Best of Colombia

22-daagse privéreis

Colombia zit vol natuurschatten van ruige natuurgebieden in de Andes tot tropische stranden. Ook de koffieregio is een lust voor het oog. Natuurlijk zijn ook de sfeervolle koloniale stadjes en wereldse steden een bezoek meer dan waard.


Wandelen door de Cocora Vallei met palmbomen tot wel 60 meter hoog. Met recht de meest indrukwekkende bomen die ik ooit heb gezien!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Cocora Valley

Cocora Valley

Guatape

Guatape

Tayrona National Park

Tayrona National Park

Bogota, Colombia

Bogota, Colombia

Koffieregio rondom Manizales

Koffieregio rondom Manizales

In de spotlights

Hiken door Tayrona National Park

Wandelen over houten vlonders door regenwouden, genieten van paradijselijke stranden en het spotten van apen. Het wandelen met een hoge luchtvochtigheid door het mulle zand is soms zwaar, maar de prachtige uitzichten maken het afzien waard.

Overnachten met uitzicht op de Caribische Zee

Verblijven in het dorpje Palomino met uitzicht op de Caribische Zee, betekent een heerlijk rustmoment waar de tijd stil lijkt te staan. Uitgestrekte stranden, kleurrijke huisjes en een heerlijk zwembad zorgen ervoor dat er optimaal bijgekomen kan worden van een intensieve Colombia reis!

Hoogtepunten
 • Wandel door regenwouden en prachtige stranden in Tayrona
 • Verblijf in een historische koffieboerderij
 • Ervaar de herboren stad Medellin
 • Kleurrijke koloniale dorpen zoals Barichara en Villa de Leyva
 • Inclusief een excursie naar het kleurrijke Guatapé
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 4.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vluchten met Avianca
 • Comfortabele en sfeervolle verblijven op top locaties in de steden, aan de stranden en in de natuurparken
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een hike door het tropische Tyrona National Park
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Deze reis laat u de vele gezichten van Colombia zien. Struin door koloniale stadjes met prachtige gebouwen, sfeervolle pleintjes en heerlijke terrasjes, waarbij u onderdeel bent van het dagelijkse leven.

Dit gecombineerd met wereldse steden, ruige natuurgebieden in de Andes, prachtige regenwouden in de Koffieregio en de tropische stranden aan de noordkust maken deze reis ontzettend afwisselend. Aan de Caribische kust kunt u genieten van parelwitte stranden, prachtige wandeltochten door junglegebieden en de levendige stad Cartagena met haar heerlijke restaurants.

Tijdens de reisdagen is er een Spaanstalige chauffeur welke u van A naar B brengt. Het gaat om een gekwalificeerde chauffeur, maar niet om een gids. De chauffeur spreekt enkel Spaans en is niet opgeleid om te gidsen. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om een Engelstalige chauffeur/gids te reserveren. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Bogotá

Plaza Bolivar, Bogotá

Plaza Bolivar, Bogotá

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Bogotá. Na aankomst op de luchthaven wordt u met privévervoer naar uw hotel gebracht voor de eerste overnachtingen.

U verblijft in Hotel de la Opera - Bogotá
Inclusief ontbijt
Dag 2

Vrije dag Bogotá

Kleurrijk straatje in Bogotá

Kleurrijk straatje in Bogotá

Op de fiets maakt u kennis met Bogotá. Uw gids brengt u naar exotische markten en bijzondere plekken. Na de tour kunt u de stad zelf gaan ontdekken. Wandel rond in het kleurrijke, levendige en historische centrum en ga naar Museo Botero om het werk van Colombia’s bekendste kunstenaar te bewonderen. Neem de kabelbaan omhoog naar Monserrate voor een indrukwekkend uitzicht over de stad.

U verblijft in Hotel de la Opera - Bogotá
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenGeorganiseerde fietstour Bogota - Bogota

Een culinaire middag - Bogota

Dag 3

Bogotá - Villa de Leyva

Tijd om de drukke stad te verlaten en de Colombiaanse Andes te gaan verkennen. Via een prachtige route rijdt u langs hoge bergtoppen en verlaten dorpjes. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de indrukwekkende zoutkathedraal van Zipaquira, daarna is het nog een korte rit naar het sfeervolle Villa de Leyva. Een groter contrast met het chaotische Bogotá kan haast niet denkbaar zijn!

