• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Malawi

De bijzondere propositie van puur Afrikaanse cultuur, de extreem vriendelijke bevolking en het duik- en snorkelparadijs Lake Malawi maken 'het warme hart van Afrika' een bezoek meer dan waard.
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdBestemmingen in Malawi
Reisinformatie Malawi

Een safarireis door het nog onontdekte Malawi staat garant voor een gedenkwaardige vakantie. Dankzij de ligging op de Afrikaanse breuklijn is het land gezegend met een uitbundige en afwisselende natuur. De altijd glimlachende mensen zijn uiterst vriendelijk en laten u graag kennis maken met hun cultuur.

Malawi

De bijnaam 'het warme hart van Afrika’ maakt de bevolking van Malawi meer dan waard. In de nationale parken en wildreservaten geen konvooien vol toeristen, maar echte ontmoetingen met het wild. Het is een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en slechts door een klein aantal toeristen wordt bezocht, met bijzondere ervaringen tot gevolg. De nationale pracht Lake Malawi huisvest meer dan duizend soorten tropische zoetwatervissen en is bij uitstek dé plek voor duik- en snorkelliefhebbers. In het Liwonde National Park, het bekendste en mooiste park van het land, kunnen talloze olifanten, nijlpaarden en krokodillen worden gespot. Een reis naar Malawi heeft alle ingrediënten in huis voor een fantastische vakantie. Het leent zich daarnaast perfect voor een combinatiereis met buurland Zambia. Het South Luangwa National Park, een van de rijkste wildparken ter wereld, is daardoor binnen handbereik.

Met een oppervlakte van 120.000 vierkante kilometer, waarvan bijna een kwart het bekende Lake Malawi bedekt, is Malawi een van de kleinste landen in de regio. Het land kan worden verdeeld in drie regio’s: Noord, Centraal en Zuid. De diversiteit van Malawi wordt zowel tussen, als binnen iedere regio weerspiegeld. Zuid-Malawi kenmerkt zich als de bekendste en tevens meest ontwikkelde regio, met onder meer de commerciële hoofdstad Blantyre en de oude koloniale hoofdstad Zomba. Daarnaast herbergt deze regio het idyllische dorpje Cape Maclear en het Majete Wildlife Reserve, het enige Big Five wildreservaat van Malawi. Centraal-Malawi is de thuisbasis van de hoofdstad Lilongwe. Vanuit hier kan buurland Zambia, met haar indrukwekkende South Luangwa National Park, gemakkelijk worden bezocht. Het dunbevolkte Noord-Malawi wordt gekenmerkt door zijn hooglanden met het ruim 2.500 meter hoge Nyika Plateau en het gelijknamige nationale park.

 

 

Liwonde National Park

Door haar veelzijdige flora en fauna wordt Liwonde als mooiste nationale park van Malawi beschouwd. Mede te danken aan de grote hoeveelheid vogelsoorten en de aanwezigheid van giraffen, zebra’s en de bijzondere zwarte neushoorn is een game drive door het park een echte must do. De Shire River fungeert als kloppend hart van het park en een boottocht over de rivier om de grote olifanten-, nijlpaarden- en krokodillenpopulatie te spotten is dan ook zeker aan te raden.

Majete Wildlife Reserve

Majete is Malawi's enige Big Five reservaat en tevens een van de grootste beschermde gebieden van het land. Als gevolg van stroperij in de jaren 80 en 90 was het park tot 2003 nagenoeg leeg. Meerdere instanties sloegen hierom de handen ineen om het wild te re-integreren, en met succes. Meer dan 12.000 soorten wild, waaronder de bekende Big Five, zijn inmiddels weer in het reservaat te vinden. Ook de zeldzame zwarte neushoorn, de zebra en het luipaard lopen hier vandaag de dag weer rond.

Lake Malawi National Park

De nationale pracht van het land is zonder enige twijfel Lake Malawi. Met een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is het park een bezoek meer dan waard. Door de aanwezigheid van goudgele zandstranden in combinatie met azuurblauwe wateren is het de perfecte plek om uw rondreis af te sluiten.

Nkhotakota Wildlife Reserve

Het grootste en tevens oudste wildreservaat van Malawi is een uitstekend voorbeeld van een échte wildernis. Het kleine aantal toeristen in combinatie met de dichtbegroeide natuur maken het wildreservaat van Nkhotakota een nog onontdekte parel. Door de aanwezigheid van koedoes, waterbokken en impala’s kunnen in het reservaat prachtige wandelingen worden ondernomen. Het reservaat huisvest daarnaast een groot aantal olifanten.

Een safarireis door het nog onontdekte Malawi staat garant voor een gedenkwaardige vakantie. Dankzij de ligging op de Afrikaanse breuklijn is het land gezegend met een uitbundige en afwisselende natuur. De altijd glimlachende mensen zijn uiterst vriendelijk en laten u graag kennis maken met hun cultuur.

Tijdverschil Malawi

Malawi bevindt zich in de Centraal Afrikaanse Tijdzone (CAT). In Malawi is er tijdens onze zomertijd geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Malawi 1 uur later.

