Highlights of Vietnam

11-daagse privéreis

Tijdens deze populaire reis ziet u in een kort tijdsbestek de belangrijkste hoogtepunten van Vietnam: de hoofdstad Hanoi met nog duidelijk de sfeer uit de Franse koloniale tijd, de prachtige baai van Halong, de overblijfselen van de klassieke Cham-beschaving in Danang, het pittoreske havenplaatsje Hoi An en de vroegere keizerstad Hue.
lees verder

Reisfoto's

Een local op de fiets in Hoi An

Een local op de fiets in Hoi An

Lantaarns in Hoi An

Lantaarns in Hoi An

Een strand nabij Danang

Een strand nabij Danang

De Buu Long Temple in Ho Chi Minh Stad

De Buu Long Temple in Ho Chi Minh Stad

My Son in Vietnam

My Son in Vietnam

Highlights

 • Koloniaal Hanoi
 • De mysterieuze Halong Bay
 • De historische steden Hue & Hoi An
 • Bruisend Ho Chi Minh-Stad
 • De Cu Chi-tunnels
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze populaire reis ziet u in een kort tijdsbestek de belangrijkste hoogtepunten van Vietnam: de hoofdstad Hanoi met nog duidelijk de sfeer uit de Franse koloniale tijd, de prachtige baai van Halong, de overblijfselen van de klassieke Cham-beschaving in Danang, het pittoreske havenplaatsje Hoi An en de vroegere keizerstad Hue. De reis eindigt in Ho Chi Minh-Stad, waar u ook nog de omgeving verkent. Tussen de drie hoofdregio's van Vietnam reist u met het vliegtuig, zodat u geen lange rij-afstanden heeft. Kortom, in een korte tijd ziet u het mooiste wat Vietnam te bieden heeft.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Hanoi in Vietnam.

Dag 2

Aankomst Hanoi

One Pillar Pagode in Hanoi

One Pillar Pagode in Hanoi

Na aankomst in Hanoi wordt u naar uw hotel gebracht. Vanmiddag maakt u een begeleide wandeltocht door het oude gedeelte van de stad en bezoekt u onder meer de Ngoc Son-tempel. U woont bovendien een waterpoppenshow bij, een unieke traditionele Vietnamese kunstvorm. Hierbij staan de artiesten tot hun middel in het water en bedienen de poppen, zodat de poppen boven het water bewegen, dansen en lachen. U overnacht in het sfeervolle oude centrum van Hanoi, zodat u aan het eind van de dag nog de nachtmarkt kunt bezoeken als u dat wilt.

U verblijft in Silk Path Boutique Hanoi - Hanoi
Dag 3

Hanoi - Halong

De Jasmine schip in Halong Bay

De Jasmine schip in Halong Bay

In de ochtend bezoekt u het mausoleum (gesloten op maandag, vrijdag en in de maanden oktober en november) en de One Pillar Pagoda, het voormalige woonhuis van de beroemdste vrijheidsstrijder van de 20e eeuw, Ho Chi Minh. Daarna wordt u naar Halong gebracht, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de magnifieke Baai van Halong. In deze baai rijzen meer dan 3.000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog en vormen daarmee een van de mooiste landschappen van Vietnam. Terecht dat dit gebied een plekje op de Werelderfgoedlijst van Unesco heeft verworven. U gaat de baai bewonderen en zelfs overnachtingen aan boord van een traditionele junk. U heeft dan bovendien de mogelijkheid om te zwemmen of een stukje van de baai per kajak te verkennen. Bij zonsondergang kunt u tot slot nog even terugdenken aan de hoogtepunten van de dag onder het genot van een koel drankje op het dek bij de bar en alle maaltijden zijn dan inbegrepen.

U verblijft in Halong Plaza - Halong Bay
Dag 4

Halong - Hanoi

Lokale markt in Hanoi

Lokale markt in Hanoi

Tijdens een boottocht verkent u vanochtend de baai van Halong. U vaart langs vele eilandjes en stopt voor een bezoek aan enkele grotten, waaronder de mooie grotten van Thien Cung. U luncht aan boord. Na aankomst bij de pier rijdt u terug naar Hanoi, waar u overnacht in een hotel in de koloniale Franse wijk.

U verblijft in Paradise Boutique Hotel - Hanoi
Dag 5

Hanoi - Hue

Vietnamese vrouw op een brommer in Hue

Vietnamese vrouw op een brommer in Hue

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Hue, een prachtige stad aan de Parfum-rivier met veel historie. Het werelderfgoed Hue was vanaf de 17e eeuw tot aan 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige monumenten en bouwwerken, zoals de keizerlijke Citadel die naar de Verboden Stad in Beijing is gemodelleerd. Na aankomst heeft u de rest van de dag vrij. U kunt zelf een fiets huren om de omgeving te verkennen. Ook kunt u optioneel een excursie boeken naar het dorpje Than Toan. Hier wandelt u langs het culturele erfgoed in deze rustieke omgeving.

U verblijft in The Scarlett Boutique Hotel - Hue
Dag 6

Hue - Danang - Hoi An

Vissers bij Hoi An

Vissers bij Hoi An

U start de dag met een boottocht over de Parfum-rivier en bezoekt de Thien-Mu pagode. Vervolgens rijdt u naar de Keizerlijke Citadel en verkent u de kleurrijke Dong Ba-markt. De middag staat in het teken van de rit (afhankelijk van de weersomstandigheden) over de Hai Van-Pass (de Wolken-pas) naar Danang. Dit is een bergpas met, bij goed weer, zeezicht. In Danang bezoekt u het Cham Museum en de marmeren bergen waarna u doorrijdt naar Hoi An.

U verblijft in G Boutique Resort - Hoi An
Dag 7

Vrije dag My Son

Straatbeeld van Hoi An

Straatbeeld van Hoi An

U gaat vandaag naar My Son, de hoofdstad van het vroegere Champa-rijk. My Son is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is gelegen in een groene vallei en u vindt hier oude torens en ruïnes uit de 7e-13e eeuw. Terug in Hoi An maakt u een boottocht over de Thu Bon-rivier en ziet u verschillende lokale dorpjes die langs de rivier liggen.

U verblijft in G Boutique Resort - Hoi An
Dag 8

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh-Stad

Ho Chi Minh stad

Ho Chi Minh stad

Vanochtend wandelt u met een ervaren gids door de historische stad. Hoi An was een welvarende haven van de 16e-18e eeuw. U brengt een bezoek aan de lokale markt, de 400 jaar oude Japanse brug en het Tan Ky-huis. Daarna verlaat u Hoi An en wordt u naar de luchthaven van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh-Stad. Uiteraard wordt u bij aankomst naar uw hotel gebracht. Hier heeft u twee overnachtingen.

U verblijft in Fusion Suites Sai Gon - Ho Chi Minh
Dag 9

Vrije dag Cu Chi & Ho Chi Minh-Stad

De Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh

De Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh

U reist naar de indrukwekkende tunnels van Cu Chi. In het tunnelsysteem verborg de bevolking al in 1948 wapenvoorraden voor de Fransen, maar tijdens de Vietnam-oorlog werd het tunnelstelsel uitgebreid zodat er uiteindelijk meer dan 200 kilometer tunnel tussen Cholon en de Cambodjaanse grens liep. In de middag arriveert u terug in Ho Chi Minh-Stad waar u een stadsrondrit maakt met een bezoek aan Chinatown, de Thien Hau-pagode, het Historisch Museum (op maandag gesloten) en een korte stop bij het voormalige Presidentiële Paleis.

U verblijft in Fusion Suites Sai Gon - Ho Chi Minh
Dag 10

Ho Chi Minh-stad - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 11

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, hepatitis A en buiktyfus. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Vietnam kunt u het gehele jaar bezoeken. Het is een “uitgerekt” land, waardoor er nogal klimaat verschillen zijn. Alleen het noorden kent van december tot ongeveer maart perioden waarin het koud en mistig kan zijn. Tegelijkertijd is het in het zuiden dan nog steeds warm en tropisch. Op grotere hoogten kan het eveneens fris zijn. De regentijd kent, zoals in alle landen, een flinke tropische bui in de namiddag. De neerslag is dan wel heftig, maar vervolgens klaart het weer op. In de maanden juli en augustus is de kans op een tyfoon het grootst. 

Vietnam heeft een tropisch regenklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. Het klimaat is onder te verdelen in twee regio’s:
Zuiden: tropisch, gemiddelde jaartemperatuur van 28 graden. De regentijd is van mei tot november.
Noorden: de regenperiode is van april tot oktober (dus korter). De gemiddelde temperatuur is ongeveer 25 graden. April tot september zijn de warmste maanden. In de hoger gelegen gebieden kan het in de winter vriezen en er kan sneeuw liggen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Vietnam geldig is. Verder dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit moet u voor vertrek laten verzorgen. Dit kan online (Nederlandse nationaliteit) of door middel van een autorisatie brief (Belgische nationaliteit), die u na reservering zult ontvangen. Hiermee kunt u naar de Ambassade om het visum te laten verzorgen. Bij boeking zullen we u uiteraard nader informeren.

Tijdsverschil

In onze zomer is het in Vietnam 5 uur, en in onze wintertijd 6 uur, vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Singapore Airlines vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij Singapore Airlines
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Overige excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
 • Bezienswaardigheden kunnen gesloten zijn vanwege een nationale feestdag in Vietnam
 • Het Ho Chi Minh-mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november en het Historisch Museum in Ho Chi Minh-Stad is gesloten op maandag.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Halong Bay

Waarom naar Vietnam met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Advies uit eigen ervaring
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds