A Winter Adventure in Finnish Lapland

6-daagse winterreis

Slaap in de wildernis, ontdek de ruige natuur per sneeuwscooter, maak een huskysledetocht door winterwonderland, ga op een avontuurlijke ijsbrekercruise en verwonder je over het magische noorderlicht. Een onvergetelijk winteravontuur!


Een ontspannen tochtje maken met de huskyslee door het rustgevende witte landschap

- directeur Simone Jansen

Reisfoto's

Noorderlicht, Fins Lapland

Noorderlicht, Fins Lapland

Honden in Helsinki

Honden in Helsinki

IJsvissen, Fins Lapland

IJsvissen, Fins Lapland

Zonsondergang, Fins Lapland

Zonsondergang, Fins Lapland

Husky tocht, Fins Lapland

Husky tocht, Fins Lapland

In de spotlights

Wandel over de bevroren zee

De Botnische Zee is een van de weinige zeeën ter wereld die bevriest en ijsbrekers worden gebruikt om deze wateren operationeel te houden. Ga aan boord van een van deze immense schepen voor een tocht door de bevroren winterzee en geniet van kilometers ver vrij zicht. Wanneer het massieve anker naar buiten wordt gehaald is het tijd voor een bijzondere ervaring: wandelen over een dikke laag ijs!

In slaap vallen met uitzicht op het noorderlicht

Ziet u het al voor u: overnachten in een glazen villa, aan de oevers van de Botnische Golf? Bij het ontwaken kijkt u uit op de deels bevroren zee, waar ook een glinsterend laagje sneeuw op ligt. Een sprookjesachtig tafereel… ’s Avonds kijkt u vanuit uw bed door het glazen dak naar boven en ziet u het mysterieuze noorderlicht aan de hemel dansen.

Hoogtepunten
 • Wandelen door sfeervol Helsinki
 • Nachttrein naar winterwonderland
 • Slapen in de wildernis
 • Prachtige tocht met de rendierenslee
 • Bijzondere IJsbreker cruise inclusief
 • Bezoek Santa Claus Village
+ +

Vanafprijs

€ 3.299 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen vluchten met Finnair vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een 3-uur durende IJsbreker tour in de bevroren Botnische Golf
 • Vervoer van de luchthaven naar uw verblijf en v.v.
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Deze rondreis neemt u mee naar de meest prachtige winterbestemmingen in Fins Lapland. De levendige hoofdstad Helsinki is het startpunt van de reis. Direct gelegen aan zee, omringd door honderden kleine eilandjes en prachtige natuur. Waar architectuur, design en verfijnde restaurants de hoofdrol spelen. Daarna reist u per trein naar het hart van Lapland en tevens officiële thuisbasis van de kerstman: Rovaniemi. U verblijft hier in het luxe Arctic Treehouse hotel ten midden van de ongerepte Finse natuur. Een belevenis op zich waar u kunt genieten van een tocht op de sneeuwscooter, een sleerit begeleid door husky’s en rendieren van dichtbij kunt bewonderen. Een unieke ervaring is de boottocht met een imposante ijsbreker door de bevroren Botnische zee. De laatste magische nacht brengt u door in een glazen villa vlakbij Kemi.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Helsinki

Kerstmarkt Helsinki

Kerstmarkt Helsinki

Na aankomst op de luchthaven van Helsinki wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel in het hart van Helsinki gebracht. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur.

U verblijft in Hotel Haven - Helsinki
Inclusief ontbijt
Dag 2

Helsinki - Rovaniemi

U heeft nog een volle dag om Helsinki te verkennen want de nachttrein vertrekt pas aan het eind van de middag. Op het aangewezen tijdstip brengt een transfer u naar het treinstation waar u plaats neemt in een van de comfortabele privé slaapcoupes.

U verblijft in Nachttrein Helsinki - Rovaniemi
Dag 3

Aankomst Rovaniemi

Rendier Slede in Rovaniemi, Fins Lapland

Rendier Slede in Rovaniemi, Fins Lapland

In de ochtend arriveert de nachttrein in Rovaniemi. Na hopelijk een goede nachtrust wordt u van het treinstation opgehaald en naar uw verblijf, het Arctic Treehouse Hotel gebracht voor de komende twee nachten. U verblijft hier op basis van halfpension. Al rijdend richting het noorden heeft u het landschap steeds meer in een winterwonderland zien veranderen.

U verblijft in Arctic Treehouse Hotel - Rovaniemi
Inclusief ontbijt
Dag 4

Vrije dagen Rovaniemi

U heeft vandaag een ruime keuze uit spannende winteractiviteiten die mogelijk zijn aan de rand van de poolcirkel. Een winterwonderland wat magisch groen kleurt door het noorderlicht, sleetochten vergezeld door een groep husky’s, besneeuwde sparren, dampende chocolademelk en twinkelende lichtjes maken de magie compleet.

U verblijft in Arctic Treehouse Hotel - Rovaniemi
Inclusief ontbijt
Dag 5

Rovaniemi – Kemi

Icebreaker Cruise

Icebreaker Cruise

Vandaag staat er een spannende activiteit op het programma. U maakt met een indrukwekkende ijsbreker een prachtige 3-uur durende tocht over de bevroren winterzee. Deze omgeving is een van de weinige plaatsen ter wereld waar de zee bevriest en er ijsbrekers nodig zijn om de haven operationeel te kunnen houden. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het Arctic Treehouse Hotel en naar de haven net over de grens in Zweden gebracht vanwaar het schip vertrekt. Na afloop wordt u per transfer naar de laatste accommodatie tijdens de rondreis gebracht in Kemi.

U verblijft in Seaside Glass Villa - Kemi
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

IJsbreker tour in de bevroren Botnische Golf - Kemi

Dag 6

Kemi - Rovaniemi - Amsterdam

Einde van deze bijzondere winterreis. U wordt per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Aanvullende verzekering

Voor deze reis adviseren wij u om een aanvullende verzekering (Wintersport en Risicosport) af te sluiten. Wanneer u meegaat met bijvoorbeeld een huskytocht, een sneeuwschoenwandeling of met een sneeuwscooter, valt dit niet onder uw standaard verzekering. Wij adviseren u graag welke verzekering het beste bij u past met bijbehorende premies en kunnen deze bij Allianz voor u afsluiten.

Winterkleding

Via het verblijf kunnen wij vooraf thermopakken voor u reserveren. Dit kunt u ook zelf ter plaatse nog regelen. We raden deze pakken aan, omdat deze echt gemaakt en getest zijn voor de kou in Fins Lapland. Veel reizigers gaan er vanuit dat de wintersportkleding die men gebruikt in de Alpenlanden voldoet voor een reis naar Lapland. Dit is niet het geval, doordat de temperaturen in Fins Lapland veel lager liggen en u ook activiteiten gaat ondernemen, waarbij u niet beweegt.

Tijdsverschil

In Finland is het één uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Finland worden zowel het Fins als Zweeds als officiële talen gezien.

Geldzaken

De munteenheid in Finland is de Euro. Zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Finland heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Finland kent een gematigd landklimaat. De zomers zijn droger en warmer, evenals korter, dan in Nederland. De lente en de herfst zijn kort. In de wintermaanden kan het erg koud worden, zeker boven de Noordpoolcirkel. Lapland is voor een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt.

Vragen en antwoorden over het noorderlicht

We krijgen veel vragen over het spotten van het noorderlicht tijdens een winterreis. Wij bieden onze reis op een manier aan, waardoor u de beste kansen heeft om het noorderlicht te spotten. Uiteraard zijn er ook verschillende zaken die u zelf kunt doen om het spotten of het fotograferen ervan zo goed mogelijk te laten verlopen. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen samengesteld en deze voor u beantwoord:

Waar kunnen we het noorderlicht spotten?
Het noorderlicht is het beste te aanschouwen rond of ten noorden van de Poolcirkel. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn in IJsland, Noord-Noorwegen, Zweeds Lapland en Fins Lapland om het noorderlicht te spotten. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is en hier lenen deze bestemmingen heel erg goed voor.

