• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

Buenos Aires
Valdés: zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns
Vuurland
Perito Moreno-gletsjer
Wijnvalleien en indianendorpjes
Iguazú-watervallen
Tenzing Travel Bestseller

Best of Argentina

15-daagse individuele reis

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Vald... lees verder »

Vanaf € 2740,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Plaza San Martin is begin- en eindpunt van onze fietstours
 • Argentinië Buenos Aires La Boca kunsstraatje
 • Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires
 • Op het kerkhof van Recoleta ligt ook het graf van Evita Perón
 • Plaza de Mayo, het bekendste plein van Buenos Aires
Plaza San Martin is begin- en eindpunt van onze fietstours Argentinië Buenos Aires La Boca kunsstraatje Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires Op het kerkhof van Recoleta ligt ook het graf van Evita Perón Plaza de Mayo, het bekendste plein van Buenos AiresImpressies

Plaza San Martin is begin- en eindpunt van onze fietstours
Argentinië Buenos Aires La Boca kunsstraatje
Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires
Op het kerkhof van Recoleta ligt ook het graf van Evita Perón
Plaza de Mayo, het bekendste plein van Buenos Aires


Reisinformatie

Dit is ons meest complete rondreis. Alle bekende bezienswaardigheden van Argentinië komen aan bod. U begint met flaneren in cultureel Buenos Aires. Daarna wordt u meteen ondergedompeld in het natuurschoon van Patagonië. Van zeeolifanten en pinguïns op Valdés naar Vuurland met het legendarische Beaglekanaal. De gigantische gletsjers bij El Calafate rechtvaardigen alleen al de reis!  En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta in het noordwesten van het land. Hier zijn grillige en kleurrijke rotsformaties te bewonderen, u ziet kleine oases met indianendorpen en  wijngaarden tot aan de horizon. De watervallen van Iguazú vormen het spectaculaire sluitstuk van de reis.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en de aankomsttransfers. Vertrektransfers zijn zonder gids.

Best of Argentina Best of Argentina

Beleef meer

• Boek een mini-icetrekking op de Perito Morenogletsjer. Geweldige belevenis, leeftijdsgrens 65 jaar.
• Wandel op dag 9 met de gids terug naar Cristina, met veel uitleg onderweg in een schitterende natuurwereld.

Reisnaam:
Best of Argentina
Reistype:
15-daagse individuele reis
Reiscode:
FD4171
Prijsinfo:
v.a. € 2740,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek ons

Inbegrepen

• Reis en maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)
• Genoemde excursies en activiteiten op groepsbasis, inclusief entreegelden
• De excursie Tierra del Fuego in Ushuaia is op privébasis.
• Privé-transfer van de luchthaven naar de hotels en v.v.
• Engelssprekende gidsen. Geen gids tijdens de vertrektransfers
• Tangovoorstelling inclusief diner met wijn/soft drinks en privétransfer

Niet inbegrepen

• Intercontinentale vluchten
• Binnenlandse vluchten (dag 3: Buenos Aires-Trelew; dag 5: Trelew-Ushuaia; dag 7: Ushuaia-El Calafate; dag 10: El Calafate-Salta; dag 13: Salta- Iguazu)
• Walvisexcursie vanaf € 114,- p.p.
• Persoonlijke uitgaven zoals bijv. fooien

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse of eersteklasse hotels.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)

Vervoer

Excursies per airco (mini)bus. Buenos Aires - Trelew - Ushuaia - El Calafate - Salta - Iguazú per vliegtuig.

Verlenging

Vanuit Iguazú kunt u rechtstreeks naar Rio de Janeiro vliegen en daar overstappen op de KLM-vlucht naar Amsterdam. U hoeft niet terug te vliegen naar Buenos Aires. Een extra dagje Rio ligt dus voor de hand.

Deelnemers

Minimaal 2 deelnemers. Transfers zijn op privébasis, excursies zijn op groepsbasis

Bijzonderheden

De beste periode voor deze reis zijn de maanden oktober t/m april. In de overige maanden is het winter in Patagonië, sommige excursies worden dan niet aangeboden.
De walvisexcursie op dag 4 is alleen mogelijk in de maanden juni t/m november

Best of Argentina Best of Argentina

Aankomst Buenos Aires

Na aankomst ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen.

Buenos Aires

U maakt een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder meer het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca, de tangowijk San Telmo en de wijk Recoleta met de elegante lanen en parken, de ambassades en de musea. In de avond bezoekt u een tango & dinner show in stijl (O,D).

Buenos Aires → Puerto Madryn

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Trelew. Vanaf het vliegveld begint meteen uw excursie. Punta Tombo is een kaap op 100 kilometer ten zuiden van Trelew. Hier broeden in de Patagonische zomermaanden de Magelhaenpinguïns. Het is een enorme kolonie, u loopt er dwars doorheen! In de middag terugrit via Trelew naar Puerto Madryn. Twee nachten.

Puerto Madryn. Excursie Valdés

Vandaag uw uitstapje naar het beroemde schiereiland Valdés. Groots steppelandschap, ogenschijnlijk niets te zien maar als u een scherp oog heeft, dan blijkt er veel leven te zijn: nandoe’s, woestijnhazen, mara’s en guanaco’s. In het dorp Puerto Pirámides maakt u een boottocht naar de walvissen in de baai. Ieder jaar tussen juni en december komen hier de zuidkapers naar toe om hun jongen te baren. De rondrit over het schiereiland leidt u naar de Punta Delgada, waar onderaan de kliffen op het strand een grote kolonie zeeolifanten verblijft. Op de terugweg is er een stop bij het bezoekerscentrum (O).

Puerto Madryn → Ushuaia

Transfer naar de luchthaven van Trelew, vlucht naar Ushuaia, Vuurland. Na aankomst transfer naar uw hotel en de rest van de middag vrij (O).

Ushuaia

In de ochtend een excursie door nationale park Tierra del Fuego: een prachtig landschap van bossen, velden, toendra en baaien. In de middag een vaartocht op het Beaglekanaal (zeeleeuwen, albatrossen, aalscholvers). (O).

Ushuaia ›  El Calafate

In de loop van de ochtend transfer en vlucht naar El Calafate voor 3 overnachtingen (O).

El Calafate

Excursie naar het nationale park 'Los Glaciares' dat 80 kilometer ten westen van El Calafate begint. Er is meteen al een drastische verandering in de vegetatie: van graslanden naar mooie bossen met inheemse boomsoorten. En dan staat u oog in oog met de beroemdste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno. Een geweldige ijsmassa, die langzaam in het meer schuift. Grote brokken ijs storten met veel lawaai in het water. De vele wandelpaden en boardwalks geven plenty uitzicht. Tijdens de boottocht voor het front van de gletsjer langs ervaart u eens te meer de omvang van de ijsmassa. U kunt facultatief deelnemen aan een wandeling over de gletsjer, de zogenaamde mini-icetrekking. Met schoenijzers loopt u onder begeleiding over de gletsjer (O).

El Calafate

Vandaag opnieuw naar het nationale park. U vaart over Lago Argentino naar de baai van de Upsalagletsjer (ruim 3 uur varen) en gaat dan aan land bij estancia Cristina, een verlaten schapenboerderij waar u kennis maakt met het harde pioniersbestaan van de Patagonische boeren. Met jeeps gaat u de bergen in naar een uitzichtspunt waar u een overweldigend panorama hebt over het gehele zuidelijk ijsveld van Patagonië. Met de  jeep retour naar de estancia voor lunchgelegenheid, museumbezoek en wandeling in de toendra. Met boot en bus terug naar het hotel (totale duur 12 uur). Facultatief: tegen een kleine toeslag wandelt u (i.p.v. jeep) met een gids van boven in 4 uur terug naar de estancia. (O)

El Calafate → Salta

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta (overstap in Buenos Aires). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht (O).

Salta → Humahuaca → Salta

U maakt een dagexcursie naar de Humahuaca-vallei, een totaal andere wereld dan het Patagonië van de afgelopen dagen. De vallei is een groen lint tussen kleurrijke rotshellingen, een langgerekte oase aan weerszijden van een verwilderde rivierloop. In het dal liggen de indianendorpen; u maakt verschillende stops om de sfeer op de dorpspleinen te proeven, rond te kijken op de bonte markten of voor een kerkbezichtiging. Bij Tilcara bezoekt u de ruïnes van de Pucara, een pre-Colombiaans fort en het archeologisch museum, in Purmamarca maakt u een rit door de Seven Colors Mountains en op de terugweg bezoekt u in de stad Jujuy de kathedraal (O).

Salta → Cafayate → Salta

Vandaag staat in het teken van woestijn en wijn. U rijdt in de beroemde Quebrada de las Conchas, een vallei omgeven door spectaculaire rotsformaties in mooie oker en dieprode kleuren, die door hun vormen allerlei bijnamen hebben gekregen zoals amfitheater of duivelskeel. Bij Cafayate  rijdt u tussen de wijngaarden. In het wijnmuseum komt u alles over de lokale wijnen te weten.  Op een van de terrasjes aan het gezellige dorpsplein is het genieten met een glas koele Torrontés. Wat een heerlijke dag (O)!

Salta → Iguazú

In de ochtend volgt een stadsrondrit door deze mooie koloniale stad en ziet u onder meer de kathedraal, het gemeentehuis geflankeerd door palmen en sinaasappelbomen en het opvallend felrood gekleurde San Francisco klooster. In het Mummiemuseum zult u verwonderd naar de mummies uit de Incatijd kijken, die in een ritueel graf op 6000 meter hoogte zijn gevonden. U sluit de rondrit af met een mooi uitzicht op de stad vanaf de San Benardinoheuvel. Tegen de avond transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Iguazú. Bij aankomst transfer naar het hotel (O).

Iguazú

U gaat de gehele dag op stap om rond te kijken bij de watervallen aan de Argentijnse kant. De watervallen zijn 2,5 kilometer breed en het  water valt in etappes naar beneden. Overal zijn voetpaden en wandelsteigers, die door jungle en over rivierbeddingen naar de vele uitzichtpunten leiden. U kunt zowel  beneden, als halverwege als bovenlangs wandelen. En overal is de natuur uitbundig: orchideeën, boomsalamanders en vooral heel veel bonte vlinderpracht! Voor het bezoek aan de meest spectaculaire waterval, de Duivelskeel, gaat u enkele kilometers met een treintje door de bossen en wandelt u honderden meters over steigers boven de rivier. Facultatief kunt u de 'Great Adventure' boeken. In zodiacs komt u dan tot wel heel dichtbij de watervallen. Poncho mee, want 'wet & wild' wordt het zeker (O)!

Iguazú

In de ochtend bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen: op de loopbruggen is de aanblik heel anders op de watervallen. U staat dit keer pal tegenover het donderende watergeweld. Aansluitend wordt u naar keuze naar het Argentijnse of Braziliaanse vliegveld gebracht waar de reis eindigt (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

• Reis en maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)
• Genoemde excursies en activiteiten op groepsbasis, inclusief entreegelden
• De excursie Tierra del Fuego in Ushuaia is op privébasis.
• Privé-transfer van de luchthaven naar de hotels en v.v.
• Engelssprekende gidsen. Geen gids tijdens de vertrektransfers
• Tangovoorstelling inclusief diner met wijn/soft drinks en privétransfer

Niet inbegrepen

• Intercontinentale vluchten
• Binnenlandse vluchten (dag 3: Buenos Aires-Trelew; dag 5: Trelew-Ushuaia; dag 7: Ushuaia-El Calafate; dag 10: El Calafate-Salta; dag 13: Salta- Iguazu)
• Walvisexcursie vanaf € 114,- p.p.
• Persoonlijke uitgaven zoals bijv. fooien

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak