Charlotte Engelkes

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Canada, Griekenland, Ierland, Noorwegen, Spanje, Schotland

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Niagara Falls in Canada

De beste manier om de machtige Niagara Falls te ervaren, is per boot. Het water dat met een oorverdovend geluid naar beneden klettert is een waar natuurspektakel! En je beleeft het van zo dichtbij, dat het onvermijdelijk is dat je nat wordt. Een poncho is hier geen overbodige luxe. Maar wat een geweldige herinnering!

Kanoën op de Saco River, New Hampshire in Amerika

Tijdens mijn rondreis aan de oostkust van Amerika met mijn familie zijn we gaan kanoën op de Saco River. Wat een verrassing was dat! De omgeving was prachtig.

Peyto Lake langs de Icefield Parkway

Route over de Icefields Parkway in West-Canada

Tijdens het rijden in Canada heb ik mij onderweg alles behalve verveeld. De wegen zijn prachtig afwisselend; het asfalt (soms met de typerende gele strepen) met op de achtergrond hoge bergpieken, de groene bossen en de blauwe meren. En dan heb je ook nog eens de kans om wildlife te spotten langs de weg, zoals beren, elanden en wapiti’s. Het meest heb ik genoten van de rit over de Icefields Parkway. Dit is de route tussen Banff en Jasper en het staat bekend als één van de mooiste wegen van de wereld. Niets is minder waar! Het is daar zó mooi, het lijkt haast of je over een filmset rijdt. We passeerden witte gletsjers, hoge bergpieken en groene bossen. Ook reden we langs watervallen en azuurblauwe meren, zelfs vlak langs de weg. Een route die uitnodigt voor vele stops dus! Mijn tip daarom: begin op tijd aan deze rit, want je zult onderweg vaak willen stoppen voor een mooie foto of een picknick.

Mijn bucketlist

Japan

Japan is zó anders dan andere landen waar ik tot nu toe ben geweest, dat moet ik gewoon ontdekken. De overweldigende steden, de verrassende natuur, het lekkere eten en natuurlijk de bijzondere cultuur.

1

Lapland

Het lijkt me fantastisch om het noorderlicht te zien en dat dan in combinatie met een huskytocht, lopen over bevroren meren, slapen in glazen iglo’s… dat klinkt toch als de perfecte wintervakantie?

2

Australië

Ik wil zoveel mogelijk zien van dit immens grote land. Het lijkt mij een avontuur om zoveel mogelijk routes over land af te leggen en op deze manier de spectaculaire natuur in me op te nemen.

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Charlotte

Edinburg, Schotland

Toronto, Canada

Grand Canyon, Amerika

Kajakken in Tofino

Tofino, Canada

Charlotte in Vancouver

Vancouver, Canada

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Charlotte Engelkes naar:

info@tenzingtravel.nl