Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Bezoek het eiland Cozumel

Cozumel is waarschijnlijk de veelzijdigste excursie voor Playa del Carmen. Met een snelle boot bent u vanuit Playa del Carmen binnen 25 minuten op het eiland Cozumel. Cozumel is het grootste Caribische eiland van Mexico. Hier vind u het Chankanaab Park, een combinatie tussen een activiteitencentrum en strand. U kunt hier snorkelen, kajakken, ziplinen, maar ook wandelen door de botanische tuin of in een hangmat genieten van de omgeving.
 
Aan de zuidkant van Cozumel vindt u een van de mooiste duikspots ter wereld, genaamd Palancar Reef. Ook cultureel gezien is Cozumel interessant; het eiland herbergt 32 archeologische vindplaatsen. Het gaat vooral om ruïnes van bouwwerken van de Tolteken en Maya’s, waarvan San Gervasio, Castillo Real en El Caracol de meest indrukwekkende e zijn. Verder kunt u op Cozumel het themapark Discover Mexico bezoeken en het ecologische reservaat Faro Celerain Eco Park aandoen. In laatstgenoemde vindt u mangrovebossen, geniet u op hagelwitte zandstranden en komt u leguanen en zeeschildpadden tegen.
 
Mocht u Cozumel met een dagexcursie bezoeken, bedenk vooraf wat u wilt ondernemen in verband met de vele activiteiten. Cozumel wordt veel bezocht in verband met de cruiseschepen die hier afmeren. Tenzing Travel kan ook hotelovernachtingen aanbieden op Cozumel.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.