Best of Argentina

17-daagse individuele reis

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis!
lees verder

Reisfoto's

Perito Moreno

Perito Moreno

Iguazu watervallen vanuit de helikopter

Iguazu watervallen vanuit de helikopter

Salta

Salta

Peninsula Valdes

Peninsula Valdes

Buenos Aires

Buenos Aires

Highlights

 • Valdés: zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns
 • Beaglekanaal
 • Perito Morenogletsjer
 • Wijnvalleien en indianendorpjes
 • Watervallen van Iguazú
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Puerto Madero, Buenos Aires

Puerto Madero, Buenos Aires

Na aankomst ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen.

U verblijft in Kenton Palace Hotel - Buenos Aires
Dag 3

Buenos Aires

Fietsen in Buenos Aires

Fietsen in Buenos Aires

U maakt een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder meer het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca, de tangowijk San Telmo en de wijk Recoleta met de elegante lanen en parken, de ambassades en de musea. In de avond bezoekt u een tango & dinner show in stijl.

U verblijft in Kenton Palace Hotel - Buenos Aires
Dag 4

Buenos Aires - Puerto Madryn

Pinguins bij Punta Tombo

Pinguins bij Punta Tombo

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Trelew. Vanaf het vliegveld begint meteen uw excursie. Punta Tombo is een kaap op 100 kilometer ten zuiden van Trelew. Hier broeden in de Patagonische zomermaanden de Magelhaenpinguïns. Het is een enorme kolonie, u loopt er dwars doorheen! In de middag terugrit via Trelew naar Puerto Madryn waar u twee nachten verblijft.

U verblijft in Peninsula Valdés - Puerto Madryn
Dag 5

Puerto Madryn

Andes doorsteek, Merengebied

Andes doorsteek, Merengebied

Vandaag uw uitstapje naar het beroemde schiereiland Valdés. Groots steppelandschap, ogenschijnlijk niets te zien maar als u een scherp oog heeft, dan blijkt er veel leven te zijn: nandoe’s, woestijnhazen, mara’s en guanaco’s. In het dorp Puerto Pirámides kunt u optioneel een boottocht naar de walvissen in de baai maken. Ieder jaar tussen juni en december komen hier de zuidkapers naar toe om hun jongen te baren. De rondrit over het schiereiland leidt u naar de Punta Cantor, waar onderaan de kliffen op het strand een grote kolonie zeeolifanten verblijft. Op de terugweg is er een stop bij het bezoekerscentrum.

U verblijft in Peninsula Valdés - Puerto Madryn
Dag 6

Puerto Madryn - Ushuaia

Tierra del Fuego nabij Ushuaia

Tierra del Fuego nabij Ushuaia

Vandaag vliegt u naar Ushuaia, in Vuurland. Na aankomst brengt de transfer u naar uw hotel.

U verblijft in Alto Andino Hotel - Ushuaia
Dag 7

Ushuaia

Beagle kanaal, Ushuaia

Beagle kanaal, Ushuaia

In de ochtend een excursie door nationale park Tierra del Fuego: een prachtig landschap van bossen, velden, toendra en baaien. In de middag een vaartocht op het Beaglekanaal waar u zeeleeuwen, albatrossen en aalscholvers kunt aanschouwen.

U verblijft in Alto Andino Hotel - Ushuaia
Dag 8

Ushuaia - El Calafate

Perito Moreno gletsjer

Perito Moreno gletsjer

In de loop van de ochtend transfer en vlucht naar El Calafate voor drie overnachtingen.

U verblijft in Rochester El Calafate - El Calafate
Dag 9-10

El Calafate

El Calafate

El Calafate

De eerste dag beleeft u een excursie naar het nationale park 'Los Glaciares' dat 80 kilometer ten westen van El Calafate begint. Er is meteen al een drastische verandering in de vegetatie: van graslanden naar mooie bossen met inheemse boomsoorten. En dan staat u oog in oog met de beroemdste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno. Een geweldige ijsmassa, die langzaam in het meer schuift. Grote brokken ijs storten met veel lawaai in het water. De vele wandelpaden en boardwalks geven plenty uitzicht. Tijdens de boottocht voor het front van de gletsjer langs ervaart u eens te meer de omvang van de ijsmassa. U kunt optioneel deelnemen aan een wandeling over de gletsjer, de zogenaamde mini-icetrekking. Met schoenijzers loopt u onder begeleiding over de gletsjer.

De tweede dag is er tijd voor optionele excursies. Bijvoorbeeld Express Ice Rivers: een dagje varen naar al die andere gletsjers. Of u boekt de excursie naar Estancia Cristina, eerst 3 uur varen naar een verlaten schapenboerderij en dan met jeeps de bergen in naar een uitzichtspunt waar u een overweldigend panorama hebt over het gehele zuidelijk ijsveld van Patagonië. Met de jeep retour naar de estancia voor lunchgelegenheid, museumbezoek en wandeling in de toendra. Met boot en bus terug naar het hotel (totale duur 12 uur). Optioneel: tegen een kleine toeslag wandelt u met een gids in ruim vier uur terug naar de estancia.

