Jorn van Rosmalen

Reisspecialist

Bezocht:

Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Sri Lanka, de Malediven, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Bali, New York

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

De Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een waanzinnig land waar ik de mooiste hikes heb gemaakt met onwerkelijke uitzichten. Als ik één van deze wandelingen moet uitlichten dan is het wel de Tongariro Crossing. Deze hike wordt beschouwd als een van de beste daghikes ter wereld en dat kan ik beamen. De route gaat dwars door een vulkanisch landschap waarbij je het gevoel hebt alsof je op Mars bent. Je loopt langs rokende kraters, ongelofelijk mooi gekleurde kratermeren, indrukwekkende vulkanen, en dichtbegroeide bossen. Ook heb ik een van de vulkanen beklommen en niet zomaar één, namelijk; Mount Doom. Deze vulkaan, bekend van The Lord of the Rings trilogie, was al een avontuur op zich. Er was namelijk geen pad en met handen en voeten klom ik omhoog. Je moest ogen en oren goed openhouden, omdat er regelmatig stenen naar beneden vallen. Uiteindelijk heb ik de top gered met een prachtig uitzicht over het vulkanisch landschap. De 23km durende hike zal ik niet zo snel vergeten. Reken maar dat ik goed geslapen heb die nacht.

 

Watervilla op de Malediven

Dit is een reismoment dat me ook altijd zal bij blijven. Als ik denk aan het ultieme vakantiegevoel, dan denk ik aan de Malediven. Een luxe villa op het water waarbij je zo de zee in kan duiken. Na lang sparen hebben mijn vriendin en ik dit vakantiegevoel zelf kunnen ervaren. Na een rondreis door Sri Lanka zijn we naar de Malediven gevlogen. De eerste paar dagen verbleven we op een lokaal eilandje en daarna naar het resort waar we drie nachten hebben vertoefd. Veel luxer dan dit gaat het waarschijnlijk niet meer worden. In de jacuzzi op het terras kijkend naar het helderblauwe water en het parelwitte strand. Hiernaast hebben we ook twee keer gedoken tussen de haaien, schildpadden en kleurrijke vissen.

 

The Lost City Track (La Ciudad Perdida)

Met zes vrienden ben ik gaan reizen door Colombia en hier hebben wij de Lost City Track volbracht. Dit is een vierdaagse trip dwars door de jungle van Colombia. Binnen twee dagen zijn we naar het hoogtepunt van de excursie gelopen; ‘La Ciudad Perdida’. Onderweg kom je watervallen, rivieren, prachtige uitzichten en ook inheemse volken tegen. Het mooiste van deze excursie vond ik toch het avontuurlijke. We sliepen midden in de jungle waar de spinnen over je klamboe liepen. Hierdoor werden zes “volwassen” mannen weer voor even kleine jongetjes die niet konden slapen ‘s nachts.

 

Mijn 'Bucket List'

Zuid-Afrika

Ik zou heel graag nog eens naar Zuid-Afrika willen om de Big Five te spotten. Ik heb in Sri Lanka al een keer een safari meegemaakt en dat smaakte zeker naar meer. Het lijkt mij heel bijzonder om dit een keer in Zuid-Afrika te doen. Hiernaast is Kaapstad een geweldige stad die ik zou willen bezoeken.

1

Hawaii

Ik heb altijd al is naar Hawaii willen reizen. De combinatie van ontspannen, de natuur en activiteiten lijkt me op deze bestemming heel speciaal. Het zou een droom zijn om het vulkanische landschap, de stranden en regenwouden die je vaak op tv ziet, in het echt te ervaren. Ook zou ik hier heel graag is willen duiken en surfen en de geschiedenis van Pearl Harbour lijkt me heel indrukwekkend.

2

Lapland

Lapland lijkt me heel bijzonder. Het noorderlicht is iets wat zeker op mijn bucketlist staat. Bovendien zijn de activiteiten hier echt uniek. Huskytochten, rendiersafari’s, sneeuwscootertochten, ijsvissen en langlaufen zijn ervaringen die je niet snel ergens anders zult vinden. De met sneeuw bedekte omgeving is ook een landschap dat ik nog niet eerder heb meegemaakt.

3

Mijn Fotoverslag

Kroatië

Uluru in Australië

Tongariro Crossing in Nieuw Zeeland

Hangbruggen in Costa Rica

Fietsen op Gili Air - Indonesië

Monteverde Rainforest in Costa Rica

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Jorn van Rosmalen naar:

info@tenzingtravel.nl