• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Amazone Cruise Tucano

7-daagse riviercruise

De ms Tucano is een intiem, eenvoudig cruiseschip dat speciaal voor de Amazone is ontworpen. Er is plaats voor 18 passagiers in 9 hutten. De Tucano maakt om en om 5- en 7-daagse cruises op de Rio Negro vanuit Manaus. Hieronder beschrijven we de 7-daagse cruis ... lees verder ↓


Highlights

 • Honderd procent natuur
 • Nergens anders in het Amazonegebied ga je zo ver uit de bewoonde wereld
 • Meeting of the Waters
vanaf € 3585,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
 • Rio Negro cruise a/b ms Tucano
 • Amazone, ms Tucano, hutcat. Yellow
 • In het regenwoud, excursie ms Tucano cruise
 • Brazilië, Amazone, lokale bewoners onderweg
 • Excursie ms Tucano, dorpswinkeltje Amazonegebied
Rio Negro cruise a/b ms Tucano Amazone, ms Tucano, hutcat. Yellow In het regenwoud, excursie ms Tucano cruise Brazilië, Amazone, lokale bewoners onderweg Excursie ms Tucano, dorpswinkeltje AmazonegebiedImpressies

Rio Negro cruise a/b ms Tucano
Amazone, ms Tucano, hutcat. Yellow
In het regenwoud, excursie ms Tucano cruise
Brazilië, Amazone, lokale bewoners onderweg
Excursie ms Tucano, dorpswinkeltje Amazonegebied


Reisinformatie


De ms Tucano is een intiem, eenvoudig cruiseschip dat speciaal voor de Amazone is ontworpen. Er is plaats voor 18 passagiers in 9 hutten. De Tucano maakt om en om 5- en 7-daagse cruises op de Rio Negro vanuit Manaus. Hieronder beschrijven we de 7-daagse cruise.
Amazone Cruise Tucano Amazone Cruise TucanoDag tot dag

Manaus inscheping

De inscheping is in de ochtend, dus hebt u waarschijnlijk de voorafgaande nacht in een hotel in Manaus geslapen. Hotel en transfer naar de pier regelen we graag voor u. Maar als u in het Wyndham Garden Hotel logeert (het voormalige Park Suites), wandelt u na het ontbijt zo de pier op. Uw bagage wordt verzorgd. Kennismaking met de gidsen en de staf, uitleg over de dagelijkse gang van zaken, briefing over de kanotochten, etc. Vanaf het overdekte panoramadek doet u de eerste indrukken op van het machtige rivierlandschap. De komende dagen zult u vanaf het dek en vanuit de kano's (gemotoriseerd) de natuur verkennen: vanaf het water hebt u goed zicht op de bosrand; vogels en apen zijn beter te spotten dan midden in het bos. 's Middags vaart het schip in de Anavilhanas archipel waar de rivier wel meer dan 20 km breed is.

Rio Negro

Vier dagen op verkenning: bij het krieken van de dag in de kano door de zijkreken van de Rio Negro,  de motor wordt vaak afgezet. Na ruim een uur terug naar de boot voor ontbijt. In de loop van de morgen een wandeling in de jungle (ca. 2 uur). Tijd voor apéritief, lunch en siësta. In de namiddag wederom een activiteit, of u kiest voor een ontspannen middag aan dek. Elke excursie brengt iets nieuws: over het gebruik van de planten, een bijzondere ara, plotseling opduikende rivierdolfijnen!, kaaimannen. Soms kan er gezwommen worden in een kreek of op een grote zandbank midden in de rivier. En waar u ook bent: er is niemand anders, om u heen niets dan wildernis. Op de vierde dag bereikt het schip de zijrivier Jaueperi, op ruim 250 km vanaf Manaus. Hier zijn bossen heel anders, ze lopen bij hoog water namelijk onder water. Op de terugreis vaart de Tucano langs de andere oever terug.

Lago Janauari Ecological Park

We zijn terug in de buurt van Manaus en verkennen Lago Janauari met bossen vol wildlife en bewoonde oevers met huizen op palen, een fascinerende wereld. Later op de dag naar de samenvloeiing van de Rio Negro met de Amazone, de "Encontra das Aguas" of "Meeting of the Waters". Het begrip 'black water' krijgt ineens betekenis want hier zie je pas goed hoeveel slib er door hoofdrivier, de Amazone, meegevoerd wordt.

Ontscheping Manaus

Ontbijt en ontscheping. Optie: een citytour met de Tucano-gidsen met o.a. bezoek aan de Opera en de grote dagversmarkt!Verdere info

Bijzonderheden

De dagelijkse wandelingen duren gemiddeld 2 uur waarvoor u in goede conditie dient te zijn.
Aan boord zijn laarzen gratis ter leen

Reisleiding

Alle excursies worden begeleid door de Engelssprekende natuurgidsen van de boot.
Aan boord van ms Tucano zijn 9 hutten voor maximaal 18 passagiers. De hutten zijn klein en sfeervol, de bagage kan onder de bedden geplaatst worden. Er zijn 5 tweepersoonshutten (cat. Yellow) met afzonderlijke bedden, die op verzoek ook samengevoegd kunnen worden tot queen size bedden, twee tweepersoonshutten (cat. Green) met stapelbedden en twee éénpersoonshutten (cat. Blue). Alle hutten beschikken over een eigen badkamer, ramen met muskietengaas, individueel regelbare airco.
Eén van de Yellow cabins is een driepersoons.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

U verblijft aan boord op basis van volpension en gratis thee, koffie en water.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 

Wij gebruiken cookies

please chat with me