• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Juma Amazon Lodge

4-daags natuurarrangement

De Juma Lodge ligt op een afgelegen en onaangetaste plek aan de rivier, 100 km ten zuiden van Manaus. De transfer is in de ochtend, zodat u vooraf in Manaus dient te overnachten. Tijdens de 3 uur durende transfer (boot en busje) passeert de boot de zogenaa ... lees verder ↓Highlights

• In de jungle

• Verblijf in het hart van de Amazone

vanaf € 958,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Manaus, Juma Amazon Lodge
 • Brazilië, regenwoud
 • Manaus, Janauari rivierdorp
 • Juma Amazon Lodge, wolaap
 • Juma Amazon Lodge, transferboot
 Manaus, Juma Amazon Lodge Brazilië, regenwoud Manaus, Janauari rivierdorp Juma Amazon Lodge, wolaap Juma Amazon Lodge, transferbootImpressies

 Manaus, Juma Amazon Lodge
Brazilië, regenwoud
Manaus, Janauari rivierdorp
Juma Amazon Lodge, wolaap
Juma Amazon Lodge, transferboot


Reisinformatie


De Juma Lodge ligt op een afgelegen en onaangetaste plek aan de rivier, 100 km ten zuiden van Manaus. De transfer is in de ochtend, zodat u vooraf in Manaus dient te overnachten. Tijdens de 3 uur durende transfer (boot en busje) passeert de boot de zogenaamde Meeting of the Waters en ervaart u de overweldigende power van de Amazone – onherkenbaar als rivier, zó breed.
Dag tot dag

Manaus → Juma Amazon Lodge

Tussen 7 en 8 uur 's morgens wordt u opgehaald in uw hotel. De lodge ligt ten zuiden van de Amazone, dus vertrekt u vanaf een der pieren voor de oversteek van Amazone. U passeert de zogenaamde 'Meeting of the Waters'; dat is de samenvloeiing van het donkere water van de Rio Negro en het lichtbruine water van de Amazone (of Solimoes). Aan de overkant staat een busje klaar voor het vervolg over de grote hoofdweg (Manaus' enige overland-verbinding met het zuiden van het land), dwars door de jungle. Na een uur stapt u opnieuw in een speedboot voor het laatste traject over verschillende zijrivieren en kreken naar de lodge. De boottocht (duur 1 uur) is uw eerste kennismaking met de jungle; het is een spannend en opwindend begin van de jungle experience. Al voor de lunch bent u in de lodge. Na de siësta gaat u kanovaren, lekker rustig peddelen in de kreken. Zwemmen wordt aangemoedigd en wie weet komt de speelse pink dolphin langszij. 's Avonds na het diner gaat u vanuit de boot kaaimannen spotten.

Juma Lodge

Zonsopgang in de Amazone: om 5 uur met de gids op stap om het ontwaken van de natuur mee te maken: een en al vogelgeluiden, veel elven in het water en op de bosbodem. De gidsen hebben verrekijkers bij zich om vogels te spotten. Maar dat is natuurlijk leuker als u zelf een verrekijker meeneemt. Om 7 uur ontbijt in de lodge. Tijdens de junglewandeling legt de gids alles uit over het gebruik van de planten en over het dierenleven. Na lunch en siësta gaat u met de motorboot de rivier op om te vissen op piranha's. En terloops komt u vanalles te weten over de vissen van de Amazone. 's Avonds vertelt één van de gidsen over het dagelijks leven in de indianengemeenschap, over verhalen die generatie op generatie verder verteld worden.

Juma Lodge

U hoeft niet extra vroeg op. In de ochtend hebt u een junglehike met aansluitend een lunch in het bos - lokale keuken boven het vuur klaargemaakt - en daarna net als de locals rustuurtje in de hangmat. 's Middags staat een ontmoeting met dorpsbewoners op het programma: ze laten zien hoe planten medicinaal worden gebruikt en hoe de maniok verwerkt wordt in de keuken. Maniok is het basisvoedsel van de inwoners en de toepassingen ervan zijn voor ons ook leuk om te weten.

