Excursie naar Isla Suasi

U gaat in de vroege morgen op eigen gelegenheid naar de haven waar de boot voor u klaar ligt. De eerst stop op het Titicacameer is Uros, dat op korte afstand van Puno ligt. Uros is een groep van ca 40 bewoonde rieteilanden waar werkelijk alles van riet is; huizen, boten en de eilanden zelf. Bij een hoge waterstand, drijven de eilanden. De bevolking leeft hier niet van visvangst, maar uit inkomsten van het toerisme.

Daarna vaart u verder naar het eiland Taquile. Op Taquile wonen ca 2000 mensen welke de oude Incataal Quechua spreken. De bewoners leven van landbouw en handenarbeid zoals het spinnen van stof. Vanaf de aanlegsteiger is het een kleine klim naar boven, waar u een prachtig uitzicht heeft.

De laatste stop is eiland Suasi, dat dicht onder de noordkust van het meer ligt. Suasi is een klein eilandje, nog geen kilometer in doorsnee met slechts één gebouw: uw hotel. Het is er heerlijk toeven, met grote tuin die afloopt naar het grindstrand. Lekker relaxen met een boek in de tuin, u verkent het eiland of gaat met de kajak het water op. 's Avonds na het diner gaat de gids met u naar buiten voor star-gazing. In het pikkedonker is de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond van overweldigende schoonheid.