• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

• Veel gelegenheid om beesten te spotten
• Bezoek aan de binnenlanden van de eilanden
• Strand, snorkelen

Island Hopping Galápagos

4-, 5- of 7-daagse individuele reis

In de 4- en 5-daagse variant verblijft u 2 nachten op het eiland Isabela en 1. resp. 2 nachten op het eiland Santa Cruz. In de langste variant komen daar 2 nachten bij op San Cristóbal. Alle vaarverbindingen tussen de eilanden duren gemiddeld 2 uur, in open s... lees verder »

 • Galápagos, reuzenschildpad in de hooglanden van Santa Cruz
 • Galápagos, pelikanen op de vissersboten in Puerto Ayora
 • Galápagos, landleguaan
 • Galápagos, Sally Lightfoot crabs
 • Galápagos, zeeleeuw
Galápagos, reuzenschildpad in de hooglanden van Santa Cruz Galápagos, pelikanen op de vissersboten in Puerto Ayora Galápagos, landleguaan Galápagos, Sally Lightfoot crabs Galápagos, zeeleeuwImpressies

Galápagos, reuzenschildpad in de hooglanden van Santa Cruz
Galápagos, pelikanen op de vissersboten in Puerto Ayora
Galápagos, landleguaan
Galápagos, Sally Lightfoot crabs
Galápagos, zeeleeuw


Reisinformatie

In de 4- en 5-daagse variant verblijft u 2 nachten op het eiland Isabela en 1. resp. 2 nachten op het eiland Santa Cruz. In de langste variant komen daar 2 nachten bij op San Cristóbal. Alle vaarverbindingen tussen de eilanden duren gemiddeld 2 uur, in open speedboten, reguliere lijndienst.

Reisleiding

Engelssprekende natuurgidsen op alle eilanden en tijdens de activiteiten. Geen gids op de boottransfers tussen de eilanden.

Island Hopping Galápagos
Reisnaam:
Island Hopping Galápagos
Reistype:
4-, 5- of 7-daagse individuele reis
Reiscode:
FD4227
Prijsinfo:
v.a. € 885,- Prijs p.p.
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Verblijf in hotel naar keuze in standaardkamer, met ontbijt
 • Lunch (in restaurant of lunchpakket)
 • Al het vervoer tijdens het programmaAlle genoemde excursies en activiteiten
 • Begeleiding van Engelssprekende natuurgidsen
 • Snorkelspullen zoals flippers en snorkel

Niet inbegrepen

• Retourticket vlucht vaste land Ecuador-Galápagos
• Persoonlijke uitgaven zoals fooien en drankjes
• Entree National Park Galápagos USD 100,- p.p.
• Transit Control Card USD 20,- p.p.
• Dock Fee op Isabela USD 5,- p.p.
• Watertaxi van pier naar de speedboten: USD 5,- p.p. per keer
• Diner, frisdranken, alcoholische drankjes

Island Hopping Galápagos


VIJFDAAGS PROGRAMMA  - Twee eilanden

Baltra → Santa Cruz

Bij aankomst op het vliegveld ontvangst door uw gids en transfer via het Itabaca Canal naar het eiland Santa Cruz. Uw privé-excursie begint meteen: bezoek aan de Twin Craters, de boerderij Primicias waar de reuzenschildpadden in het vrije veld bewonderd kunnen worden, een kijkje in de ondergrondse lavatunnels en dan naar de hoofdplaats Puerto Ayora voor een bezoek aan het Darwin Research Station, waar onderzoek wordt gedaan naar behoud van de bedreigde reuzenschildpadden. Twee overnachtingen (L).

Santa Cruz: boottocht

Per boot een excursie naar één der eilanden Bartolomé, Santa Fé, Plazas of North Seymour. Keuze van het eiland is afhankelijk van beschikbaarheid. Lunch aan boord.(O,L).
Tijdens bezoek aan de eilanden kans op spotten van:
Bartolomé: zeeschildpadden, zeeleguanen, pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen, fregatvogels
Santa Fé: zee- en landleguanen, zeeschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetgenten, maskergenten, fregatvogels, vorkstaartmeeuwen, haaiensoorten en roggensoorten.
Plazas: idem.
North Seymour: idem.

Santa Cruz → Isabela

In de ochtend vaart u naar het eiland Isabela (vaartijd circa 2½ uur).Uitgebreid bezoek met: Wetlands met strand, mangrove en estuariumtunnels; fokcentrum van de reuzenschildpadden: wandeling naar het flamingomeer. En een bezoek aan de zogenaamde Wall of Tears, een historische plek met overblijfselen van de strafkolonie. Twee overnachtingen (O,L).

Isabela

In de ochtend een mooie wandeling over de flanken van de vulkaan Sierra Negra.  's Middags naar Las Tintoreras om te snorkelen.Tintoreras is een klein eilandje voor de kust van Isabela, met de boot zo’n 20 minuten varen. Eenmaal aan wal is er een wandeling van ongeveer een half uurtje waarbij je langs veel zeeleguanen komt en langs een zee-inham, waar vaak tientallen haaien liggen te rusten (de white-tip shark)...maar we kunnen uiteraard niets garanderen. Op deze excursie kun je verder heerlijk snorkelen in zee: dat gebeurt tussen het eiland en de kust in, op een plek met veel mangrove en waar je de kans hebt op het zien van zeeleguanen, schildpadden, manta-rays, verschillende soorten vissen, etc. Tijdens deze excursie zie je waarschijnlijk ook pinguïns en de opvallende Sally Lightfootkrabben. (O,L).

Isabela → Santa Cruz

Met de boot terug naar Santa Cruz en transfer naar het vliegveld Baltra (O).

VIERDAAGS PROGRAMMA: dag 2 vervalt

HET 7-DAAGS PROGRAMMA:

Idem als het 5-daagse programma, maar met 2 extra dagen op het eiland San Cristóbal, voorafgaand aan het 5-daags programma.

San Cristóbal

Na aankomst op het vliegveld in Puerto Baquerizo Moreno transfer naar uw hotel. In de middag bezoek aan het Bezoekerscentrum; wandeling langs de kust naar Tijeretas Bay om fregatvogels, zeeleeuwen en roggen te spotten. Strandbezoek nabij het dorp op Playa Mann. Twee overnachtingen (L).

San Cristóbal

Met de auto naar de hooglanden. In het natuurgebied Galapaguera Natural zijn de endemische reuzenschildpadden te spotten. Mooie wandeling naar het El Juncomeer. Dan naar het strand van La Loberia. Daar kunnen zeeleeuwen, zeeleguanen en blauwvoetgenten gespot worden. Gelegenheid om te snorkelen. Terug naar uw hotel (O,L).

San Cristóbal → Santa Cruz

Met de boot naar Santa Cruz, en aansluitend het programma in de hooglanden conform dag 1 in het 5-daagse programma, enz.

VIJFDAAGS PROGRAMMA  - Drie eilanden

1 San Cristóbal

Na aankomst op het vliegveld in Puerto Baquerizo Moreno transfer naar uw hotel. In de middag bezoek aan het Bezoekerscentrum; wandeling langs de kust naar Tijeretas Bay om fregatvogels, zeeleeuwen en roggen te spotten. Strandbezoek nabij het dorp op Playa Mann. Overnachting in het dorp (L).

2 Naar Santa Cruz › Santa Cruz

Met de boot naar Santa Cruz.  Na aankomst in het dorp Puerto Ayora Meet & Greet service door uw gids en op stap naar de hooglanden: bezoek aan de Twin Craters, de boerderij Primicias waar de reuzenschildpadden in het vrije veld bewonderd kunnen worden, een kijkje in de ondergrondse lavatunnels. Lunch op de boerderij. In de namiddag naar Tortuga Bay, een strand waar altijd veel beesten zijn te zien zoals zeeschildpadden, zeeleeuwen, zeeleguanen, pelikanen, flamingo’s lavameeuwen.  De wandeling naar het strand duurt ongeveer een uur. Daarna naar uw hotel in Puerto Ayora voor de overnachting (O,L).

3 Santa Cruz › Isabela

In de ochtend een bezoek aan het Darwin Research Station, waar onderzoek wordt gedaan naar behoud van de bedreigde reuzenschildpadden.  ’s Middag per boot naar het eiland Isabel waar u verblijft in het dorp Puerto Villamil. De overtocht duurt circa 2 uur. Bezoek aan wetlands direct buiten het dorp gelegen waar veel vogelsoorten leven zoals flamingo’s , steltlopers en mooie eenden zoals de Bahamapijlstaarten (O,L).

4 Isabela

In de ochtend een mooie wandeling over de flanken van de vulkaan Sierra Negra.  Vanuit het hotel wordt het eerste gedeelte gereden (zo’n 45 minuten) en dan pas begint de wnadeling. Die duurt circa 3 uur, voor 12 kilometer.  Als u dat te veel wordt, dan is er ook de mogelijkheid om een paard te huren.  De krater van de vulkaan is maar liefst 100 meter diep en heeft een doorsnede van 10 kilometer. Bij de krater van de Volcan Chico zijn prachtige maanlandschappen. Lunch in het hotel.
’s Middags snorkelen in Concha Perla, op slechts korte afstand van het dorp, direct achter de mangroves. In de baai zwemmen vaak zeeleeuwen  rond (heel speels) en soms ook de Galapagos pinguïn. Optioneel kunt u kiezen voor snorkelen in Tintoreras, een gebied verder zee opwaarts met veel meer beestenleven (O,L).

5 Isabela → Santa Cruz

Met de boot terug naar Santa Cruz en transfer naar het vliegveld Baltra (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Naar keuze in toeristen- of middenklasse hotels. Eersteklasse (4*) hotels op aanvraag.

Maaltijden

Het arrangement is op basis van halfpension (ontbijt en lunch). Supplement voor dinerpakket mogelijk.

Vervoer

Het landvervoer is per minibusje of personenwagen (naar gelang het aantal deelnemers). De boottransfers tussen de eilanden is met de reguliere, openbare bootdiensten. Deze boten zijn snelle motorjachten, die slechts ten dele overdekt zijn.

Bijzonderheden

• Tijdens het Island Hopping programma ziet u minder beesten dan tijdens een cruise van evenveel dagen.
• Island Hopping is een actiever programma dan de meer gebruikelijke cruises, in principe geschikt voor iedereen met een normale conditie. Het pittigst is de wandeling op de flanken van de vulkaan: circa 3 uur (12 km).
• De transfers tussen de verblijfseilanden is met publieke speedboten. Santa Cruz-Isabela ca. 3 uur, San Cristóbal-Santa Cruz 2 uur. Kans op zeeziekte.
• Het programma kan vertraging oplopen als gevolg van vertraging van de speedboten bij harde wind.
• In het zevendaags programma kan de volgorde van de eilanden eventueel anders zijn indien vluchtbeschikbaarheid dit noodzakelijk maakt.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.