• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Elquivallei

5-daags autoreis

Bij de stad La Serena stroomt de Elqui in zee, die ruim 200 km oostelijker in de hoge Andes ontspringt en onderweg door een prachtige vallei stroomt, de beroemde Elquivallei. In deze groene oaselint liggen kleine indianendorpen en ook uw koepeltent voor ... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Elqui Domos, kamercat. Observatory rooms
 • Elqui Domos: kamercat. Observatory cabin
 • Elqui Domes, nachtelijke sterrenhemel van het zuidelijk halfrond
 • Elqui Domos, Observatory cabin
Elqui Domos, kamercat. Observatory rooms Elqui Domos: kamercat. Observatory cabin Elqui Domes, nachtelijke sterrenhemel van het zuidelijk halfrond Elqui Domos, Observatory cabinImpressies


Elqui Domos, kamercat. Observatory rooms
Elqui Domos: kamercat. Observatory cabin
Elqui Domes, nachtelijke sterrenhemel van het zuidelijk halfrond
Elqui Domos, Observatory cabin


Reisinformatie


Bij de stad La Serena stroomt de Elqui in zee, die ruim 200 km oostelijker in de hoge Andes ontspringt en onderweg door een prachtige vallei stroomt, de beroemde Elquivallei. In deze groene oaselint liggen kleine indianendorpen en ook uw koepeltent voor gazing the stars.
Dag tot dag

La Serena → Vallei van de Rio Hurtado (100 km)

Ontvangst van de huurauto op het vliegveld van La Serena. Mooie rit landinwaarts richting Vicuña door de vallei van de Elqui. Voordat u die stad bereikt buigt u naar het zuiden af voor een bijna twee uur durende route over onverharde weg door het dal van de Hurtado. Prachtige oase-woestijnlandschap, veel bochten en alsmaar wisselende panorama’s op de omringende bergen. Voorbij de plaats Hurtado is het nog drie kilometer naar Vado Morrillos waar, mooi gelegen bij de rivier, uw verblijf voor de komende twee nachten zich bevindt: hotel Hacienda Los Andes.

Hurtado

Een vrije dag om te genieten van de omgeving en van de faciliteiten van de boerderij. Er zijn voetpaden langs de rivier, u kunt uitstapjes boeken of bijvoorbeeld gaan paardrijden (O). Op het complex is ook een observatorium met telescopen voor de nachtelijke sterrenhemel. Maar u kunt ook er zelf op uit trekken. Verderop in het dal ligt het Monumento Nacional Pichasca, een beschermd natuurgebied met versteende boomstammen en overblijfselen van de pre-colombiaanse Diaquitacultuur. Hier zijn ook veel restanten van dinosauriërs gevonden. Nog eens 40 km verder ligt de plaats Ovalle waar in het archeologisch museum prachtig aardewerk te zien is van de Diaquita. De hele route is onverhard en reken op gemiddeld 40 km/u. (O).

Hurtado → Elquivallei (85 km)

U rijdt terug naar Vicuña en vanaf hier bent u de komende dagen in de vallei van de Elqui. Voorbij het dorp Pisco Elqui ligt de vermaarde accommodatie Elqui Domos. Reken op circa twee-en-half uur rijden. Elqui Domos is een ruim opgezet complex in een groene oase-achtige setting. Hier draait alles om de nacht. Sterren kijken! (O).

Elqui Domos → La Serena (110 km)

Of u nu woont in een van de koepeltenten of in een van de luxere ‘observatory cabins’, de superheldere sterrenhemel is vanuit uw bed te genieten. En er is nog veel meer te zien door de professionele telescopen in het observatorium van het hotel. In de loop van de dag rijdt u terug naar de kust, naar La Serena voor de laatste overnachting. Uw hotel ligt aan de zeeboulevard met kilometers strand (O).

La Serena

U brengt de auto terug naar het vliegveld (O).Verdere info

Bijzonderheden

Als de Elqui Domos iets te veel van het goede voor u is - sterren kijken is leuk maar geen hoofdzaak voor ons - dan adviseren we om te gaan overnachten in EcoLodge Casona Distante tien kilometer verderop in de Elquivallei. Het landschap is daar minstens zo spectaculair en ook die lodge heeft telescopen. Maar de lodge biedt een diverser vermaak, bijvoorbeeld fietsen door de vallei.

• Hacienda Los Andes is gesloten ni de wintermaanden mei en juni. En in de maanden juli en augustus gesloten op zondag.
Elqui Domos is een fascinerende accommodatie. Hoe omschrijf je nou luxe geodetische tenten die speciaal voor sterrenkijken zijn ontworpen, of luxe huisjes waarin het slaapkamerraam  op de lucht, op de sterren gericht is? Het complex is door de eigenaren speciaal ontworpen om de schitterende sterrenhemel van het zuidelijk halfrond te observeren. Want de lucht in de woestijn van Noord-Chili is superhelder en praktisch nooit bedekt met wolken. Het begon met de tenten: dat zijn een soort koepeltenten – Domos genoemd – met alle privéfaciliteiten zoals je van een hotelkamer kent maar het bed staat op een bovenetage waar je ’s nachts het tentdoek kunt openen! Er zijn nu ook luxe huisjes – de Observatory Rooms – waarin je vanuit je bed op de eerste etage door echte ramen naar de hemel kunt kijken. Het hotel beschikt verder over observatorium-kamers met professionele telescopen.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Op basis van logies en ontbijt.

Vervoer

Keuze uit meerdere categorieën van Hertz, resp. Europcar.
Cat. C, bijvoorbeeld Toyota Yaris 4-deurs
Cat. E, bijvoorbeeld Toyota Corolla 4-deurs automaat
Cat. G/F-2, bijvoorbeeld Toyota 4Rav 4WD 5-deurs
Cat. Y/G-2, bijvoorbeeld Toyota 4Runner 4WD 5-deurs automaatTenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me