Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Rondreis Ouro Preto en Belo Horizonte

De streek ten noorden van Rio wordt ook wel het hart van Brazilië genoemd: er is welvaart, grote economische activiteit, koloniale stadjes, het rijke Belo Horizonte – hoofdstad van de staat Minas Gerais en een rijk cultureel leven.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Brazilië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Igreja Nossa Senhora das Mercês, Ouro Preto

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Brazilië

Reisinformatie Ouro Preto en Belo Horizonte

  • Overzicht

Het gebied tussen Rio de Janeiro en Belo Horizonte – de deelstaat Minas Gerais – ligt bezaaid met koloniale stadjes en is rijk aan cultuur.

Ouro Preto

Tussen Rio en Belo Horizonte liggen talrijke koloniale stadjes vol barokkerken en mooie panden die zo uit Portugal geïmporteerd lijken. Ouro Preto is terecht de toeristische topper met leuke gezellige winkelstraten en mooie boetiekhotels. Tiradentes is rustiger maar even mooi. In het stadje Congonhas staan bij de pelgrimskerk de levendige beelden van de 12 apostelen al twee eeuwen de pelgrims op te wachten. De kunstenaar Aleijadinho werd er beroemd mee. Al deze stadjes liggen in een prachtig landschap van groene heuvels die aan Engeland doen denken.

Inhotim

Nog niet beroemd maar wel op weg te worden, is Inhotim. Inhotim ligt in Brumadinho, ten zuidwesten van Belo Horizonte.  Het is een groot landschapspark van 150 hectare met schitterende tropische planten en bomen, paviljoens met kunst van Braziliaanse kunstenaars, sculpturen in het groen en allerlei gespecialiseerde tuinkamers met bijvoorbeeld orchideeën, cactussen en andere bijzondere palmen).

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.