Highlights of Ecuador

13-daagse privéreis

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi toe en de reis is compleet.
lees verder

Reisfoto's

Festival in Quito

Festival in Quito

Cotopaxi, Ecuador

Cotopaxi, Ecuador

Groente- en fruitmarkt in Otavalo

Groente- en fruitmarkt in Otavalo

Quilotoa kratermeer

Quilotoa kratermeer

Koepels van de kathedraal, Cuenca

Koepels van de kathedraal, Cuenca

Hoogtepunten
 • Indianenmarkt Otavalo
 • Historisch centrum Quito
 • Cotopaxi National Park
 • Avenue der Vulkanen
 • Treinrit Duivelsneus
 • Ingapirca
 • Koloniaal Cuenca
+ +

Vanafprijs

€ 3.199 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi toe en de reis is compleet. De route is vaak boven de 3000 meter hoogte en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat extra rust en laat de kraterwandeling schieten.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Quito - Otavalo

De markt van Otavalo

De markt van Otavalo

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Quito. Bij aankomst in Quito op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze gids. Het vliegveld ligt ver buiten Quito in de richting van Otavalo en daarom rijden we meteen naar Otavalo (circa 80 km). Een bezoek aan Quito volgt later.

U verblijft in Hacienda Pinsaqui - Otavalo
Dag 2

Vrije dag Otavalo

Vrolijkheid op de markt van Otavalo

Vrolijkheid op de markt van Otavalo

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid langs de kraampjes van de kleurrijke markt van Otavalo struinen. De Otavaleños zijn wellicht de beroemdste inheemse bevolkingsgroep van Zuid-Amerika. Naast hun muziek is vooral de textiel hun belangrijkste exportproduct. Het plein 'Plaza de los Ponchos' is een regenboog aan kleuren. Dekens, wandkleden, tassen, tafelkleden en truien en sjaals van Alpacawol vullen de verschillende marktkramen. In de middag kunt u optioneel een excursie naar het kratermeer van Cuicocha maken waar een mooie, korte of langere, wandeling gemaakt kan worden.

U verblijft in Hacienda Pinsaqui - Otavalo
Dag 3

Otavalo - Evenaar - Nevelwoud

Lokale kinderen met lama's bij Ibarra

Lokale kinderen met lama's bij Ibarra

Op weg naar de nevelwouden ten noordwesten van Quito passeeert u de evenaar, waar in de loop van de jaren een verwarrende hoeveelheid monumenten is ontstaan. In het museum wordt uit de doeken gedaan wat er allemaal misging met de metingen en maakt u kennis met de cultuur van de inheemse bevolkingsgroepen. Daarna reist u naar de groene wereld van de nevelwouden. Inclusief lunch.

U verblijft in El Septimo Paraiso - Mindo
Dag 4

Nevelwoud - Quito

Uitzicht op Quito

Uitzicht op Quito

Bij het krieken van de dag is het nevelwoud het levendigst dus een vroege wandeling staat op het programma. Het nevelwoud maakt deel uit van een de meest bio diverse gebieden ter wereld, de Choco. U zult verbaasd zijn over de vele vogelsoorten, orchideeën en andere plantsoorten. 's Middags reist u weer terug naar Quito voor de overnachting.

U verblijft in Patio Andaluz - Quito
Dag 5

Quito

Straatbeeld in Quito

Straatbeeld in Quito

Quito heeft een van de best bewaarde koloniale centra van Zuid-Amerika. 's Ochtends maakt u een stadswandeling door het historische centrum langs o.a. de kerk La Compañia en het klooster San Francisco, een monumentaal complex dat op de werelderfgoedlijst staat. De middag heeft u ter vrije besteding, bezoekt u bijvoorbeeld een van de musea in deze stad of neem de kabelbaan en geniet van het uitzicht over deze 47 km lange stad en de vulkanen eromheen.

U verblijft in Patio Andaluz - Quito
Dag 6

Quito - Cotopaxi

Uitzicht op de Andes

Uitzicht op de Andes

Vandaag verlaat u de grote stad richting het nationale park Cotopaxi. Het vervoer brengt u tot 4.800 meter hoogte (de vulkaantop is 5.900 meter). De actieve wandelaars kunnen een hike maken. Als beloning een kop koffie in de berghut. Te hoog? Of vandaag een wolkendeken? Dan maakt u een ontspannen wandeling rond het Limpiopungomeer op 3.800 meter. U gaat verder richting het zuiden over de prachtige 'Avenue der vulkanen', de route langs meer dan 50 vulkanen (velen nog actief) met vruchtbaar groen landschap en sommige vulkanen met eeuwig besneeuwde toppen. Onderweg mag een bezoek aan een rozenkwekerij niet ontbreken; Ecuador produceert al jaren de beste rozen ter wereld. In de middag kunt u optioneel een paardrijtocht maken bij uw haciënda; door een Gaucho begeleid met om u heen de magische Andes.

U verblijft in Hacienda Santa Ana - Cotopaxi
Dag 7

Cotopaxi - Riobamba

Landschap in de omgeving Quilotoa

Landschap in de omgeving Quilotoa

Na het ontbijt vertrekken we naar het prachtige Quilotoa-meer. U zult genieten van de rit: adembenemende uitzichten over de bergtoppen en gewassen. Rond de krater van het Quilotoa-meer heeft u eveneens waanzinnig uitzicht. De rit eindigt in de vallei van Tigua, dat bekend is door de rustieke schilderijen die van leer gemaakt worden. Afhankelijk van de dag waarop u reist, zult u een van de lokale markten bezoeken. In de middag gaat de rit verder naar uw accommodatie in de omgeving van Riobamba.

