Judith van der Zwaard

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, China, Cuba, Indonesië, Jordanië, Maleisië, Mexico, Suriname, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Zonsondergang in de Wadi Rum Woestijn

Duizend-en-één-nacht-ervaring in Jordanië

Mijn rondreis door Jordanië was sowieso een bijzondere ervaring, maar de zonsondergang in de Wadi Rum woestijn was echt magisch. Die was adembenemend mooi. Daarna bewonderden we in het tentenkamp bij een kampvuur de sterrenhemel. Dit was voor mij werkelijk een ‘Duizend-en-één-nacht-ervaring’, ik heb nog nooit zoveel sterren gezien.

Kleurrijk Cuba

Als je in Cuba aankomt en het heerlijke briesje voelt, de vriendelijke mensen spreekt en de swingende muziek hoort, dan ervaar je direct de Caribische sfeer. Gezellig, authentiek en muzikaal; dat zijn voor mij dé drie woorden die deze bestemming het beste omschrijven, maar ook de natuur heeft mij verrast. De stad Trinidad heeft mijn hart gestolen. Overdag is het er rustig en rijden er paard-en-wagens voorbij, ’s avonds is het erg levendig in de leuke restaurantjes en salsabars. En natuurlijk is het verblijf in casa particulares een unieke ervaring.

Straatmuzikanten in Trinidad
Reisspecialist Judith fietst door Bangkok

Fietsen door Kuala Lumpur

Een van mijn favoriete activiteiten op reis om een stad of regio te verkennen? Fietsen! Helemaal op bestemmingen waar dit niet zo gebruikelijk is. In Thailand en Vietnam is dat al een hele leuke ervaring, maar het fietsen in Maleisië is mij nog meer bijgebleven. In Kuala Lumpur vind je echt een mengelmoes van culturen; de westerse wolkenkrabbers staan in schril contrast met de authentieke Aziatische bouwstijl. Ik fietste langs het platteland met huizen in Maleise stijl, vervolgens door het intense Chinatown en kwam toen ineens uit onder de Petronas Twin Towers. Fantastisch!

Mijn bucketlist

Zuid-Afrika

Enkele jaren geleden heb ik een kort bezoek aan Zuid-Afrika gebracht en laten we eerlijk zijn, met een kort bezoek kan je Zuid-Afrika nog niet afvinken van de bucketlist. Er valt zoveel meer te ontdekken en te beleven naast het spotten van de Big Five. De veelzijdige natuur, de cultuur, de mensen en de levendige steden; daar ga ik graag nog eens voor terug.

1

Canada

Als ik aan Canada denk, dan denk ik aan de helderblauwe meren, de ruige bergen en de groene natuur. Daar zou ik heel graag willen wandelen, de rust willen nemen om te genieten en de mooie landschappen willen fotograferen. De afwisseling tussen natuur en steden maakt het voor mij een ideale reisbestemming.

2

Fins Lapland

Ik droom van een reis naar het winterwonderlandschap van Fins Lapland. Ik wil er wandelen op sneeuwschoenen, sleeën met husky’s en als kers op de taart hoop ik natuurlijk het noorderlicht te kunnen bewonderen.

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Judith aan het mountainbiken in Portugal

Mountainbiken in Portugal

Reisspecialist Judith op de markt in Kuala Lumpur

Op de markt in Kuala Lumpur

Winkelstraat in Madaba

Winkelstraat in Madaba

Reisspecialist Judith in Petra

Petra, Jordanië

Reisspecialist Judith in Havana

Havana, Cuba

Reisspecialist Judith bij de Bromo-vulkaan

Bij de Bromo-vulkaan in Indonesië

Reisspecialist Judith bij het Klooster in Petra

Bij het Klooster in Petra

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Judith van der Zwaard naar:

info@tenzingtravel.nl