• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

La Réunion Vakantie

De natuur van La Réunion nodigt uit om er op uit te trekken. Maak een mooie wandeling door de nog werkende vulkaan La Piton de la Fournaise en geniet daarna van de uitgebreide faciliteiten van uw hotel. Een vakantie La Réunion is met recht bijzonder te noemen.
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Reisinformatie La Réunion

La Réunion is een relatief klein eiland; de hoogtepunten liggen redelijk dicht bij elkaar. La Réunion is een eiland dat favoriet is bij wandelaars maar ook mountainbikefanaten komen hier aan hun trekken. Het eiland is uitstekend geschikt om zelf te rijden. Huur een auto, koppel de tours en hotels aan elkaar en u heeft een heerlijke vakantie La Réunion.


Ons aanbod op La Réunion

La Réunion kent een goed wegennet. Met name de snelwegen en de wegen in het westen van het eiland zijn goed ontwikkeld. Door de uitstekende bewegwijzering waant u zich soms zelfs in Zuid-Frankrijk. Sommige wegen door het binnenland kunnen vol bochten zijn. Het eiland is uitstekend geschikt om zelf te rijden. Huur een auto, koppel de tours en hotels aan elkaar en u heeft zo een heerlijke reis samengesteld.
Wij bieden een aantal complete rondreizen aan voor een verrassende vakantie op La Réunion. Tijdens deze rondreizen ziet u zowel de indrukwekkende vulkanische gebieden als de kleine baaitjes aan de kust.


Bezienswaardigheden La Réunion

Cilaos

Dit plaatsje is het startpunt voor vele wandel- en mountainbiketochten. Het is centraal gelegen op het eiland, aan de voet van de Piton de Neiges, op een hoogte van ruim 1200 meter. Slechts één weg leidt u naar Cilaos, een weg vol bochten.
Lees meer over Cilaos >


Les Trois Cirques

Op La Réunion liggen drie vulkaankraters, Les Trois Cirques, die een paradijs zijn voor wandelaars.
Lees meer over Les Trois Cirques >


Piton de la Fournaise

De actieve vulkaan die aan de basis ligt van het ontstaan van het eiland. Een echte aanrader is een helikoptervlucht over de Piton de la Fournaise: vanuit vogelperspectief het eiland, en dan met name deze nog steeds werkende vulkaan, bekijken.
Lees meer over Piton de la Fournaise >


Saint Denis

De hoofdstad van La Réunion in het noorden met een gezellig centrum, een stadspark en Creoolse gebouwen.
Lees meer over Saint Denis >

La Réunion is een relatief klein eiland; de hoogtepunten liggen redelijk dicht bij elkaar. La Réunion is een eiland dat favoriet is bij wandelaars maar ook mountainbikefanaten komen hier aan hun trekken. Het eiland is uitstekend geschikt om zelf te rijden. Huur een auto, koppel de tours en hotels aan elkaar en u heeft een heerlijke vakantie La Réunion.

Tijdsverschil met La Réunion

Het is op La Réunion tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland, tijdens onze wintertijd is het er 3 uur later.

Feestdagen La Réunion

Er zijn diverse nationale feestdagen per jaar. Een aantal ervan valt op een vaste datum:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Bevrijdingsdag (herdenking van de wapenstilstand van 1945): 8 mei
• Nationale feestdag (Dag van de Bastille): 14 juli
• Maria Hemelvaart: 15 augustus
• Allerheiligen: 1 november
• Armistice (herdenking van de wapenstilstand van 1918): 11 november
• Afschaffing van de slavernij: 20 december
Daarnaast viert men de christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerst. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal La Réunion

De officiële taal van La Réunion is Frans, maar Creools wordt het meest gesproken. Alleen in de toeristische gebieden kunt u redelijk terecht met Engels.

Geldzaken
De munteenheid is de Euro (EUR), daar La Réunion een overzees departement is van Frankrijk.

Creditcard: Bij de meeste grote winkels, hotels en resorts worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van een borgsom voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra's, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito's. Men maakt wel een creditcardslip aan met de gegevens van uw creditcard, maar vult geen bedrag in. Bij vertrek uit het hotel volgt de definitieve afrekening. Let u er op dat de creditcardslip bij deze gelegenheid wordt gebruikt of wordt vernietigd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.

Pinnen: U kunt met een bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken gebruik maken van ATM geldautomaten in de grotere plaatsen, met maestro of cirrus-teken. Ook met creditcards kunt u geld pinnen. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.  Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Paspoort & visum La Réunion

Voor uw vakantie La Réunion dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese ID-kaart, welke nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit La Réunion. Hebt u een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximumverblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Eten en drinken La Réunion

Op La Réunion is de keuken Creools en Frans georiënteerd, maar ook internationale gerechten staan op de menukaart. Vooral visliefhebbers zijn in La Réunion op het juiste adres. De bewoners van La Réunion eten het liefste de hele dag door. Hartige en zoetige snacks zijn dan ook overal op het eiland te verkrijgen. De door ons geselecteerde hotels zijn voorzien van één of meer restaurants en hebben veelal ook een lunchroom/ koffiesalon.

Klimaat La Réunion

La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom.
La Réunion kent twee seizoenen:
• De winter loopt van mei tot oktober en is mild en droog, hoewel een tropische bui nooit helemaal is uitgesloten.
• De zomer loopt van november tot april en is heet en vochtig.

Vanwege de hoogteverschillen, zijn de temperatuursverschillen groot, zo kan het in het binnenland flink afkoelen, de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 15ºC en op de hoogste punten van het eiland kunnen temperaturen van rond het vriespunt voor komen. De westkust heeft vrijwel het gehele jaar een aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 20ºC in de winter en 32ºC in de zomer. Het aantal regendagen ligt hier ook lager dan aan de oostkust en in het binnenland. De meeste regen valt tussen januari en april, er kunnen dan ook cyclonen voorkomen.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
 https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/De spectaculaire natuur van La Réunion

Op het ongerepte eiland La Réunion vindt u klaterende watervallen, reusachtige vulkanen en groene valleien. De perfecte bestemming voor een actieve (rond)reis.
Reisblog La Réunion

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor La Réunion met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me