U verblijft in Rochester El Calafate - El Calafate
Dag 11

El Calafate - Salta

Onderweg bij Salta

Onderweg bij Salta

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta (met overstap). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

U verblijft in Antiguo Convento - Salta
Dag 12-13

Salta

Humahuaca

Humahuaca

De eerste dag in Salta staat in het teken van woestijn en wijn. U rijdt in de beroemde Quebrada de las Conchas, een vallei omgeven door spectaculaire rotsformaties in mooie oker en dieprode kleuren, die door hun vormen allerlei bijnamen hebben gekregen zoals amfitheater of duivelskeel. Bij Cafayate rijdt u tussen de wijngaarden. In het wijnmuseum komt u alles over de lokale wijnen te weten. Op een van de terrasjes aan het gezellige dorpsplein is het genieten met een glas koele Torrontés. Wat een heerlijke dag!

De tweede dag maakt een dagexcursie naar de Humahuaca-vallei, een totaal andere wereld dan het Patagonië van de afgelopen dagen. De vallei is een groen lint tussen kleurrijke rotshellingen, een langgerekte oase aan weerszijden van een verwilderde rivierloop. In het dal liggen de indianendorpen; u maakt verschillende stops om de sfeer op de dorpspleinen te proeven, rond te kijken op de bonte markten of voor een kerkbezichtiging. Bij Tilcara bezoekt u de ruïnes van de Pucara, een pre-Colombiaans fort en het archeologisch museum en in Purmamarca maakt u een rit door de Seven Colors Mountains.

U verblijft in Antiguo Convento - Salta
Dag 14

Salta - Iguazú

Witte kerk in Salta

Witte kerk in Salta

In de ochtend volgt een stadsrondrit door deze mooie koloniale stad en ziet u onder meer de kathedraal, het gemeentehuis geflankeerd door palmen en sinaasappelbomen en het opvallend felrood gekleurde San Francisco klooster. U sluit de rondrit af met een mooi uitzicht op de stad vanaf de San Bernardinoheuvel. In de middag transfer naar het vliegveld en vlucht naar Iguazú.

U verblijft in Mercure Iguazu Iru - Puerto Iguazú
Dag 15

Iguazú

Iguazu watervallen

Iguazu watervallen

U gaat de gehele dag op stap om rond te kijken bij de watervallen aan de Argentijnse kant. De watervallen zijn 2,5 kilometer breed en het water valt in etappes naar beneden. Overal zijn voetpaden en wandelsteigers, die door jungle en over rivierbeddingen naar de vele uitzichtspunten leiden. U kunt zowel beneden, als bovenlangs wandelen. En overal is de natuur uitbundig: orchideeën, boomsalamanders en vooral heel veel bonte vlinderpracht! Voor het bezoek aan de meest spectaculaire waterval, de Duivelskeel, gaat u enkele kilometers met een treintje door de bossen en wandelt u honderden meters over steigers boven de rivier. Optioneel kunt u de 'Great Adventure' boeken. In zodiacs komt u dan tot wel heel dichtbij de watervallen. Poncho mee, want 'wet & wild' wordt het zeker!

U verblijft in Mercure Iguazu Iru - Puerto Iguazú
Dag 16

Iguazú - Buenos Aires - Amsterdam

Duivelskeel Puerto Iguazu

Duivelskeel Puerto Iguazu

In de ochtend bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen: op de loopbruggen is de aanblik heel anders op de watervallen. U staat dit keer pal tegenover het donderende watergeweld. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 17

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aanbevolen. Wij raden u aan contact op te nemen met één van de gezondheidsorganisaties in uw woonplaats, bijvoorbeeld huisarts of GG & GD. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Argentinië kunt u het gehele jaar bezoeken, maar heeft echter een zeer divers klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd van oktober tot en met maart. Het noorden en westen (Iguazu en Salta) is subtropisch, waarbij het in de maanden december tot en met februari hoog zomer is, met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Dit gedeelte van Argentinië is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Let wel op dat het in december en januari erg heet kan zijn en dat er in Iguazu dan een tropische regenbui valt.

Het uiterste zuiden (Patagonië) kan in de Nederlandse zomer (daar winter) erg koud zijn. Van oktober tot en met maart heeft u hier een koude Nederlandse zomer, maar er kunnen ook dagen van 20 graden Celsius tussen zitten. In de Andes (bij Bariloche) valt in de winter (onze zomer) veel sneeuw en is daarom een perfect wintersportgebied.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Tijdsverschil

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben. Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

De prijs voor deze reis is op aanvraag. Interesse in deze reis? Neem contact met ons op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden en prijzen voor een rondreis door Argentinië.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen aangegeven verblijven inclusief ontbijt en aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursie(s)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • De beste periode voor deze reis zijn de maanden september t/m april. In de overige maanden is het winter in Patagonië, sommige excursies worden dan niet aangeboden.
 • In Punta Tombo verlaten de pinguïns in de loop van maart de kolonie.
 • De walvisexcursie op dag 5 is alleen mogelijk in de maanden juni t/m november (toeslag, bij boeking opgeven).
 • Transfers zijn op privébasis.
 • De stadsrondrit in Salta en de excursies in Iguazú zijn op privé-basis, alle andere excursies zijn op groepsbasis.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Buenos Aires

Waarom naar Argentinië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds