Bart Pomp

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Australië, Baltische Staten, China, Colombia, Costa Rica, Finland, Indonesië, Israël, Jordanië, Marokko, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, Thailand, Zweden

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

De mooiste reismomenten van Bart

Zeeschildpad, Ningaloo Reef

Snorkelen bij het Ningaloo Reef

Het Ningaloo Reef aan de westkust van Australië is het onontdekte broertje van het Great Barrier Reef aan de oostkust. Per kano vertrokken we naar het rif. Na een kleine peddeltocht sprongen we uit de kano en kon het snorkelen beginnen. Ik dacht nog ‘we zijn hier als enige dus het zal niet veel voorstellen’, maar ik werd compleet verrast. Ik heb nog nooit zoveel verschillende koralen, gekleurde vissen, schildpadden en haaien gezien. Samen met enkele andere zwommen we helemaal alleen boven het rif en ik kon enkel genieten. Zelfs mijn angst voor haaien was als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wandelen door Valle de Cocora

Een urenlange wandeling door het dichtbegroeide regenwoud in Colombia, waarbij we verschillende houten hangbruggen over gegaan zijn en zelfs kleine stukjes door de rivier moesten wandelen. Nog nooit had ik zo’n dichtbegroeid woud gezien en na een flinke klim kregen we een geweldig uitzicht over het dal waar de grootste palmbomen ter wereld te vinden zijn. Palmbomen tot wel 60 meter hoog, welke deels met de wind mee bewegen.

Zit ik in een levendige filmset?

Toch wel met enige spanning reisden we af naar Jeruzalem. Is het veilig? Kunnen we in de avond veilig over straat? Eerst waren we wat afwachtend, maar daarna lieten we ons volledig meeslepen in het ritme van de oude stad. Ik heb drie dagen het gevoel gehad in een levendige filmset te zijn, waarbij we eeuwen terug de tijd in gingen. De prachtig oude gebouwen, smalle stegen, de verschillende bevolkingsgroepen met allen hun eigen gewoontes en rituelen. Ondanks de vele hoogtepunten kon ik het meest genieten van het zitten op een bankje in de oude stad en het dagelijkse leven langs me heen zien gaan. Wat een fascinerende stad is Jeruzalem!

Mijn bucketlist

Spitsbergen

Misschien ben ik als Scandinavië fan wel iets bevooroordeeld, maar het lijkt mij fantastisch om de ruige en verlaten landschappen te verkennen per sneeuwscooter of juist in de zomer op zoek te gaan naar het spotten van ijsberen. Het spotten van deze immense dieren in hun natuurlijke habitat lijkt mij echt een heel bijzondere ervaring.

1

Namibië

Afrika is een continent dat ik nog weinig heb bezocht. De combinatie van veel wildlife, maar ook prachtige natuurlandschappen spreken mij ontzettend aan. Het spotten van de Big 5, het rijden door de woestijn en het beklimmen van de rode zandduinen staan allemaal op mijn lijstje. Daarnaast zou ik Namibië graag per camper willen verkennen voor de ultieme vrijheid.

2

Montenegro

Het liefst maak ik verre reizen naar exotische landen, maar kom er steeds meer achter dat Europa over echte pareltjes beschikt. Zo lijkt Montenegro mij een fantastische bestemming, vanwege de ruige natuur in het binnenland, gezellige badplaatsen aan de kust en het feit dat het land nog niet compleet ontdekt is.

3

Mijn fotoalbum

Klaagmuur in Jeruzalem

Klaagmuur in Jeruzalem, Israël

Luang Si Falls in Luang Prabang, Laos

Golden Gate Bridge in San Francisco, Amerika

Basilius kathedraal in Moskou, Rusland

Chinese Muur in Beijing, China

Drijven in de Dode Zee, Jordanië

Yosemite National Park, West-Amerika

Wat Xiengthong tempel in Luang Prabang, Laos

Preikestolen, Lysefjord, Noorwegen

Petra, Jordanië

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een mailtje t.a.v. Bart Pomp naar:

info@tenzingtravel.nl

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.