Bezoek het eiland Cozumel

Cozumel is waarschijnlijk de veelzijdigste excursie voor Playa del Carmen. Met een snelle boot bent u vanuit Playa del Carmen binnen 25 minuten op het eiland Cozumel. Cozumel is het grootste Caribische eiland van Mexico. Hier vind u het Chankanaab Park, een combinatie tussen een activiteitencentrum en strand. U kunt hier snorkelen, kajakken, ziplinen, maar ook wandelen door de botanische tuin of in een hangmat genieten van de omgeving.
 
Aan de zuidkant van Cozumel vindt u een van de mooiste duikspots ter wereld, genaamd Palancar Reef. Ook cultureel gezien is Cozumel interessant; het eiland herbergt 32 archeologische vindplaatsen. Het gaat vooral om ruïnes van bouwwerken van de Tolteken en Maya’s, waarvan San Gervasio, Castillo Real en El Caracol de meest indrukwekkende e zijn. Verder kunt u op Cozumel het themapark Discover Mexico bezoeken en het ecologische reservaat Faro Celerain Eco Park aandoen. In laatstgenoemde vindt u mangrovebossen, geniet u op hagelwitte zandstranden en komt u leguanen en zeeschildpadden tegen.
 
Mocht u Cozumel met een dagexcursie bezoeken, bedenk vooraf wat u wilt ondernemen in verband met de vele activiteiten. Cozumel wordt veel bezocht in verband met de cruiseschepen die hier afmeren. Tenzing Travel kan ook hotelovernachtingen aanbieden op Cozumel.