U verblijft in Casa Terra Hotel - Villa de Leyva
Inclusief ontbijt
Dag 4

Villa de Leyva - Barichara

Tijd om afscheid te nemen van het sfeervolle Villa de Leyva, maar hopelijk ook goed nieuws. Vandaag wordt er flink gedaald en overnacht u op een hoogte van ongeveer 1.400 meter boven zeeniveau in Barichara. Nog altijd hoog, maar veel minder hoog dan de vorige locaties, waardoor er grotere kansen zijn op zon en hogere temperaturen. De regio van Barichara is bekend vanwege de vele activiteiten, mooie landschappen, kleurrijke koloniale stadjes en nog vrij onontdekt bij toeristen.

U verblijft in Hotel Boutique Venturi - Barichara
Inclusief ontbijt
Dag 5-6

Vrije dagen San Gil/Barichara

De omgeving van Santander heeft u veel te bieden voor uw te besteden vrije dagen. Zo kunt u de Colombiaanse dorpjes bezoeken, er zijn verschillende wandelingen mogelijk of u zoekt de adrenaline op tijdens één van de vele activiteiten.

U verblijft in Hotel Boutique Venturi - Barichara
Inclusief ontbijt
Dag 7

Barichara - Medellín

Medellín

Medellín

Via een binnenlandse vlucht komt u aan in de tweede stad van Colombia; Medellín. Deze stad heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een nieuw imago. Ten tijde van Pablo Escobar was dit een stad die vermeden moest worden, vanwege de vele criminaliteit en drugssmokkel. Dit is allemaal verleden tijd en nu is het een levendige studentenstad met veel moderne restaurants, hotels en winkels. Daarnaast wordt Medellín ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd, vanwege de aangename temperaturen.

U verblijft in Art Hotel Medellín - Medellín
Inclusief ontbijt
Dag 8-9

Vrije dagen Medellín

Streetart in Medellin

Streetart in Medellin

De komende dagen heeft u de tijd om, als u het ons vraagt, de leukste stad van Colombia te verkennen. Ga op zoek naar de mooiste street art en neem de kabelbaan naar boven voor het mooiste uitzicht. Het is ook mogelijk om een uitstapje te maken naar het kleurrijke dorpje Guatapé, bekend om de rots die vanuit het niets lijkt te verschijnen. Ga ’s avonds lekker een hapje eten in de wijken Zona Rosa of Podablo. Twee sfeervolle wijken met veel gezellige bars en restaurants.

U verblijft in Art Hotel Medellín - Medellín
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Medellin van toen naar nu - Medellín

Murals, tags en stencilart - Medellín

'Via Cocina 'een culinaire ervaring - Medellín

Dag 10

Medellín - Manizales

Koffieregio rondom Manizales

Koffieregio rondom Manizales

Tijd voor koffie! Niet alleen bij het ontbijt deze ochtend, maar ook in de natuur om u heen. U wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar de schitterende koffieregio van Colombia. De drie belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Salento, Armenia en Pereira. Samen worden zij ook wel de koffiedriehoek genoemd. De ligging van de uitgestrekte koffieplantages en historische haciënda’s in de Andes is adembenemend mooi. Als eerste bezoekt u de stad Manizales, bekend vanwege de enorm lange kabelbaan die het lager gelegen deel met het hoger gelegen gedeelte van de stad verbind. In deze omgeving kunt u ook van de beste koffie van het land genieten. Bezoek de actieve vulkaan Nevado del Ruiz of ontspan in de warmwaterbronnen van El Otoño.

U verblijft in Hacienda Venecia Coffee Farm - Manizales
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Koffie tour bij Hacienda Venecia - Manizales

Dag 11

Manizales - Salento

Kleurrijk Salento

Kleurrijk Salento

Een korte reisdag naar het sfeervolle dorpje Salento, in het hart van de koffieregio. Wellicht is dit het beeld van Colombia dat u al lange tijd zelf wilt ervaren. Ruige bergtoppen, groene valleien en de wereldberoemde palmbomen van wel 60 meter hoog. Dit gecombineerd met het kleurrijke dorpje Salento maakt het een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vergeet uiteraard niet een stop te maken bij een koffieplantage om het proces van het koffie maken te zien én uiteraard te proeven!

U verblijft in Kawa Mountain Retreat - Salento
Inclusief ontbijt
Dag 12-13

Vrije dagen Salento

Cocoravallei

Cocoravallei

Maak een wandeling via touwbruggen en een mysterieus nevelwoud naar de indrukwekkende Valle de Cocora en bewonder hier ’s werelds hoogste palmbomen. Ook een bezoek aan een traditionele 'finca', oftewel een koffieboerderij, mag niet ontbreken. Hier leert u alles over de koffie: van struik tot het geurige en o, zo lekkere kopje Colombiaanse troost.

