Highlights of Peru

15-daagse privéreis

Deze reis voert door eeuwenoude geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Tijdens de reis zult u ongetwijfeld in vervoering raken van dit veelzijdige land. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en geniet van de prachtige terrasvelden in de Heilige Vallei. Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van het continent, in het Titicacameer leven de Uros-indianen en in de Colcacanyon imponeren de condors met hun enorme vleugels de bezoekers terwijl ze over hun hoofden vliegen.

lees verder

Reisfoto's

Highlights

 • Condors in de Colcavallei
 • Cuzco
 • Machu Picchu
 • Ballestas eilanden
 • Titicacameer
+ +

Indicatieprijs

€ 3.799 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis voert door eeuwenoude geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Tijdens de reis zult u ongetwijfeld in vervoering raken van dit veelzijdige land. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en geniet van de prachtige terrasvelden in de Heilige Vallei. Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van het continent, in het Titicacameer leven de Uros-indianen en in de Colcacanyon imponeren de condors met hun enorme vleugels de bezoekers terwijl ze over hun hoofden vliegen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

1

Amsterdam - Lima

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Lima. Na aankomst op het vliegveld wordt u met de transfer naar het hotel gebracht voor de eerste overnachting.

U verblijft in Arawi Miraflores Express - Lima
2

Lima - Arequipa

In overleg met u kiezen we het tijdstip van de vlucht naar Arequipa. Optioneel kunt u 's morgens in Lima het Larco museum, met de mooiste collectie precolumbiaanse kunst van het land, bezoeken. U verblijft twee nachten in Arequipa.

U verblijft in Casa Andina Select - Arequipa
3

Arequipa

Vandaag maakt u een stadsrondrit inclusief bezoek aan het imposante Santa Catalina klooster. Buiten de stad is een mooi uitzichtspunt op de berg met fraaie panorama's over de stad en de omringende vulkanen. Het voormalige klooster is een compleet dorp, eeuwenlang het grootste klooster op het continent.

U verblijft in Casa Andina Select - Arequipa
4

Arequipa - Colca

Een mooie rit over de hoogvlaktes naar de Colcavallei. Onderweg grazende guanaco’s en hoge bergpassen, de weg gaat zelfs tot 4.900 meter hoogte. De namiddag is ter vrije besteding. De overnachting hier is inclusief volpension.

U verblijft in Colca Lodge Spa & Hot Springs - Yanque
5

Colca - Puno

Vroeg op om bij Cruz del Condor de grootste roofvogels van de wereld van nabij te zien. In de eerste zonnestralen zweven de condors door de opstijgende lucht langs de berghellingen omhoog. Het schouwspel is dus alleen in de vroege ochtend te ervaren. Hierna reist u met de lijnbus naar Puno. Als u er voor kiest om met privé chauffeur te reizen (toeslag), dan bezoekt u onderweg de graftorens van Sillustani. U heeft twee overnachtingen in Puno.

U verblijft in Sonesta Hotel Posadas Del Inca - Puno
6

Puno

Met de excursieboot bezoekt u vandaag de drijvende rieteilanden in het Titicacameer waar de Uros indianen leven. Ze tonen graag hun ambachtsvaardigheden. Daarna vaart u verder naar het eiland Taquile, een echt eiland met een kleine dorpsgemeenschap. De bewoners leven sinds eeuwen van textiel, de mannen breien, de vrouwen weven. De bekende Peruaanse wollen puntmutsen komen hier oorspronkelijk vandaan. In de loop van de middag bent u terug in Puno. De excursie is inclusief lunch.
Het verblijf in Puno kunt u optioneel een dag verlengen met een overnachting op het eiland Suasi (hotel) of op het eiland Amantani (bij dorpelingen thuis), beide mogelijk in combinatie met de Uros-excursie.

U verblijft in Sonesta Hotel Posadas Del Inca - Puno
7

Puno - Cuzco

Een mooie busreis naar Cuzco met diverse stops onderweg. U reist de hele dag door de hooglanden met akkers, boerenleven en dorpen. U kunt ook met de luxe Titicaca trein reizen (toeslag). U verblijft twee nachten in Cuzco.