Feestdagen Malawi

Malawi kent diverse nationale feestdagen, deze worden hieronder weergegeven. Indien een nationale feestdag in het land op een zaterdag of zondag valt, is de eerstvolgende maandag ook een feestdag. Daarnaast heeft Malawi wisselende feestdagen zoals Goede Vrijdag, Paasmaandag en het Suikerfeest. Overheids-instanties alsmede het overgrote deel aan winkels, restaurants en andere bedrijven zullen op deze dagen gesloten zijn.

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari
 • Chilembwe Day: 15 januari
 • Martyrs’ Day: 3 maart
 • Labour Day: 1 mei
 • Kamuzu Day: 14 mei
 • Onafhankelijkheidsdag: 6 juli
 • Moederdag: 15 oktober
 • Kerstmis: 25 december
 • Boxing Day: 26 december

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Malawi

Hoewel het Engels een officiële taal is en algemeen wordt gesproken door heel Malawi, worden er ook een aantal inheemse talen gesproken. De meest voorkomende is de Nyanja, ook wel Chichewa of Chewa genoemd. In Malawi spreken circa 6,5 miljoen mensen deze taal.

Geldzaken Malawi

De Malawische Kwacha (valutacode MWK) is de munteenheid van het land. Op het moment van schrijven is de koers als volgt: 1 EUR = 841 MWK (1 MWK = 0,001 EUR). De actuele koersen kunt u raadplegen op volgende de website: https://www.oanda.com/currency/converter/. In grote steden als Lilongwe, Blantyre en Zomba is het mogelijk om geld te pinnen. Niet alle banken accepteren echter Nederlandse bankpassen of een Mastercard. Buiten de grote steden vindt u zelden pinautomaten en weinig accommodaties en restaurants accepteren daarnaast creditcards. Naast het aanschaffen van een Visa Card is het daarom raadzaam voldoende contact geld op te nemen. Amerikaanse dollars worden nagenoeg door heel het land geaccepteerd.

Reisdocumenten Malawi

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum voor Malawi. Dit visum dient u aan te vragen via de ambassade van Malawi in Brussel of het Consulaat in Wassenaar. De geldigheid van een toeristenvisum is 3 maanden na afgifte van het visum en u kunt maximaal 30 dagen in het land verblijven. Dit visum moet ruim van te voren worden aangevraagd www.evisa.gov.mw De kosten bedragen ca. USD 50,- voor één inreis. Dit visum kunt u ook via ons in samenwerking met VisumCentrale regelen op http://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling
NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten & drinken Malawi

Uitstekende visgerechten zijn door heel Malawi verkrijgbaar, maar vooral in de buurt van Lake Malawi. De meeste hotels en safarikampen serveren westerse gerechten met soms lokaal voedsel. Bier, sterke dranken en wijnen zijn redelijk geprijsd en algemeen verkrijgbaar. Het drinken van kraanwater in Malawi wordt met klem afgeraden. Hiervoor dient u flesjes water te kopen.

Klimaat Malawi

Malawi ligt op het zuidelijk halfrond. Hierdoor zijn de seizoenen in het land tegenovergesteld aan die van ons. Het droge seizoen is over het algemeen het beste seizoen om naar Malawi te reizen. Dit zijn de maanden van begin mei tot eind oktober. In deze maanden is de kans op regen gering en liggen de temperaturen overdag ruim boven de 20 graden Celsius. Daarnaast is de kans op het spotten van wild in deze maanden het grootst. Regenval is uiterst zeldzaam in het droge seizoen en zelfs in het natte seizoen is regenval meestal kortstondig.

Vervoer Malawi

Wegen

De meeste hoofdwegen in Malawi zijn goed geasfalteerd maar smal, met redelijk onderhouden oppervlakken. Kuilen kunnen op iedere weg voorkomen en snelheden moeten hierop worden aangepast. De algemene kwaliteit van de wegen is echter goed volgens Afrikaanse normen. In veel delen van het land komen ongeasfalteerde wegen voor, voornamelijk als er wordt afgeweken van de hoofdwegen. In Malawi wordt daarnaast links gereden. Verder is het normaal als op of naast de weg mensen en dieren te vinden zijn. Het rijden in de avonduren wordt met klem afgeraden. Benzine is ten slotte overal verkrijgbaar, maar de tank moeten worden gevuld wanneer de kans zich voordoet zodra de indicator onder de helft van de benzinepijl zakt.

Taxi’s

Taxi's in Malawi zijn voornamelijk te vinden in grote steden als Lilongwe en Blantyre. Tarieven zijn vrij laag volgens internationale standaarden.

Openbaar vervoer

Door heel Malawi is er een netwerk van openbare bussen. Minibussen verzorgen veelal lokaal vervoer binnen de steden, terwijl grotere touringcars lange-afstandsroutes uitvoeren. Tevens beschikt het land over een spoorwegnet en een ferry service over Lake Malawi.Reisblog Malawi

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Malawi met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me