet ik de camper voor het inleveren schoonmaken?
De camper moet voor het inleveren van binnen en buiten worden schoongemaakt en de tanks van het afvalwater moeten zijn geleegd. Er worden extra kosten in rekening gebracht als de camper niet schoon wordt ingeleverd.

Mag ik op alle wegen rijden?
Alle verhuurmaatschappijen hebben beperkingen die per maatschappij worden beschreven. Zo gelden niet alleen beperkingen voor niet-officiële wegen, maar gelden voor bepaalde categorieën ook beperkingen wat betreft ongeplaveide wegen.

Wilt u meer informatie over het maken van een camperreis? Neem dan contact met ons op, via: 020 - 398 9398 of vertel ons uw reiswensen en wij gaan voor u aan de slag.Advies op maat
voor uw camperreis

Vul uw gegevens in en wij bellen u om de mogelijkheden en prijzen te bespreken. Twijfelt u nog over het campertype of de route? Wij adviseren u uit eigen ervaring.

Prijsopgave voor deze camper?

Geef hieronder uw wensen door en u ontvangt binnen 24 uur een prijs voor uw camperhuur. Wij garanderen u de laagste prijs!

Uw keuze
Bestemming
Campertype
Verhuurder
Over de camperhuur
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
Bestemming *
Waar ophalen?
Ophaaldatum *
Waar inleveren?
Inleverdatum *
Reisgezelschap
volwassene(n)

kinderen (t/m 11 jr)
Voorkeur verhuurder?
Voorkeur campertype?
Uw reiswensen
Uw keuze
Bestemming
Campertype
Verhuurder
Uw gegevens
Aanhef
Dhr. Mevr.
Voornaam
Tussenvoegsels
Achternaam *
Telefoonnummer *


 Ik wil graag in de (vroege) avond gebeld worden.
E-mailadres *


- even geduld a.u.b. -
Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op.
(M.u.v. het weekend)


Liever direct advies?
Bel ons op 020 - 398 9398 voor informatie en advies en een actuele, vrijblijvende prijsopgave.
(Check onze openingstijden.)
Advies op maat
Wij adviseren u graag over het juiste campertype, de beste verzekeringen, de mooiste route en hoe het zit met het reserveren van campsites.
Scherpste prijs & beschikbaarheid
Wij berekenen voor u de scherpste prijs inclusief actuele (vroegboek)kortingen en checken indien mogelijk ook direct de beschikbaarheid.

}
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika