• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

● Snorkelen in prachtig gebied
● Vulkanisch eiland Anak Krakatau
● Kennismaking met Baduy-stam

Java Soft Adventure

6-daagse individuele reis

Tijdens deze 6-daagse rondreis door West-Java gaat u van de gebaande paden af. U legt het grootste gedeelte van deze tour af per boot om zo op unieke plekjes te belanden waar niet elke reiziger zomaar komt. Tijdens deze avontuurlijke korte reis verkent u al s... lees verder »
Vanaf € 2332,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Kleurrijke onderwaterwereld
 • Java
Kleurrijke onderwaterwereld JavaImpressies

Kleurrijke onderwaterwereld

Java


Reisinformatie

Tijdens deze 6-daagse rondreis door West-Java gaat u van de gebaande paden af. U legt het grootste gedeelte van deze tour af per boot om zo op unieke plekjes te belanden waar niet elke reiziger zomaar komt. Tijdens deze avontuurlijke korte reis verkent u al snorkelend de prachtige onderwaterwereld, zet u voet aan land op een actief vulkanisch eiland en ontmoet u de bijzondere Baduy-stam. Een zeer bijzondere ervaring!

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen.
Reisnaam:
Java Soft Adventure
Reistype:
6-daagse individuele reis
Kenmerken:
Individueel met gids Actief Natuur
Reiscode:
FD4369
Prijsinfo:
v.a. € 2332,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties

Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner) 

● Genoemde activiteiten.

Niet inbegrepen

Intercontinentale en binnenlandse vluchten

Eventuele toeslagen en verplichte diners tijdens feestdagen en festivals

Facultatieve activiteiten/excursies

Persoonlijke uitgaven en fooien

Visum.

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.


Jakarta → Carita Beach

Na aankomst op de luchthaven volgt direct de transfer per auto naar de kustplaats Carita Beach waar u vannacht zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Carita Beach → Krakatau-archipel

Na het ontbijt rijdt u naar de haven voor de boottocht naar het eiland Krakatau. Na ongeveer 4 à 5 uur te hebben gevaren arriveert u in de Krakatau-archipel. Hier heeft u de gelegenheid om even af te koelen in zee en al snorkelend de onderwaterwereld te verkennen. Hierna vaart u langs steile kliffen van diverse eilanden, overblijfselen van het oorspronkelijke eiland Krakatau na de verwoestende uitbarsting van de vulkaan in 1883. U vaart om het actieve vulkanische eiland Anak Krakatoa. 'de zoon van Krakatau', heen en als de omstandigheden rondom de activiteit van de vulkaan veilig zijn gaat u hier aan land en bouwt uw kamp op voor de nacht. (Indien het niet mogelijk is om te overnachten op Anak Krakatau zult u verblijven op een tegenover gelegen eiland vanwaar u goed zicht heeft op Anaka Krakatau). U geniet van de lunch op het strand waarna u genoeg tijd heeft om te zwemmen of de omgeving op eigen houtje te verkennen (O,L,D).

Krakatau-archipel → Peucang Island

Neem deze ochtend nog even een verfrissende duik en bezoek (indien u overnacht op Anak Krakatau) voor een laatste keer de krater. Als de zee kalm genoeg is maakt u, op weg naar uw volgende bestemming, nog een stop om te snorkelen bij het koraalrif in de buurt van het eiland Rakata. Hierna vaart u door naar het eiland Peucang, gelegen bij het westelijke puntje van het schiereiland Ujung Kulon. Na de lunch kunt u kiezen, gaat u het eiland verkennen of geeft u de voorkeur aan een middagje op het prachtige strand (O,L,D)?

Peucang Island → Handeleum Island

Na het ontbijt gaat u wild spotten op de vlaktes van Cidaon, waar regelmatig diverse soorten wilde dieren gezien worden. Hierna vervolgt u uw reis per boot naar het eiland Handeleum, vanaf waar u rond 15.00 uur een korte boottrip maakt naar de Cigenter-rivier voor een kanotocht. Twee uur lang vaart u per kano door de jungle en heeft u de kans om prachtig 'wildlife' te zien. Zo leven hier onder meer pythons, neushoornvogels en krokodillen, maar zelfs de neushoorn wordt hier nog weleens gespot! Na de lunch in een lokaal restaurant heeft u de rest van de dag ter vrije besteding (O,L,D).

Handeleum Island → Baduy

Per boot reist u vandaag naar de haven van Carita om vanuit daar per auto de 3 uur durende reis naar Ciboleger af te leggen. Vanuit Ciboleger begint u aan de wandeling naar Gajeboh, waar u kennis zult maken met de Baduy-stam. In de middag verkent u te voet de omgeving en leert u meer over de activiteiten van de Baduy-gemeenschap, zoals het verbouwen van rijst en het produceren van bruine suiker. Dineren en overnachten doet u bij het hoofd van de Baduy-stam, een unieke ervaring (O,L,D).

Baduy → Jakarta

Vroeg uit de veren voor een wandeltocht naar de top van Gajeboh Hill, waar u geniet van de zonsopgang. Hierna gaat u op weg naar het dorp Cicakal, waar u nog meer te weten komt over de 'way of life' van de Baduy-gemeenschap. U brengt nog een bezoek aan het Baduy-meer voor u vanuit Ciboleger naar Jakarta reist. Bij aankomst in Jakarta komt deze reis tot een einde (O,L).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Verblijf in simpele accommodaties en tenten, één nacht verblijf in een lokaal dorpshuis.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per (airco)auto en boot.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Het is mogelijk om voor of na de reis overnachtingen bij te boeken. Wat dacht u bijvoobreeld van extra nachten in het Alila Jakarta? Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Deelnemers

Minimaal 2.

Bijzonderheden

Op dag 2 kan het zijn dat u op een ander eiland verblijft dan Anak Krakatau. Dit i.v.m. de vulkanische activiteit van het eiland
● Deze reis is op basis van eenvoudige accommodaties.

VertrekdatumPrijs p.p.

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.