Rondreis Merengebied

Stop ook eens bij een van de vele warmwaterbronnen in het merengebied. Al rondtoerend ziet u regelmatig een bordje naar een zwembad verwijzen, waar het heerlijk rustig badderen is: wellness in de vrije natuur!

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Chili met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Chiloé Island

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anouk Vial

Reisspecialist Chili

Reisinformatie Merengebied

  • Over onze reizen

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiend heuvelland, landerijen, kleine dorpen, talloze meren en natuurlijk de bergwereld van de Andes. De hellingen zijn bedekt met bossen en overal zie je de met sneeuw bedekte vulkaantoppen. Zonder die vulkanen lijkt het wel Europa, bijvoorbeeld het Beierse Woud maar het is ongepolijster en vooral leger.

Hoogtepunten van uw reis door het Merengebied

Warmwaterbronnen

Aan de Chileense kant van het Merengebied zijn overal warmwaterbronnen. U hoeft er niet voor naar een luxe spa, zelfs eenvoudige hosterias hebben een bronnenbad en al rondtoerend ziet u regelmatig een bordje naar een zwembad verwijzen, waar het heerlijk rustig badderen is: wellness in de vrije natuur.

Steppe

Aan de oostkant van de Andes gaan de bossen geleidelijk over in opener landschap en tot slot zelfs in steppe. In Chili liggen in het vlakke land aan de voet van de bergen grote veeboerderijen, bijna Hollands van karakter.

Andes

Maak een autoreis en maak de doorsteek door het Andes-gebergte. Een onvergetelijke ervaring! U kunt de doorsteek maken tussen Puerto Varas en Baroliche of met de autoferry over het meer Pirihueico tussen Puerto Fuy en San Martin. U steekt in beide gevallen de grens over met Argentinië.

Plaatsen en regio’s in het Merengebied

Puerto Varas

Het kleine gezellige toeristenplaatsje Puerto Varas ligt 60 km naast de havenstad Puerto Montt aan het mooie Llanquihue meer (uitspraak: sjan-kie-hoe-é).

Chiloé

Chiloé is het grootste eiland in de Chileense fjorden en gemakkelijk te bereiken met de pont ten zuidwesten van Puerto Montt. Een dagtrip vanuit Puerto Varas is voldoende voor een goede indruk.

Pucon

Kleine plaats aan het Lago Villarrica en een goede uitvalsbasis voor verkenningen van de vulkanen en de vele warmwaterbronnen.

Lago Villarica

Ten noorden van het Lago Villarrica liggen twee nationale parken die beroemd zijn om de schitterende auracaria-bossen. U kent die bomen wel, ze staan soms in Nederlandse voortuintjes en worden ook wel slangenboom genoemd. in hun natuurlijke habitat en in meervoud worden het feërieke bossen!