Bart Pomp

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Australië, China, Colombia, Costa Rica, Finland, Indonesië, IJsland, Jordanië, Mexico, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, Thailand, Zweden, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

De mooiste reismomenten van Bart

Snorkelen in de Silfrakloof

Snorkelen in IJsland

Ik heb op heel wat plekken al gesnorkeld. Altijd in zeeën met een aangename temperatuur, waarbij ik de zon op mijn rug voelde en de mooiste waterdieren voorbij kwamen. Hoe anders was het snorkelen in IJsland! Hier zwom ik in de Silfrakloof, tussen twee continenten in, in gletsjerwater van maar 2°C! Om tegen die kou te kunnen kreeg ik zoveel pakken aan, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik als een maanmannetje het water in ging. Ik zag geen koraal en geen vissen en toch was dit zó mooi. Het water is er namelijk zo helder dat je tot wel 50 meter ver kunt kijken. En het water heeft door het daglicht prachtige kleuren. Een koude, maar onvergetelijke ervaring!

Wandelen door Valle de Cocora

Ik maakte een urenlange wandeling door het dichtbegroeide regenwoud in Colombia, waarbij ik over verschillende houten hangbruggen liep en zelfs kleine stukjes door de rivier moest wandelen. Nog nooit had ik zo’n dichtbegroeid woud gezien en na een flinke klim hadden we een geweldig uitzicht over het dal waar de grootste palmbomen ter wereld te vinden zijn. Ze kunnen tot wel 60 meter hoog worden!

Cocoravallei
Luipaard in het Erindi Private Game Reserve

Op safari in Erindi, Namibië

Namibië was mijn eerste safaribestemming en ik vraag me af of het ooit nog beter dan dat gaat worden. In het Erindi Private Game Reserve gingen we met een lokale gids op pad, op zoek naar wild. Het leek me fantastisch om een luipaard te spotten, maar ze zijn nogal schuw, dus zo’n makkelijke opdracht was dat nog niet. Vol goede moed vertrokken we. We reden door lege rivierbeddingen, dwars door struiken en over grote rotsen. Na ruim een uur hobbelen zagen we een luipaard die net op jacht was geweest en met een vogel in haar bek op zoek ging naar een plekje om haar ontbijt op te peuzelen. Wauw, een herinnering die mij voor altijd bijblijft!

Mijn bucketlist

Patagonië

Ik ben een natuurfreak, dus het kan niet anders dan dat Patagonië bovenaan mijn bucketlist staat. Gletsjers, bergen, fjorden, meren en prachtige uitzichten; ik kan er enorm van genieten. En dat ik dit kan combineren met indrukwekkende wandelingen en een bezoek aan Buenos Aires maken Patagonië mijn ultieme droombestemming!

1

Botswana

Na mijn reis door Namibië is mijn ‘Afrika-hart’ sneller gaan kloppen. Vooral Botswana lijkt me prachtig als ik de foto’s en video’s mag geloven. Ik lijkt me fantastisch om er wildlife te spotten, door de afwisselende natuur te trekken en de Victoria Falls te bezoeken. Zou Botswana aan Namibië kunnen tippen? Ik kan niet wachten om daar achter te komen!

2

Japan

Ondanks dat ik echt een natuurliefhebber ben, spreekt Japan mij – vanwege zijn cultuur die zo anders is dan de onze –  ook aan. Ik wil de drukte en chaos van Tokyo ervaren, het traditionele Kyoto ontdekken (het thuis van geisha’s) en reizen in treinen die stipt op tijd zijn en snelheden behalen waarvan je niet dacht dat het mogelijk was.

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Bart in de Deadvlei

Helemaal alleen in de Deadvlei in Namibië

Klaagmuur in Jeruzalem

Klaagmuur in Jeruzalem, Israël

Luang Si Falls in Luang Prabang, Laos

Fietsen in San Francisco

Golden Gate Bridge in San Francisco, Amerika

Reisspecialist Bart bij de Chinese Muur

Chinese Muur in Beijing, China

Drijven in de Dode Zee

Drijven in de Dode Zee, Jordanië

Reisspecialist Bart in New York City

New York City

Reisspecialist Bart in Yosemite

Yosemite National Park, West-Amerika

Petra

Petra, Jordanië

Reisspecialist Bart bij de Preikestolen

Preikestolen, Lysefjord, Noorwegen

Reisspecialisten Bart en Inge bij de Tafelberg

Samen met collega Inge in Zuid-Afrika

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Bart Pomp naar:

info@tenzingtravel.nl