Rondreis Finland

Staat het noorderlicht bewonderen op uw bucketlist? Dan hoeft u geen verre reis te maken, een reis in Finland is de oplossing! Finland is namelijk een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te aanschouwen. Het mysterieuze groene licht van de Aurora Borealis verschijnt minstens 200 nachten per jaar aan de hemel in Fins Lapland. Een once-in-a-lifetime ervaring!

Esmée Ekel
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Finland met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthaven en verblijf
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Helsinki

Onze bestemmingen voor een rondreis door Finland

Ontdek de betoverende bestemmingen tijdens een rondreis door Finland. Dit bijzondere land herbergt een overvloed aan prachtige natuur en diverse landschappen. Ontdek de mooiste regio’s en bijzondere plekken, waaronder Fins Lapland en Helsinki en combineer deze met andere Scandinavische steden voor een unieke reiservaring.

Rondreis op maat door Finland

Klaar om de betoverende schoonheid van Finland te ontdekken, waar de uitgestrekte natuur samenvloeit met de unieke cultuur? Onze op maat gemaakte rondreizen door dit adembenemende land weerspiegelen de warme gastvrijheid van de Finnen. Uw persoonlijke wensen staan centraal in het ontwerpen van exclusieve reiservaringen. We luisteren zorgvuldig naar uw verlangens, beloven een toegewijde aanpak met eerlijkheid en transparantie. Maakt u zich geen zorgen; als bepaalde aspecten niet haalbaar zijn, bieden we altijd alternatieven die passen bij uw unieke reisverhaal.

Droomt u van een onvergetelijke reis door Finland? Laat u inspireren door onze blogs over onze Europese bestemmingen, waaronder Finland, waarin we niet alleen praktische tips delen, maar ook bijzondere activiteiten en suggesties voor onvergetelijke overnachtingen in de sfeervolle setting van dit prachtige Scandinavische land.

Meer

Meer

Terras in Helsinki

Terras in Helsinki

Honden in Helsinki

Honden in Helsinki

Kathedraal in Helsinki

Kathedraal in Helsinki

Husky's

Husky's

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Finland

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Finland

Bent u klaar voor een onvergetelijke rondreis door Finland? Onze ervaren reisspecialist staat klaar om uw droomreis werkelijkheid te maken en uw reiswensen te vervullen. We hanteren enkele principes om de kwaliteit van uw reis te waarborgen:

Bijzondere overnachtingen op unieke locaties

Elke rondreis door Finland omvat verblijven in bijzondere verblijven, geselecteerd voor een onvergetelijke ervaring.

Verblijf in de nabijheid van iconische bezienswaardigheden

Finland biedt niet alleen betoverende natuur, maar ook historische en culturele schatten. Het verkennen van iconische bezienswaardigheden staat centraal, en uw verblijven bevinden zich in de nabijheid, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Finland.

Gemakkelijk van de luchthaven naar uw verblijf

Maak uw aankomst in Finland stressvrij met ons privévervoer van de luchthaven naar uw verblijf. Wij zorgen voor alle details, zodat u zich kunt ontspannen en direct van uw rondreis door Finland kunt genieten.

Altijd een unieke ervaring inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Finland is minstens één unieke ervaring inbegrepen, want een reis is pas compleet met gedenkwaardige activiteiten die u nooit meer zal vergeten.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel zorgen we ervoor dat de reisafstanden tussen de bestemmingen goed zijn afgestemd, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Finland, zonder lange reisdagen. U krijgt voldoende tijd om alle bezienswaardigheden en ervaringen op uw route volledig te waarderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Finland?

In Finland is het één uur later dan in Nederland en België.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor mijn rondreis door Finland?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Welke taal wordt er gesproken in Finland?

In Finland worden zowel het Fins als Zweeds als officiële talen gezien.

Wat is de munteenheid in Finland?

De munteenheid in Finland is de Euro. Zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een rondreis door Finland?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Welk klimaat heeft Finland?

Finland kent een gematigd landklimaat. De zomers zijn droger en warmer en korter dan in Nederland. De lente en de herfst zijn ook kort. In de wintermaanden kan het erg koud worden, zeker boven de Noordpoolcirkel. Lapland is voor een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt.

Welke lokale gerechten moet ik proberen in Finland?

Ontdek de Finse keuken met specialiteiten zoals karjalanpiirakka (Karelische pasteitjes), karjalanpaisti (Kareliaanse stoofpot) en de beroemde ruisleipä (roggebrood).

Welke natuurreservaten zijn een must-visit voor natuurliefhebbers?

Verken adembenemende natuurgebieden en nationale parken, waaronder Nuuksio National Park en Oulanka National Park, voor ongerepte wildernis en diverse flora en fauna tijdens uw rondreis door Finland.

Hoe ga ik om met het wisselende daglicht in Finland?

Bereid u voor op de wisselende daglengtes, vooral in de winter, door het dragen van warme kleding en het plannen van activiteiten die passen bij de beschikbare daglichturen. Maak optimaal gebruik van de tijd en ontdek het betoverende landschap tijdens uw rondreis door Finland, zelfs bij beperkt daglicht.