Rondreis West-Australië

In West-Australië is de natuur nog ongerept en ruw. Hier kunt u kilometers rijden zonder iemand tegen te komen. Rust en wandelen in de ruige nationale parken zijn hier uw alledaagse bezigheid.

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar West-Australië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Reisspecialist Jelmer bij de Pinnacles

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Bekijk onze selectie van droomreizen en laat ons uw onvergetelijke rondreis door Australië op maat samenstellen. Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Suus Dekkker

Reisspecialist Australië

Reisinformatie West-Australië

  • Over onze reizen
  • Foto's

Houdt u van wandelen in een rustige omgeving, over uitgestrekte vlakten terwijl de zon prachtig ondergaat? Dan is een Australië rondreis langs de westkust echt iets voor u. Hier kunt u genieten van het échte Australië. De natuur is hier namelijk nog ongerept en ruw. U kunt West-Australië het best bezoeken tussen april en oktober, dan zijn de wegen namelijk het best begaanbaar. Wanneer u de westkust van Australië wilt bezoeken, komt u aan in de stad Perth. Deze gezellige stad met een zonnig klimaat, waar u lekker kunt bijkomen van uw lange vlucht. In het centrum, dat overzichtelijk is opgebouwd, vindt u mooie oude gebouwen in klassieke Victoriaanse stijl. Ook kunnen shopaholics hier hun hart ophalen. Cultuurliefhebbers vinden hier verschillende musea, waaronder het Western Australian Museum, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van deze omgeving.

Fantastische nationale parken

In dit deel van Australië zijn er verschillende nationale parken te vinden, zoals Walpole Nornalup National Park. Dit is een dichtbegroeid woud, vol met de typisch Australische karri-bomen. U kunt tussen de boomtoppen van deze reusachtige bomen wandelen tijdens een Tree Top Walk. Wanneer u de ‘Parrot Jungle’ bezoekt, suizen kaketoes, papegaaien en andere vogelsoorten langs uw hoofd.
Ook het Kalbarri National Park is een bezoek waard. Dit is een prachtig natuurgebied met diepe kloven en zogenaamde ‘blowholes’, een soort geisers die ofwel warm water, ofwel hete lucht uit de grond doen spuiten. Het gebied is erg uitgestrekt, dus wij raden u aan om voldoende tijd uit te trekken voor dit schitterende gebied.

Culinair Australië

Wanneer u op zoek bent naar een gezellig plaatsje waar u kunt genieten van een typisch Australisch diner met een Australische wijn, bezoek dan Margaret River. Hier vindt u allerlei gezellige baretjes en restaurantjes, soms zelfs tussen de wijnranken in de wijngaarden.

Tijd voor actie!

De grillige kustlijn van West-Australië is erg geschikt om een kanotocht te maken. Ook kunt u een bezoek brengen aan Lakes Cave. Dit is een aantal grotten waar u mooie wandelingen doorheen kunt maken. In de meeste grotten liggen meren, dus ook een boottocht door de grotten behoort tot de mogelijkheden.

Vissen in Busselton en dolfijnen spotten in Bunbury

Werpt u graag een hengeltje tijdens uw Australië rondreis? Dan moet u in Busselton zijn. In deze kustplaats vindt u namelijk de langste pier van Australië, wat een ideale plek is om te vissen. Lijkt het u leuk om eens dolfijnen te spotten, ga dan naar Bunbury, waar zij tussen juni en oktober rondzwemmen.

Bungle Bungles

Dit deel van Australië staat bekend om de vele indrukwekkende rotsformaties. Eén van de meest adembenemende rotsformaties is de Bungle Bungles, enorme rotsen die u nietig doen voelen. De Bungle Bungles worden ook wel Purnulu National Park genoemd. U kunt dit indrukwekkende gebied bereiken vanuit Kununurra en Halls Creek.

Reisfoto's West-Australië

Lucky Bay, Cape Le Grand National Park

Lucky Bay, Cape Le Grand National Park

Perth

Perth

Lake Argyle

Lake Argyle

Pinnacles National Park

Pinnacles National Park

Francois Peron National Park

Francois Peron National Park

Fremantle

Fremantle

Kalbarri National Park

Kalbarri National Park

Skywalk, Kalbarri National Park

Skywalk, Kalbarri National Park

Cathedral Gorge, Bungle Bungles

Cathedral Gorge, Bungle Bungles

Bungle Bungles

Bungle Bungles

Cable Beach, Broome

Cable Beach, Broome

Cape Leveque

Cape Leveque

Turquoise Bay, Exmouth

Turquoise Bay, Exmouth

Walvishaai, Ningaloo Reef

Walvishaai, Ningaloo Reef

Zeeschildpad, Ningaloo Reef

Zeeschildpad, Ningaloo Reef