U verblijft in Ramada by Wyndham Costa Del Sol Cusco - Cuzco
8

Vrije dag Cuzco

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Cuzco. U kunt optioneel een excursie bijboeken. Denk bijvoorbeeld aan een stadsrondrit met gids. U bezoekt dan niet alleen de prachtige bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd in het centrum maar gaat u ook naar de indrukwekkende overbijfselen uit de Incatijd. Wilt u wat avontuurlijkers? Dan is een excursie naar de Rainbow Mountain, met een klim naar 4.326 meter hoog, een onvergetelijke ervaring.

U verblijft in Ramada by Wyndham Costa Del Sol Cusco - Cuzco
9

Cuzco - Machu Picchu - Heilige Vallei

Transfer naar de Heilige Vallei en dan met de trein naar de Machu Picchu! U hebt een privé rondleiding om daarna nog zelf rond te kijken en mooie plaatjes te schieten. In de middag keert u per trein terug naar Ollantaytambo en vervolgens wordt u per transfer naar uw hotel in de Heilige Vallei gebracht voor twee overnachtingen. Deze dag is inclusief lunch.

U verblijft in Sonesta Posadas del Inca - Yucay
10

Heilige Vallei

Dagexcursie in groepsverband naar de zoutterrassen van Maras en de mooie terrasvormige proefvelden van de Inca's in Moray.

U verblijft in Sonesta Posadas del Inca - Yucay
11

Heilige Vallei - Paracas

Transfer naar de luchthaven van Cuzco voor de vlucht naar Lima. Bij aankomst volgt de privé transfer naar uw hotel in Paracas (circa 4,5 uur). U verblijft hier twee nachten aan zee.

U verblijft in Hotel La Hacienda Bahia Paracas - Paracas
12

Vrije dag Paracas

Een dag ter vrije besteding. Optioneel: 's middags een vlucht over de Nazcalijnen.

U verblijft in Hotel La Hacienda Bahia Paracas - Paracas
13

Paracas - Lima

In de ochtend bezoek aan de Ballestas eilanden: u vaart dicht langs aalscholvers, zeeleeuwen en pinguïns. 's Middags met de lijnbus terug naar Lima voor de laatste overnachting.

U verblijft in Arawi Miraflores Express - Lima
14

Lima - Amsterdam

Vandaag heeft u, voordat u vertrekt, nog vrije tijd in Lima. U kunt optioneel een stadsrondrit boeken, eventueel inclusief een bezoek aan het prachtige Larco museum. 's Middags transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

15

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Vaccinaties worden dringend aangeraden, maar zijn niet verplicht. Wij adviseren u om contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kunnen ze u de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Klimaat

In Peru bevinden zich twee uitersten: de bergen en de kust.
In de bergen en dus ook bij de meeste archeologische sites kan het overdag aangenaam warm tot fris zijn, terwijl het ’s nachts erg kan afkoelen tot onder nul, afhankelijk van de hoogte. Een plotse weersverandering in de bergen is geen uitzondering. In de periode van december tot maart valt de meeste neerslag. Van mei tot september is de droogste en meest favoriete periode om in de bergen te reizen. De kust aan Paracas is de zone met de minste neerslag. Toch steekt er van mei tot oktober over het algemeen aan de kust veel mist op, die meestal in de namiddag verdwijnt. In juli, augustus en september kan het er behoorlijk fris zijn. Van december tot april zijn er veelal heldere hemels en hoge temperaturen.

Hoogteziekte

Omdat u tijdens de reis door het hooggelegen Andesgebied reist, kan hoogteziekte voorkomen. Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten. Klachten en symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn o.a.: slecht slapen, hoofdpijn en misselijkheid. Meestal gaan de klachten binnen enkele dagen weer over, maar als deze aanhouden of dermate heftig zijn raden we u aan om een arts te raadplegen. U kunt contact op nemen met de GGD of uw huisarts voor meer informatie, advies en eventuele preventie.

Reisdocumenten

U heeft voor de reis naar Peru geen visum nodig, wel moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Tijdsverschil

In Peru is het 6 uur vroeger dan in Nederland (in de wintertijd).

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.799,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursie(s)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • De Titicaca Train Puno-Cuzco rijdt op maandag, donderdag en zaterdag
 • Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de groepsexcursies
 • Tijdens bezoek aan Machu Picchu en de stadsrondrit in Arequipa een privé-gids
 • De vluchttrajecten en de vertrektransfers zijn onbegeleid
 • Tijdens de boottocht naar de Ballestaseilanden gaat geen gids mee op de boot, wel naar en van de pier

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Waarom naar Peru met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Contact binnen 24 uur
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds