• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Tanzania Complete

12-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Wilt u naast de bekende highlights van Tanzania ook de minder bekende en toeristische nationale parken verkennen? Dan biedt deze rondreis door Tanzania u die mogelijkheid. Met uw eigen gezelschap en privé-chauffeur bezoekt u achtereenvolgend eerst het befaamd ... lees verder ↓


Highlights

 • Game drives in Serengeti National Park
 • Verblijf aan de Ngorongoro-krater, een wereldwonder van formaat
 • Drie binnenlandse vluchten in kleine toestellen
 • Verkennen van Ruaha en Selous
 • Verblijf in 4-sterren lodges en tented camps
Prijs op aanvraag


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Giraffen in het Ruaha NP
 • Serengeti NP
 • Olifant in het Lake Manyara NP
 • Leeuwin in het Selous Game Reserve
 • Olifanten in de Ngorongoro Krater
Giraffen in het Ruaha NP Serengeti NP Olifant in het Lake Manyara NP Leeuwin in het Selous Game Reserve Olifanten in de Ngorongoro KraterImpressies

Giraffen in het Ruaha NP
Serengeti NP
Olifant in het Lake Manyara NP
Leeuwin in het Selous Game Reserve
Olifanten in de Ngorongoro Krater


Reisinformatie


Wilt u naast de bekende highlights van Tanzania ook de minder bekende en toeristische nationale parken verkennen? Dan biedt deze rondreis door Tanzania u die mogelijkheid. Met uw eigen gezelschap en privé-chauffeur bezoekt u achtereenvolgend eerst het befaamde Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area. Om daarna in het kleine vliegtuigje te stappen en naar het zuiden van Tanzania te vliegen, waar twee spectaculaire nationale parken op u liggen te wachten, met de Big Five op de loer... Ruaha & Selous. U verblijft in 4-sterrenaccommodaties waarvan met name de ligging en de kleinschaligheid geweldig zijn! Een complete Tanzania-ervaring rijker keert u weer huiswaarts.
Tanzania Complete Tanzania CompleteDag tot dag

Aankomst Kilimanjaro › Arusha

Na aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro wordt u welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht. U overnacht in het Lake Duluti Serena Hotel in Arusha, gelegen aan de voet van Mount Meru aan de oever van Lake Duluti. Een ideale start van deze reis. Arusha heeft door haar hoge ligging op circa 1.350 meter een aangenaam klimaat. Er is een Afrikaanse markt en het is de moeite waard de kunstnijverheidscentra binnen te stappen. Er is uitstekend Makonde-houtsnijwerk te koop (O).

Arusha › Lake Manyara › Lake Eyasi

In de ochtend vertrekt u naar het Lake Manyara National Park. Eenmaal in het park aangekomen spendeert u de ochtend op zoek naar het wildleven in dit nationale park, om uiteindelijk op een mooie locatie te genieten van een picknicklunch. Na afloop rijdt u in westelijke richting naar Lake Eyasi. Alwaar u twee nachten zult verblijven in de prachtig gelegen Lake Eyasi Safari Lodge (O,picknicklunch,D).

Lake Eyasi

Dat Tanzania vele wildparken heeft en de Big Five herbergt is al bekend, maar over de cultuur van de verschillende dorpen en stammen is de kennis vaak nog beperkt. Vandaag gaat u met uw gids op pad om hier meer over te leren. U bezoekt kleine dorpen, ziet hoe landbouwbedrijven hier werken en leert over de vaak eeuwenoude tradities van de lokale stammen. U keert aan het einde van de middag terug naar uw lodge (O,L,D).

Lake Eyasi › Serengeti National Park

Vanuit Lake Eyasi rijdt u door het Ngorongoro-gebied naar het Serengeti National Park. De route die u aflegt naar uw overnachtingsplek is tevens meteen een game drive door dit fascinerende uitgestrekte nationale park. Serengeti bestaat voornamelijk uit savannen en hier en daar granieten rotsformaties en er heerst een aangename droge warmte. Dit wildpark behoort tot de mooiste van de wereld, niet alleen vanwege zijn bijzondere variatie aan wilde dieren die in grote kuddes over de vlakten trekken, maar ook om zijn spectaculaire landschap en weidse vergezichten. U arriveert einde middag bij Mbuzi Mawe Tented Camp (O,picknicklunch,D).

