Ervaar de Chinese Muur – Beijing

Als er een bezienswaardigheid in China tot de verbeelding spreekt, dan is het wel de indrukwekkende Chinese Muur. Een verblijf in Beijing is dan ook niet compleet zonder een mooie wandeling of hike te maken over een deel van deze wereldberoemde muur. De totale lengte van de muur is meer dan 21.000 kilometer en het is dan ook bijna niet voor te stellen hoe er meer dan 3.000 jaar geleden al begonnen is aan wat vandaag de dag de Chinese Muur vormt. De muur ligt ten noorden van Beijing en de reden voor de bouw van de muur was om vijandige volkeren buiten te houden. De oorspronkelijke muren waren vaak primitief gebouwd en leken in geen enkel opzicht op de huidige muren, die door de eeuwen heen steeds verder werden ontwikkeld. Tijdens de rit van Beijing naar de Chinese Muur komt u in een steeds bergachtiger landschap terecht en passeert u kleine dorpjes. Zo nu en dan zult u al stukken van de Chinese Muur kunnen zien. De muur lijkt sierlijk door het landschap heen te slingeren, omringd door bomen en met schitterende uitzichtpunten vanaf de heuvel- en bergtoppen.

Er zijn verschillende delen van de muur die bezocht kunnen worden. Badaling is een van de meest bezochte locaties van de muur. Dit deel van de Chinese Muur is volledig gerestaureerd en ziet eruit zoals toen hij iets na het jaar 1.500 gebouwd is. Een andere geliefde locatie is bij Mutianyu, waar de muur redelijk recht is en waar het wordt omringd door bosrijke valleien. De muur verandert hier langzaamaan in een minder begaanbaar deel dat hoog de bergen in gaat. Wanneer u in een goede conditie bent raden wij aan om een hike te maken over een ruiger deel van de muur dat niet gerestaureerd is.

Tip: Tijdens een begeleide hike bij bijvoorbeeld Gubeikou of Jinshanling ervaart u de authentieke Chinese Muur, waar delen van de muur soms afgebrokkeld zijn en waar de natuur het over heeft genomen. U heeft het gevoel hier de hele muur voor uzelf te hebben, een bijzondere ervaring! Indien u dit deel van de Chinese Muur wenst te bezoeken in plaats van Mutianyu vernemen wij het graag. In dit geval overnacht u weer in Beijing.