Een reis naar het zevende (koudste) continent op aarde, is misschien wel de meest bijzondere reis die u kunt maken. Dit, vooral witte, continent is niet te vergelijken. Zo heeft Antarctica, buiten de onderzoekers, geen vaste inwoners en is het een beschermd natuurgebied dat tot geen enkel land behoort. Misschien is dit het wat deze witte wereld zo magisch maakt. De ruige landschappen vol fjorden, gletsjers en drijvende ijsbergen zijn een waar paradijs voor duizenden pinguïns, zonnebadende robben en opspringende walvissen. Dit wilt u toch zelf ervaren tijdens een cruise naar Antarctica?

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een expeditiereis naar Antarctica met Tenzing Travel

 • Een kleinschalig schip voor de meest unieke Antarctica ervaring
 • Bijzondere belevingen inbegrepen
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
 • Oneindige persoonlijke aandacht voor u
 • Deskundig advies van onze specialisten
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Flexibiliteit en maximale zekerheid
Kajakken door ijszee Antarctica

Onze bestemmingen voor een rondreis door Antarctica

Antarctica is zoals de meeste mensen weten een fascinerend, met ijs en sneeuw bedekt continent. Maar er is meer dan alleen ijs en sneeuw. Antarctica biedt een wereld vol ongeëvenaarde schoonheid.

Ga op reis naar Antarctica en u wordt gegarandeerd verrast door het bijzondere wildlife van Antarctica. Hier ziet u keizerspinguïns en ijsberen in hun natuurlijke habitat en vaart u op een kleinschalig schip langs de meest indrukwekkende gletsjers. Een reis naar Antarctica is niet simpelweg een avontuur; het is een ontdekkingsreis die diep in uw geheugen gegrift zal blijven.

Rondreis Antarctica op maat

Een rondreis door Antarctica is een onvergetelijke ervaring, hoe u deze reis dan ook inricht. Wij luisteren goed naar uw wensen en stellen deze centraal om uw droomreis te realiseren. We zijn eerlijk en transparant over de mogelijkheden en denken met u mee. Vaak wordt de reis naar Antarctica gecombineerd met een reis door Patagonië. Laat ons uw reis naar Antarctica op maat voor u inrichten.

In de spotlights

Sfeerimpressie: Antarctica

Pinguins op de rotsen van Antarctica

Pinguins op de rotsen van Antarctica

Ocean Nova Cruise, Antarctica

Ocean Nova Cruise, Antarctica

Reizigers op Zodiac boottocht Antarctica

Reizigers op Zodiac boottocht Antarctica

Kajakken in oceaan rond Antarctica

Kajakken in oceaan rond Antarctica

Walvissen spotten bij Antarctica

Walvissen spotten bij Antarctica

Reisinformatie Antarctica

 • Over onze reizen
 • Algemene informatie

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Antarctica

Staat u open voor een onvergetelijke verkenningstocht door het betoverende Antarctica? Onze deskundige reisspecialisten staan klaar om al het mogelijke te doen om uw droomreis werkelijkheid te maken. Met een persoonlijke benadering en zorg voor al uw verlangens verzekert Tenzing Travel kwaliteit en leveren wij een reiservaring die al uw verwachtingen zullen overtreffen:

Een kleinschalig schip voor de meest unieke Antarctica ervaring

Bent u klaar voor een once-in-a-lifetime avontuur? Dan kunt u Antarctica niet beter verkennen dan op een van de schepen van Tenzing Travel. Vanaf het schip kunt u diverse wilde dieren spotten en door de kleinschaligheid van het schip is het een intieme en indrukwekkende ervaring om nooit meer te vergeten.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel bent u ervan verzekerd dat alles van A tot Z voor u wordt geregeld. Onze deskundige reisspecialisten staan klaar om uw droomreis werkelijkheid te maken. Van het plannen van de route en het kiezen van accommodaties tot het organiseren van excursies en transfers, alles is geregeld! Zo kunt u zorgeloos op vakantie en genieten van het adembenemende Antarctica.

