Sydney is een van de grootste, oudste en meest bruisende steden van Australië. De stad staat bekend om zijn gemoedelijke en multiculturele karakter, met veel openluchtconcerten, festivals en parades. De stranden, de geweldige omgeving en iconen als het Opera House en de Harbour Bridge, maken een bezoek aan deze stad onvergetelijk. Ontdek de insider Sydney tips!

Bart Pomp
14 maart 2016
Oceanië
Australië
Reisspecialist Bart in de Fish River Canyon

Unieke architectuur

Het Opera House met zijn spectaculair vormgegeven dak is gelegen aan het water in de haven van de stad. Een bezoek aan de haven van Sydney is door de bijzondere architectuur van het Opera House en de beroemde Harbour Bridge een geweldige ervaring. Vanuit het Opera House kun je door de aangrenzende Botanische tuinen wandelen of genieten van een drankje op een van de terrasjes aan het water.

Mijn tip: Breng ook eens een bezoek aan het Opera House in de avonduren, het monument wordt dan belicht en op de terrasjes bruist het van de gezelligheid. Bovendien worden er tijdens het jaarlijkse ‘Vivid Festival’ in juni bijzondere videobeelden op het monument geprojecteerd, wat spectaculair is om te zien!

Authenticiteit in "The Rocks"

Net buiten het stadscentrum, aan de voet van de Harbour Bridge, ligt de historische wijk “The Rocks”. Deze wijk behoort tot het oudste deel van de stad en beschikt nog steeds over het oude stratenpatroon. In ieder straatje vind je tal van cafés, restaurantjes, pubs, galeries en bars en dit maakt “The Rocks” tot een van de gezelligste wijken van Sydney. Bovendien heb je hier een geweldig uitzicht over de baai en het Opera House.

Mijn tip: Neem eens een kijkje op de “The Rocks Market” die je iedere vrijdag, zaterdag en zondag kunt bezoeken in het hart van de historische wijk. Proef delicatessen en bekijk ambachtelijke producten bij de meer dan 150 marktkraampjes, of geniet van het entertainment en de muziek rondom de markt.

Surf- en strandleven

Naast de indrukwekkende bezienswaardigheden en het bruisende stadsleven, beschikt Sydney over maar liefst 37 stranden. Deze stranden, gelegen nabij het drukke centrum van de stad, zijn gemakkelijk bereikbaar per bus of ferry. De combinatie van wit zand, azuurblauwe zee, zon, surfers en life guards zorgt voor een geweldige strandsfeer. In de zomermaanden is het zeker aan te raden om een van de evenementen of festivals op deze stranden te bezoeken! Ook leuk: een rondreis langs de Oostkust van Australië
Toch liever naar het zuiden? Bekijk deze rondreis langs de Zuidkust van Australië even!

Mijn tip: Bondi Beach is natuurlijk een must see tijdens je bezoek aan Sydney, maar bezoek ook eens het wat rustigere Bronte Beach. Dit strand staat bekend om de knusse en relaxte sfeer en je kunt hier heerlijk barbecueën of een van de cafés en lunchrooms bezoeken.

Sydney heeft het allemaal: vermaak in het bruisende centrum; ontspanning op een van de populaire stranden en heerlijk eten. Daarnaast kun je ook op onderzoek gaan in het bosrijke gebied van de Blue Mountains. Deze unieke combinatie heeft mijn bezoek aan Sydney onvergetelijk gemaakt.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze reizen naar Australië en ga zelf Sydney verkennen!