Welke periode is het beste om het noorderlicht te gaan spotten?
De beste periode om het noorderlicht te kunnen zien is tussen september en april. Het is belangrijk dat het in de avond goed donker wordt, waardoor de tijdstippen per seizoen kunnen verschillen. In december en januari is het mogelijk om al aan het einde van de middag het noorderlicht te zien, terwijl dit in september en april veel later op de avond zal zijn. Gemiddeld gezien is het Noorderlicht op zijn mooist tussen 22.00 en 23.00 uur. 

Maakt het voor het noorderlicht uit of ik verblijf in een dorp of in de wildernis?
Ja. Om het noorderlicht goed te kunnen spotten is het belangrijk dat er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is. Indien je verblijft in de wildernis zal dit vrijwel nihil zijn of zijn er mogelijkheden een stukje te wandelen voor er eigenlijk geen lichtvervuiling te zien is. Hierdoor is het Noorderlicht feller te zien. In de (wintersport)dorpen is uiteraard lichtvervuiling van de hotels, straatverlichting, auto's, skipistes etc. Dit betekent dat het noorderlicht hier nog steeds goed gezien kan worden, maar net iets minder mooi. Uiteraard is het vanaf beide locaties aan te raden om verschillende avondexcursies in te plannen met een gids, waardoor je alsnog echt de wildernis in gaat en de kansen op het noorderlicht worden vergroot. 

Wat kan ik zelf doen om mijn kansen te vergroten?
– Des te langer op reis des te groter de kans
Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. Gemiddeld laat het noorderlicht zich 1x per 5 dagen zien in het noorden van Scandinavië. Uiteraard geen enkele garantie, maar des te langer je op reis gaat des te groter de kans om het noorderlicht te spotten.
– Maak een avondexcursie met een ervaren gids
Daarnaast zijn er veel excursiemogelijkheden in de avond, waaronder ook de mogelijkheid om met een chauffeur opzoek te gaan naar het noorderlicht. In veel gevallen betekent dit dat jullie met een busje op pad gaan en soms tot wel 100 kilometer van de huidige locatie gaan zoeken naar het noorderlicht. Het kan zijn dat op jullie locatie geen noorderlicht is te vinden, maar op een andere locatie wel. De chauffeur/gids houdt alle weersomstandigheden in de gaten en doet zijn best het noorderlicht te zien. 
– Huur een buzzer bij het verblijf (indien mogelijk)
Veel verblijven bieden de mogelijkheid om een buzzer te huren (tegen betaling). Dit apparaat leg je in de kamer en, indien jullie in de cabin/kamer zitten en er wordt noorderlicht waargenomen, gaat het apparaatje trillen. Eigenlijk een soort wekker, wanneer het noorderlicht zich laat zien. De meeste verblijven houden dit dagelijks bij van 18.00 tot 01.00 uur. 
– Download de gratis app 'My Aurora Forecast'.
Tenslotte is het een aanrader om de gratis app 'My Aurora Forecast' te downloaden voor vertrek. Hierin vindt je veel informatie over de kansen van het noorderlicht en geeft het een goed beeld van de kansen. 

Hoe maak ik de mooiste foto's van het noorderlicht?
Het maken van mooie foto's van het noorderlicht is een uitdaging op zich. We raden jullie aan de volgende website te raadplegen voor de juiste instellingen. 
https://www.visitnorway.nl/activiteiten-in-noorwegen/ongerepte-natuur/noorderlicht/hoe-fotos-maken/

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vluchten met Finnair vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een 3-uur durende IJsbreker tour in de bevroren Botnische Golf
 • Vervoer van de luchthaven naar uw verblijf en v.v.
 • Slaapcoupé in de nachttrein Helsinki - Rovaniemi (Gedeelde sanitaire voorzieningen)
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Ontbijt tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Vanafprijs

€ 3.299 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Finland met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Privévervoer tussen luchthaven en verblijf
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Helsinki