• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Wereldstad Mexico City
 • Koloniale steden
 • Maya-tempels
 • Natuurpracht
 • Kleurrijke inheemse culturen
Tenzing Travel Bestseller

Highlights of Mexico

14-daagse autoreis

Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle, in deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá; het is puur genieten van alle facetten van dit pracht... lees verder »

Vanaf € 1408,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Metropolitan Cathedral, Mexico City
 • Palenque
 • Campeche
 • Chichén Itzá
 • Tulum
Metropolitan Cathedral, Mexico City Palenque Campeche Chichén Itzá TulumImpressies

Metropolitan Cathedral, Mexico City
Palenque
Campeche
Chichén Itzá
Tulum


Reisinformatie

Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle, in deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá; het is puur genieten van alle facetten van dit prachtige, veelzijdige land. U kunt de reis desgewenst in stijl afsluiten met een strandvakantie aan de ‘Riviera Maya’ of een verblijf op het idyllische eiland 'Isla Holbox' aan de noordkust van Yucatán.

Reisleiding

Engelssprekende gids in Mexico City (dag 2 en 3).

Highlights of Mexico Highlights of Mexico

Beleef meer

 • De ideale afsluiting van een reis door Mexico is een strandverblijf aan de Caraïbische kust.

 • U vindt een selectie strandhotels op bladzijde 62 & 63 in deze brochure. Meer hotels vindt u op onze website.

 • Verblijf na de reis een paar dagen op het idyllische eiland Isla Holbox, aan de noordkust van Yucatán!

Reisnaam:
Highlights of Mexico
Reistype:
14-daagse autoreis
Reiscode:
FD4179
Prijsinfo:
v.a. € 1408,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Autoreis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • Genoemde excursies
 • Autohuur
 • Informatiemap en routebeschrijving, kaarten (deze ontvangt u ter plaatse)
 • Transfer in Mexico City

Niet inbegrepen

→ Intercontinentale vluchten

 • Facultatieve excursies/ activiteiten
 • Tol en toegang tot de bezienswaardigheden
 • Drop-off kosten van USD 250 (excl locale tax van ca. 16%)

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Highlights of Mexico Highlights of Mexico

Mexico City

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in Mexico City gebracht.

Mexico City

De kosmopolitische hoofdstad van Mexico is een echte metropool, één van de grootste steden ter wereld, rijk aan historie. Vanuit het historische centrum maakt u een stadsrondrit langs ‘El Zócalo’, de kathedraal en het Nationaal Paleis. ‘s Middags bezoekt u het beroemde Museum of Anthropology met een tentoonstelling over de rijke historie van Mexico. De excursies op dag twee en drie zijn in internationaal gezelschap (O).

Mexico City → Teotihuacán → Mexico City

Op weg naar Teotihuacán bezoekt u de Tempel van Guadalupe. Een heiligdom dat dagelijks door duizenden pelgrims wordt bezocht. Teotihuacán, in de oudheid de grootste stad van Mexico, is een van de belangrijkste en best bewaarde tempelcomplexen van Mexico. U bezoekt de Tempels van de Zon en de Maan, vanwaar u een overweldigend uitzicht heeft. Waagt u de klim naar boven (O).

Mexico City → Puebla → Oaxaca (490 KM)

Nadat u de auto heeft opgehaald rijdt u naar de koloniale stad Puebla met meer dan 70 kerken en 1000 koloniale gebouwen. Bezoek de levendige Zócalo (het centrale plein), de monumentale kathedraal en de markt Victoria. U overnacht in Oaxaca, een beeldschone, koloniale stad waar smalle steegjes, kleurrijke huizen en mooie pleinen het straatbeeld bepalen (O).

Oaxaca →Monte Alban → Oaxaca

Nabij Oaxaca ligt Monte Alban, eens de grootste stad van de Zapoteken. Gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht over de Oaxaca-vallei. Vervolgens rijdt u naar Mitla, de ‘Stad der Doden’, waar unieke mozaïekwerken te vinden zijn. Terug in Oaxaca is het heerlijk om nog een wandeling te maken door het koloniale centrum (O).

Oaxaca → Juchitán → Chiapa del Corzo (560 KM)

Een rit door de Sierra Madre brengt u naar Chiapa de Corzo. Tip: Bezoek onderweg de kleurrijke markt in Juchitán (O).

