Tempels en het Grand Palace – Bangkok

Tijdens deze excursie bezoekt u waar Bangkok mede om bekend staat; de bijzondere tempels met enorme Boeddha’s en natuurlijk het Grand Palace. 
 
Als eerste brengt u vandaag een bezoek aan Wat Trimitr, de tempel van de Gouden Boeddha. Deze tempel staat bekend om de enorme zittende Boeddha. Het beeld is gemaakt van 5 ½ ton massief goud. Daarna gaat u naar de oudste en grootste tempel ten zuiden van het Koninklijk Paleis genaamd Wat Pho. Dit tempelcomplex telt meer dan duizend Boeddhabeeltenissen, maar is vooral bekend vanwege de zeer indrukwekkende liggende Boeddha. Het 46 meter lange en 15 meter hoge beeld is helemaal bedekt met bladgoud. De voetzolen van de Boeddha zijn met parelmoer ingelegd; een heuse attractie die u niet kunt overslaan. 

Het Grand Palace in Bangkok is een ommuurd gebouwencomplex dat dienstdeed als koninklijke residentie van het eind van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Binnen de 1900 meter lange muren van het complex bevindt zich ook de belangrijke tempel de Wat Phra Kaew met de smaragdgroene Boeddha. Een indrukwekkend complex en zeker een bezoekje waard. Zorgt u dat u bedekkende kleding draagt tijdens een bezoek; met blote schouders en knieën wordt u niet toegelaten.