Juma Lodge → Manaus

Na het ontbijt retourtransfer naar Manaus, waar u rond het middaguur bij het hotel of op het vliegveld arriveert. Bij Manaus is er tijdens de boottocht een stop bij de zogenaamde Pirarucu Floating Deck waar u de Piarucu kunt bewonderen: niet alleen de grootste vis die in de Amazone zwemt maar de grootste zoetwatervis ter wereld, met een lengte tot 3 meter en 220 kilo gewicht.Verdere info

Bijzonderheden

• De lodge verzorgt op de dag voorafgaand aan het arrangement een transfer van het vliegveld naar uw hotel in het centrum van Manaus.
• Op de eerste dag van het arrangement zijn de transfers naar de lodge als volgt: 's morgens vanaf 06:30 uur vanuit de hotels in Manaus en een tweede transfer om 13: 30 vanaf het vliegveld van Manaus. Deze middagtransfer wacht niet op vertraagde vliegtuigpassagiers omdat men voor het invallen van de duisternis in de lodge wil zijn.
• De retourtransfer is altijd in de ochtend: vertrek van de lodge om 08:30 uur, aankomst in Manaus rond 12:00 uur (naar keuze bij een hotel of op het vliegveld).
• De lodge hanteert een bagage maximum van 10 kilo per persoon. Er is de mogelijkheid bagage op te slaan in Manaus.
• De lodge ligt aan een zogenaamde 'black water river' waardoor er weinig muggen zijn (maar wel antimuggenspray meenemen!).

Seizoensaanpassingen:
Op de piekmomenten van het regenseizoen (mei t/m juli) en van het droge seizoen (okt t/m dec) kan het voorkomen dat de lodges hun programma’s moeten aanpassen. Bijvoorbeeld: wandelexcursies worden bootexcursies, alternatieve excursies tijdens heftige regens en soms is de wandelweg naar de lodge langer om modderpoelen te vermijden, enz.
Het hoogwaterseizoen is van maart tot en met augustus met een piekperiode van mei t/m juli.
Het laagwaterseizoen is van september tot en met februari met de laagste standen in de maanden oktober tot en met december.

Reisleiding

Engelssprekende gidsen tijdens de transfers en de excursies.

Excursiemogelijkheden

Bij een langer verblijf in de Juma Lodge zijn de volgende excursies mogelijk:
• Platform op 40 meter hoogte in een kapokboom, de grootste reus van het regenwoud. Niet alleen geweldig panorama over het regenwoud maar ook kennismaking met de verrassende wereld in de hoogste kruinen van het bos: prachtige bromelia's, kikkers, vogels, etc.
• Nachtwandeling, op de grens van schemer en nacht wanneer de dierengeluiden maximaal zijn!
• Nachtje slapen in een hangmat in het bos
• Zwemmen met de roze dolfijn, op een speciaal platform in de Rio Negro.
• Janauari: een mooi meer vol prachtige waterlelies, drijvende winkels en restaurants; een soort arme buitenwijk van Manaus. Lunch ter plaatse.
Er zijn 8 bungalows met boszicht en 12 bungalows met rivierzicht, alle met een veranda met hangmatten, ventilator en een badkamer  - het warme water komt van de zonne-energie. De 8 boszicht bungalows liggen nabij de centrale voorzieningen en dus prettig voor gasten die minder goed ter been zijn.  Omdat deze bungalows relatief dicht bij elkaar liggen zijn ze ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De 12 rivierzichtkamers liggen wat verder weg en liggen als het ware tussen de boomtoppen, in het droge seizoen zit je 15 meter boven de waterspiegel.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen.

Vervoer

De transfers tussen het vliegveld of het hotel en de lodge zijn per minibusje en speedboot. vanaf de pier eerst 3 kwartier met de boot naar de overkant waarbij u de zogenaamde Meeting of the Waters passeert. Dat is de duidelijke scheidslijn midden in de river tussen het donderbruine water van de Solimoes en het zwarte water van de Rio Negro. Aan de overkant staat een busje klaar voor het vervolg over de grote hoofdweg (Manaus' enige overland-verbinding met het zuiden van het land), dwars door de jungle. Na een uur stapt u opnieuw in een speedboot voor het laatste traject over verschillende zijrivieren en kreken naar de lodge. De boottocht (duur 1 uur) is uw eerste kennismaking met de jungle; het is een spannend en opwindend begin van de jungle experience.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me