Wilt u ook graag weer op reis, maar wel veilig en met een gerust gevoel? Lees meer over reizen in corona tijd en veilig op reis.

Breng een bezoek aan Robben Island – Kaapstad

Robben Island is wereldberoemd omdat Nelson Mandela er jarenlang gevangen werd gehouden. In 1959 is het eiland als gevangenis ingericht waar o.a. tegenstanders van de apartheid werden vastgehouden. Daarvoor werd het eiland gebruikt als strafkolonie door de VOC. Tegenwoordig is het eiland een monument en museum en ligt ongeveer 10 kilometer vanaf de kust van Kaapstad.
 
Op eigen gelegenheid gaat u naar het Victoria & Albert Waterfront. Hier stapt u op de ferry richting Robbeneiland. Tijdens deze boottrip heeft u een fantastisch uitzicht over de Kaapse kust. Bij aankomst op Robbeneiland stapt u in de bus en rijdt u over het eiland. Een gids vertelt ondertussen de indrukwekkende verhalen waarbij u een goed beeld krijgt van het eiland en haar verleden. Aan het einde van de tour stopt u bij de gevangenis en krijgt u een rondleiding van een oud-gevangene of oud-medewerker. In het cellencomplex ziet u o.a. de cel van Nelson Mandela die hier voor een levenslange gevangenisstraf heeft gezeten. Na afloop van de tour in de gevangenis neemt u de ferry weer terug naar het Victoria & Albert Waterfront.