U verblijft in Hotel Abraspungo - Riobamba
Dag 8

Riobamba - Chimborazo › Alausí

Trein op de helling van Chimborazo

Trein op de helling van Chimborazo

Vandaag bezoekt u Chimborazo, de vulkaan Chimborazo is de hoogste berg van Ecuador (6.310 meter). Dit is de dichtsbijzijnde plek tot de zon op aarde, hoog en dichtbij de evenaar! Leefgebied van vicuñas en poema's. Na dit hoogtepunt bezoekt u de Balbanera kerk, deze wordt beschouwd als de eerste katholieke kerk in Ecuador, gebouwd door zowel de Spanjaarden als de inheemse bevolking. U arriveert uiteindelijk in Alausí, waar u afscheid neemt van uw gids. Hier maakt u de volgende dag kennis met uw nieuwe lokale gids, die met u verder naar het zuiden reist. N.B. heeft u voor een eersteklasse accommodatie gekozen dan slaapt u nog een nacht in Riobamba.

U verblijft in Hotel El Molino - Alausí
Dag 9

Alausí - Cuenca

Prachtige omgeving van Cuenca

Prachtige omgeving van Cuenca

U vertrekt vroeg in de ochtend naar het treinstation. Al zigzaggend gaat de trein de Duivelsneus af over de steile helling en weer terug naar boven. Een indrukwekkend kunstig ingenieurswerk met al die keerwissels, aangelegd onder moeilijke omstandigheden. Na deze treinrit, met spectaculair uitzicht over de Andes, verder met de auto naar de grootste overgebleven Incaruïne van het land: Ingapirca. 's Middags reist u naar de koloniale stad Cuenca.

U verblijft in Santa Lucia - Cuenca
Dag 10

Cuenca

Uitzicht op Cuenca

Uitzicht op Cuenca

In de ochtend een stadswandeling langs de prachtige koloniale huizen, kerken en kathedraal. 's Middags vrij, de gids heeft talloze tips voor u. Het is een gezellige stad om rond te slenteren. Stap eens binnen in een van de ateliers waar de Panamahoed gemaakt en verkocht wordt. Inderdaad, die komen dus niet uit Panama.

U verblijft in Santa Lucia - Cuenca
Dag 11

Cuenca - Guayaquil

Gezellige wijk Las Peñas in Guayaquil

Gezellige wijk Las Peñas in Guayaquil

We rijden de hooglanden uit naar de kust, maar eerst een mooie wandeling in het nationale park Las Cajas. Hier groeien de wonderlijke Polylepisbomen. Het landschap van graslanden (páramo), toendra en meer dan 200 lagunes en meren is sprookjesachtig omdat er ook vaak nevel hangt. Na deze frisse wandeling rijden we naar de hitte van Guayaquil. Binnen vier uur rijden we door tropische bananen- en cacaoplantages. Na het avondeten wellicht nog een kleine wandeling over de Malecon, de grote boulevard langs de Guayas-rivier.

U verblijft in Wyndham - Guayaquil
Dag 12

Guayaquil - Amsterdam

De transfer brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 13

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u DTP en Hepatitis A nodig. Wanneer u vanuit een gebied reist waar de gele koorts voorkomt dient u een bewijs bij zich te dragen voor vaccinatie hiertegen.
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Hoogteziekte

Omdat u tijdens de reis door het hooggelegen Andesgebied reist, kan hoogteziekte voorkomen. Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten. Klachten en symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn o.a.: slecht slapen, hoofdpijn en misselijkheid. Meestal gaan de klachten binnen enkele dagen weer over, maar als deze aanhouden of dermate heftig zijn raden we u aan om een arts te raadplegen. U kunt contact op nemen met de GGD of uw huisarts voor meer informatie, advies en eventuele preventie.

Klimaat

Vanwege de ligging op de evenaar kan Ecuador het hele jaar door goed worden bezocht. Het is er altijd warm, er is echter wel verschil per seizoenen.
– De Amazone kent het hele jaar door een vochtig klimaat. De maanden mei t/m augustus zijn de natste maanden en in juli t/m november is er vele nevel.
– In de Andes gebergte zijn de maanden mei t/m augustus en juli t/m november de droge maanden. Van december t/m mei is het regenseizoen, waarbij de meeste regen in de maand februari valt.
– Het kustgebied kent een regenseizoen van januari t/m april en is de rest van het jaar droog.
– De Galápagos eilanden kunnen het best worden bezocht van januari t/m mei. Het zee water is het warmst en het rustigst. September is de minst geschikte maand vanwege de ruige zee, weinig zon en de laaghangende mist.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog minimaal zes maanden geldig is. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor een verblijf korter dan 90 dagen (per jaar) in Ecuador, is het niet nodig een visum aan te vragen. Op vertoon van een geldig paspoort en retourticket krijgt u bij aankomst een toeristenvisum in het paspoort gestempeld.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en het vasteland van Ecuador is zes uur. In onze wintertijd is het in Ecuador zes uur vroeger en in onze zomertijd is het zeven uur vroeger in Ecuador. Dit komt omdat Ecuador geen verschil in zomer- of wintertijd kent. De Galápagoseilanden lopen weer een uur achter op het vasteland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.199,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • De trein bij Alausi rijdt niet op maandag
 • Wij proberen het programma aan te passen aan de marktdagen in de verschillende dorpen onderweg. Dat lukt niet altijd, wij proberen dan een alternatieve activiteit aan te bieden
 • Enkele accommodaties ligen op grote hoogte, op circa 4000 meter hoogte. Ook enkele van de activiteiten spelen zich op deze hoogte af. U kunt last krijgen van de hoogte
 • Wisselende Engelssprekende gidsen
+ +

Vanafprijs

€ 3.199 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Ecuador met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Ecuador

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.