Deskundig advies van onze specialisten

De reisspecialisten van Tenzing Travel doen hun uiterste best om uw reis volledig op maat te maken. Met aandacht voor al uw wensen en een persoonlijke touch wordt er gekeken naar alle mogelijkheden. Wij waarborgen kwaliteit en bieden een reiservaring die aan al uw verwachtingen voldoet.

24/7 bereikbaar tijdens uw reis

Heeft u vragen of wilt u iets anders melden tijdens uw reis naar Antarctica? De reisspecialisten van Tenzing Travel staan altijd voor u klaar. Of het nu ‘s nachts is of overdag, u kunt rekenen op de steun en hulp van de reisspecialisten van Tenzing Travel.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten van een reis naar Antarctica?

Een reis naar Antarctica is een zeer bijzondere reis die niet alledaags gedaan wordt. Dit betekent in veel gevallen ook een goede voorbereiding, zodat u optimaal kunt genieten van dit prachtige continent. Hieronder een aantal zaken, welke belangrijk zijn om rekening mee te houden met de reis.

Hoe duur is een reis naar Antarctica?

Een reis naar Antarctica is erg bijzonder en daarbij ook niet goedkoop. Het ligt volledig aan uw wensen en u kunt diverse reizen boeken tussen de 5.000 euro en 15.000 euro. Omdat wij alle reizen op maat maken, verzoeken we u voor een goede prijsindicatie contact op te nemen met onze reisspecialisten.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een reis naar Antarctica?

Antarctica is officieel geen land en behoort hierdoor bij niemand. U kunt Antarctica alleen bezoeken vanuit Argentinië of Chili. Uw reisdocumenten hiervan zijn van toepassing voor een bezoek aan Antarctica.

Voor Chili:

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Chili. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelboeking of een ticket voor uw doorvlucht).

Voor Argentinië:

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Argentinië verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelboeking of een ticket voor uw doorvlucht).

Wat is het beste moment om naar Antarctica te reizen?

U kunt Antarctica het best bezoeken in de “zomer” deze loopt van november tot en met maart. De temperaturen in deze maanden verschillen tussen de -15 graden celcius en +5 graden celcius. Ook zijn de dagen erg lang. Het kan tot wel 22 tot 24 uur per dag licht zijn.

Met welke valuta betaalt men in Antarctica?

De munteenheid in Antarctica is de Amerikaanse Dollar (USD). Op Antarctica staat slechts één geldautomaat. Vergeet dus niet cash geld mee te nemen op uw reis naar Antarctica. Creditcards worden over het algemeen wel geaccepteerd.

Regent het vaak in Antarctica?

Antarctica is niet alleen het meest ijskoude en winderige continent, maar het wordt ook beschouwd als het droogste continent ter wereld. De gemiddelde neerslaghoeveelheden zijn dermate weinig dat op andere locaties op aarde deze condities zouden leiden tot een woestijnklimaat. Vanwege de kou komt regen er nooit voor; in plaats daarvan valt de schaarse neerslag in de vorm van sneeuw.

Welke kleding is geschikt voor Antarctica?

Houd uzelf goed warm in dit koude land en bereid uzelf voor met verschillende soorten warme kledingstukken, zoals:

 • Warme wollen kleding
 • Waterdichte handschoenen
 • Een muts
 • Een sjaal
 • Een dikke winterjas

Voor extra warmte u ook nog overwegen om thermische kleding mee te nemen:

 • Dik wollen thermisch ondergoed
 • Shirts met lange mouwen
 • Thermische sokken

Ook kunt u uzelf extra warm houden door diverse lagen kleding over elkaar aan te trekken, zoals:

 • Een extra fleecebroek
 • Een fleecevest

Deze kleding helpt u om goed warm te blijven tijdens uw avontuur in Antarctica.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Antarctica?

Antarctica is een groot gebied en er zijn daarom ook diverse tijdzones. Ook is de zomer- en wintertijd van Nederland en Antarctica andersom:
– Mawson: 4 uur later (wintertijd), 3 uur later (zomertijd).
– Davis: 6 uur later (wintertijd), 5 uur later (zomertijd).
– Casey: 7 uur later (wintertijd), 6 uur later (zomertijd).
– McMurdo en South Pole: 12 uur later (wintertijd), 10 uur later (zomertijd).