U verblijft in Kawa Mountain Retreat - Salento
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Metershoge palmbomen in de Cocora vallei - Salento

Koffie tour Finca del Cafe - Salento

Dag 14

Salento - Cartagena

Cartagena

Cartagena

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Pereira gebracht. Hiervandaan vliegt u naar het noorden. Bij aankomst op de luchthaven van Cartagena wordt u naar het verblijf gebracht. Welkom aan de Caribische kust, waar het leven er totaal anders uitziet dan in de rest van Colombia. Hier zijn hogere temperaturen, een vlak landschap, gekleurde huizen en overal muziek op straat!

U verblijft in Hotel Quadrifolio - Cartagena
Inclusief ontbijt
Dag 15

Cartagena - Palomino

Het is tijd om de Caribische kust te verkennen. De komende dagen kunt u genieten van de mooie stranden en het fijne verblijf in Palomino. Een slaperig dorpje aan de kust en een goede locatie voor het maken van excursies. Drijf met een band op een tropische rivier, maak de mooiste strandwandelingen langs de ruige kust en geniet elke avond van een heerlijk wijntje bij uw verblijf om de prachtige zonsondergang te zien. Tijd voor ontspanning!

U verblijft in Aite Eco Hotel - Palomino
Inclusief ontbijt
Dag 16

Vrije dag Palomino

Palomino

Palomino

U kunt gaan genieten van de prachtige omgeving en mooie stranden. In het binnenland liggen de regenwouden. Ontspannen in het paradijs!

U verblijft in Aite Eco Hotel - Palomino
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Dieren spotten en vissen in de avond - Palomino

Dag 17

Palomino - Tayrona

Tayrona National Park

Tayrona National Park

Een korte reisdag vandaag! U wordt naar uw hotel gebracht nabij Tayrona Nationaal Park. Tayrona Nationaal Park is een regenwoud aan de Caraïbische kust met idyllische baaien, stranden, weelderige vegetatie, mangroves en bergen. Het is een natuurparadijs en herbergt overblijfselen van de eeuwenoude Tayrona cultuur: Pueblito, een verwoeste stad, ligt hier verscholen in de jungle.

U verblijft in Villa Maria Tayrona - Tayrona
Inclusief ontbijt
Dag 18

Vrije dag Tayrona

Een hele vrije dag om te relaxen of natuurlijk om Tayrona te ontdekken. U heeft genoeg tijd. Ontdek het nationaal park of breng een bezoek aan Pueblito. Deze verwoeste stad uit de Tayrona cultuur, ligt hier verscholen in de jungle. Een avontuurlijke wandeling voert u door een spectaculair berglandschap naar dit erfgoed.

U verblijft in Villa Maria Tayrona - Tayrona
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Paradijselijke stranden en regenwoud in Tayrona Park - Tayrona National Park

Dag 19

Tayrona - Cartagena

Straatverkoopster in Cartagena

Straatverkoopster in Cartagena

Vandaag een lange reisdag terug naar Cartagena; hét juweeltje van Zuid-Amerika met een van de best bewaarde koloniale centra. Het stadsleven speelt zich buiten af, met ’s avonds veel gezelligheid op straat met dansende mensen en veel eettentjes.

U verblijft in Hotel Quadrifolio - Cartagena
Inclusief ontbijt
Dag 20

Vrije dag Cartagena

Kleurrijk Cartagena

Kleurrijk Cartagena

Ontdek vandaag het oude centrum van de stad. Met de vrolijke kleuren, mooie street art, gezellige balkons, frisse fruitkraampjes en hippe boetiek winkels is het een stad die gaat verrassen.

U verblijft in Hotel Quadrifolio - Cartagena
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Wandeling door het historische Cartagena - Cartagena

Leer Caribisch koken - Cartagena

Dag 21

Cartagena - Amsterdam

Deze ochtend heeft u nog de tijd in de stad voor een laatste wandeling of om nog de laatste souvenirs te kopen. In de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 22

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 4.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vluchten met Avianca
 • Comfortabele en sfeervolle verblijven op top locaties in de steden, aan de stranden en in de natuurparken
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een hike door het tropische Tyrona National Park
 • Privévervoer met Spaanstalige chauffeur tijdens de reisdagen
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips

Bijzonderheden

 • Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en aankomsttransfers
 • De gidsen wisselen per bestemming
 • Vertrektransfers zijn zonder gids
 • Privé vervoer tijdens vluchttransfers
 • (Groeps)excursies per airco (mini)bus
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 4.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een rondreis naar Colombia met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Cartagena