Rondreis Tasmanië

Als u van natuur houdt bent u in Tasmanië op de juiste plaats. U vindt er ruige bergen, diepe kloven, regenwouden, witte zandstranden en woeste kustlijnen. Vergeet vooral uw wandelschoenen niet in te pakken, want die zult u hier intensief gebruiken.

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Tasmanië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht in of nabij de nationale parken
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Dove Lake, Cradle Mountain, Tasmanië

Onze bestemmingen voor een rondreis door Tasmanië

Tasmanië is een bijzonder eiland gelegen ten zuiden van Australië. Het is een compact maar boeiend eiland. In plaats van meerdere reizen te maken, kunt u genieten van de diversiteit die Tasmanië te bieden heeft, tijdens een rondreis door dit betoverende eiland. Geniet op uw eigen tempo van weidse landschappen, historische schatten en lokale cultuur. Laat u meenemen naar de meest schilderachtige regio’s en unieke plekken tijdens uw rondreis door Tasmanië.

Rondreis op maat door Tasmanië

Laat u meevoeren door de betoverende schoonheid van Tasmanië, waar ongerepte natuur en unieke landschappen samenkomen. Onze op maat gemaakte reizen op dit eiland vangen de essentie van gastvrijheid. Uw persoonlijke wensen zijn leidend, met een toegewijde aanpak en eerlijkheid. Geen zorgen; als iets niet haalbaar is, bieden we altijd alternatieven die passen bij uw unieke reisverhaal.

Droomt u van een onvergetelijke rondreis door Tasmanië? Laat u inspireren door onze blogs over Oceanië, waaronder dus Tasmanië, waarin we niet alleen praktische tips delen, maar ook bijzondere activiteiten en suggesties voor onvergetelijke overnachtingen op dit prachtige eiland.

Parlement, Hobart

Parlement, Hobart

Strand, Mount William National Park

Strand, Mount William National Park

Tasmanie, Tasmaanse duivel

Tasmanie, Tasmaanse duivel

Bay of Fires, Tasmanië

Bay of Fires, Tasmanië

Cataract Gorge, Launceston

Cataract Gorge, Launceston

Australie, Tasmanie, Tasmaanse duivel Bay of Fires, Tasmanië

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Tasmanië

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Tasmanië

Bent u klaar voor een onvergetelijke rondreis door Tasmanië? Onze ervaren reisspecialist staat paraat om uw droomreis werkelijkheid te maken en uw reiswensen te vervullen. Wij koesteren enkele kernprincipes om de kwaliteit van uw reis te waarborgen:

Bijzondere overnachtingen op unieke locaties

Elke rondreis door Tasmanië omvat bijzondere overnachtingen op unieke locaties. Deze verblijven op zich zijn vaak al een onvergetelijke ervaring. Onze reisspecialisten hebben ze zorgvuldig uitgekozen om bij te dragen aan uw onvergetelijke reis.

Verblijf in de nabijheid van iconische bezienswaardigheden

Tasmanië biedt niet alleen betoverende natuur, maar ook historische en culturele schatten. Het verkennen van bijzondere bezienswaardigheden staat vaak centraal in uw rondreis. Daarom zorgen we ervoor dat uw verblijven zich in de nabijheid van deze bezienswaardigheden bevinden, zodat u optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving.

Comfortabel reizen met een all-inclusive huurauto

Tijdens uw rondreis door Tasmanië geniet u van comfortabel reizen met een all-inclusive huurauto. Wij regelen alle aspecten omtrent het autorijden, zodat u zich kunt ontspannen en volledig kunt genieten van uw rondreis door Tasmanië. Uw huurauto staat tot uw beschikking, waardoor u de vrijheid heeft om op uw eigen tempo de mooiste bestemmingen van Tasmanië te verkennen.

Altijd een unieke ervaring inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Tasmanië is minstens één unieke ervaring inbegrepen, want een reis is pas compleet met gedenkwaardige activiteiten. Van het verkennen van adembenemende landschappen tot het ervaren van lokale tradities; wij garanderen u onvergetelijke momenten tijdens uw verblijf in Tasmanië.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel zorgen we ervoor dat de reisafstanden tussen de bestemmingen in Tasmanië goed zijn afgestemd, zodat u optimaal kunt genieten zonder lange reisdagen. U krijgt voldoende tijd om alle bezienswaardigheden en ervaringen op uw route volledig te waarderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Tasmanië?

Het tijdsverschil met Tasmanië bedraagt tijdens onze zomertijd negen uur later en tijdens onze wintertijd tien uur later.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor mijn rondreis door Tasmanië?

Voor informatie over gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reis naar Tasmanië raden wij aan contact op te nemen met een specialist. U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD, of de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Hoe bereik ik Tasmanië?

Ferry: U bereikt Tasmanië per ferry, de Spirit of Tasmania, vanuit Melbourne naar de plaats Devonport. Deze ferry-overtocht duurt ca. 9 uur en gaat zowel overdag als ’s nachts (afhankelijk van het seizoen).

Vliegtuig: Ook zijn er diverse vliegverbindingen naar Hobart en Launceston.

Welke taal wordt er gesproken in Tasmanië?

In Tasmanië wordt Engels gesproken.

Wat is de munteenheid van Tasmanië?

De munteenheid van Tasmanië is de Australische Dollar (AUD). Raadpleeg www.valuta.nl voor de actuele koersen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor mijn rondreis door Tasmanië?

U heeft een geldig paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is na afloop van uw reis. Daarnaast is een visum vereist.

Voor een bezoek aan Australië heeft u een toeristenvisum nodig. Dit visum kunt u aanvragen via de website van de Australische overheid. Nederlandse en Belgische paspoorthouders kunnen in de meeste gevallen een gratis eVisitor visum aanvragen bij een verblijf van minder dan drie maanden.

Bij een rondreis door Australië van langer dan drie maanden kunt u het visum ook zelf aanvragen via de website van de Australische overheid. U kunt een visum ook laten verzorgen door de Australische ambassade in Den Haag.

Controleer voor vertrek u of alle documenten heeft en houdt u de visa bij de hand tijdens de paspoortcontrole in Australië.

Wat is de beste reisperiode voor een rondreis door Tasmanië?

De beste reisperiode voor Tasmanië is tijdens de lente (september tot november) en de herfst (maart tot mei). Het weer is mild, met aangename temperaturen en minder drukte, waardoor het ideaal is voor het verkennen van de natuurlijke schoonheid.

Hoe is het vervoer geregeld in Tasmanië?

Tasmanië biedt diverse vervoersmogelijkheden. Autoverhuur is populair voor het verkennen van het eiland op eigen tempo. Openbaar vervoer is beschikbaar, maar het is raadzaam om vooraf routes te plannen. Binnenlandse vluchten en veerboten verbinden belangrijke locaties.

Zijn er regionale gerechten in Tasmanië die ik zeker moet proeven?

Ja, proef zeker de lokale specialiteiten. Verse zeevruchten, zoals Tasmanian zalm en oesters, zijn een must. Probeer ook de bekroonde wijnen, ambachtelijke kazen en gerechten bereid met lokale ingrediënten, zoals wallaby of abalone.

Hoe zit het met de veiligheid in Tasmanië?

Tasmanië staat bekend om zijn veiligheid. Over het algemeen zijn misdaadcijfers laag. Neem gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, zoals het bewaren van waardevolle spullen, maar geniet vooral van de ontspannen en gastvrije sfeer van dit prachtige eiland.