Serengeti National Park

Vandaag maakt u ochtend- en middagsafari's. Tijdens de game drives gaat u op zoek naar onder meer de zwart gemaande leeuwen, gestreepte hyena's, jakhalzen, buffels en gnoes. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een boeiend gebied (O,L,D).

Serengeti National Park › Ngorongoro Crater

Nog één laatste game drive in het Serengeti National Park, een picknicklunch bij de Olduvai-kloof en een bezoek aan het museum aldaar en dan op weg naar de Ngorongoro-krater. U verblijft twee nachten in de Ngorongoro Serena Lodge aan de rand van de krater (O,picknicklunch,D).

Ngorongoro Crater

Een hele dag die in het teken staat van het spotten van wild. Op de bodem van de Ngorongoro-krater is een biotoop ontstaan waar veel diersoorten zich thuisvoelen. Er zijn bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannen, dit alles op een relatief kleine oppervlakte. Er leven permanent leeuwen, antilopen, nijlpaarden en neushoorns. Met iets meer geluk ziet u hyena's, cheetah's, elandantilopen en luipaarden. De picknicklunch gebruikt u bij een klein meer met uitzicht op de nijlpaarden (O,picknicklunch,D).

Ngorongoro Crater › Arusha › Ruaha

De meest geweldige highlights van het noorden van Tanzania heeft u nu gezien. U keert terug naar Arusha. Waar echter de meeste rondreizen nu eindigen, reist u verder richting het zuiden om ook een minder toeristisch stukje van Tanzania te verkennen. U vliegt vanuit Arusha naar Ruaha waar u zult overnachten in de Ruaha River Lodge, met sfeervolle chalets aan de Great Ruaha River, een heerlijke overnachtingsplek (O, picknicklunch,D).

Ruaha

U verkent vandaag Ruaha National Park samen met de andere gasten van de Ruaha River Lodge. Het landschap varieert enorm; groene stroken langs de rivier, rotsformaties en savannes. Met name in het droge seizoen vindt u het meeste wild bij de rivier. U kunt hier leeuwen, hyena's en luipaarden verwachten, uiteraard met een beetje geluk. Tussen de ochtend- en middagsafari keert u terug naar uw lodge voor een lunch en wellicht een klein middagdutje (O,L,D)?

Ruaha › Selous

Uw laatste game drive is tevens ook de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Selous. Uw volgende overnachtingsplek is alweer een fraaie lodge: Selous Serena Camp. Kleinschalig met slechts 12 luxe tenten en gelegen op een geweldige locatie (O,L,D).

Selous

De safari's die u hier gaat maken zijn afwisselend te voet, per boot of per voertuig. En ook deze safari's maakt u samen met de andere gasten van het camp. Selous staat bekend om haar grote aantallen olifanten die hier voorkomen. De natuur is ongerept met acacia-bomen en begroeide savannes en de Rufiji-rivier is natuurlijk weer een ware trekpleister voor de dieren. Houd uw camera in de aanslag! Tussen de safari's door, is het heerlijk vertoeven in de lodge bij het infinity-zwembad (O,L,D).

Selous › Dar es Salaam of Zanzibar

Met een vlucht naar Dar es Salaam of met een vlucht naar Zanzibar voor een strandverlenging? Aan u de keuze. Feit is wel dat deze rondreis tot een einde is gekomen (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De safari's worden soms uitgevoerd met andere gasten van de lodge, maar het transport en de game drives 'en route' legt u in eigen gezelschap af
 • De binnenlandse vluchten zijn in kleine toestellen en in het gezelschap van andere gasten.

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies/activiteiten.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan het Blue Bay Resort & Spa, gelegen aan het brede strand aan de oostkust van Zanzibar.
De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

U reist in een 4-WD safarivoertuig met uw eigen gezelschap. Voor sommige safari's die door de lodges worden verzorgd deelt u het voertuig met andere gasten. Drie binnenlandse vluchten: Arusha - Ruaha, Ruaha - Selous en Selous - Dar es Salaam/Zanzibar (ook deze vluchten zijn niet op privé-basis).

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me