Chiapa del Corzo → El Sumidero Cayon → San Cristóbal de las Casas (120 KM)

Nabij Chiapa de Corzo ligt de indrukwekkende El Sumidero Canyon, een steile kloof met wanden tot wel 1000 meter hoog! Maak hier een boottocht over de Grijalva-rivier. Wie weet spot u wel een zonnende krokodil. U reist door de bergachtige streek naar de traditionele stad San Cristóbal de las Casas, uw eindbestemming van vandaag (O).

San Cristóbal de las Casas

Breng een bezoek aan de nabijgelegen Tzotzil-stadjes San Juan Chamula en Zinacantán. In San Juan Chamula staat een van de meest bijzondere kerken van Mexico met een mystieke sfeer van brandende kaarsen, wierook en zingende kerkgangers. Ook het kleurrijke stadje Zinacantán is een bezoek waard. Met een ontspannen wandeling door het koloniale centrum van San Cristóbal de las Casas, met zijn barokke kerken, levendige markten en pleinen, sluit u de dag af (O).

San Cristóbal de las Casas → Palenque (210 KM)

Op weg naar Palenque rijdt u langs de oude Mayastad Tonina waar u piramides kunt bezichtigen. De rit gaat verder door een adembenemend mooi berglandschap, langs de klaterende watervallen van Agua Azúl, naar Palenque (O).

Palenque

Midden in de wildernis ligt, door velen beschouwd als de mooiste stad van de Maya-cultuur, Palenque. De vele archeologische vondsten en de omringende natuur zullen indruk op u maken. Bewonder de Tempel der Inscripties. In deze piramide bevindt zich de sarcofaag van een Maya-vorst. Tijdens een hike door de jungle ontdekt u nog meer schatten van deze verdwenen en rijke beschaving (O).

Palenque → Campeche (370 KM)

Een rit langs de kust brengt u naar de ommuurde havenstad Campeche, met een mooi Spaans-koloniaal centrum. Bezichtig het Museum of Anthropology waar unieke schatten uit de  koninklijke tombe van Calakmul tentoongesteld zijn (O).

Campeche → Uxmal → Mérida (295 KM)

Over landweggetjes, langs citrusplantages naar Uxmal. Hier bevinden zich indrukwekkende Maya-bouwwerken zoals de piramide van de Tovenaar, het klooster, het speelveld en het Gouverneurs Paleis. Bezichtig op weg naar Mérida per boot het natuurgebied Celestún, leefgebied van de roze flamingo’s, een stukje puur natuur. In de namiddag komt u aan in Mérida, de ‘witte stad’, gesticht in 1542 (O).

Mérida → Chichén Itzá (130 KM)

Mérida is een charmante stad, met vele overblijfselen uit het koloniale tijdperk, zoals het Nationale Paleis, de kathedraal en Casa de Montejo. Op weg naar Chichén Itzá rijdt u langs het historische stadje Izamal. Beklim de ‘Firebird’ piramide voor een overweldigend uitzicht over de stad. Door naar Chichén Itzá, de belangrijke Maya-stad, een van de archeologische hoogtepunten van Yucatán (O).

Chichén Itzá → Tulum → Cancún (280 KM)

Breng een bezoek aan de bekende Piramide van  Kukulkan, Tempel van de Strijders, het speelveld en het Observatorium. Via Tulum, het bekende Maya-fort aan de kust, gebouwd hoog op een klif met uitzicht over de Caraïbische Zee naar Cancún waar de reis eindigt (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Verblijf in middenklasse accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Per huurauto cat. C, Chevrolet Chevy of gelijkwaardig, is inbegrepen voor dag 4-14.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies op dag 2 en 3 zijn inbegrepen.

Bijzonderheden

De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

 • Autoreis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt)
 • Genoemde excursies
 • Autohuur
 • Informatiemap en routebeschrijving, kaarten (deze ontvangt u ter plaatse)
 • Transfer in Mexico City

Niet inbegrepen

→ Intercontinentale vluchten

 • Facultatieve excursies/ activiteiten
 • Tol en toegang tot de bezienswaardigheden
 • Drop-off kosten van USD 250 (excl locale tax van ca. 16%)

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel